Social Media Icons

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Välikauden parhaimmat kumisaappaat

6 kommenttia , , , , , , Share It:
ark2 ark3ark4 ark5 ark6 ark7 ark9

Pakkasin talvivaatteet jo maaliskuussa pois ja kaivoin jemmoistani välikausitamineet esiin. Minä arvostan ja vaalin lasten ulkovaatteissa kovaa kulutuksenkestoa, hyvää mallia ja teipattuja saumoja, mutta toisin kuin ehkä otsikoinnista saattaisi päätellä, niin täksi kaudeksi en onnekkaana ole joutunut uusimaan haalareita, asusteet ja kengät vain. Helmin Racoonin ärtsypinkki puku menee vielä nipin napin kesään saakka ja Armaksella on Helmin vanha Acrossin välikausihaalari, jossa on kasvunvaraa vielä syksyllekin. Voi auvoa!

croc1 crocs2

Pidempään blogiani seuranneet ovatkin varmasti bonganneet kuvista ja teksteistä kumisaappaat luottojalkineina keväisin ja syksyisin, emmekä tee poikkeusta tälläkään kaudella. 2,5-vuotias Helmi on sellainen rymyäjä vesilammikkotutkansa kanssa, että olen kokenut kaikkein helpoimmaksi ja parhaimmaksi vaihtoehdoksi kengät, jotka takuuvarmasti pitävät vettä, ja jotka saa huolettomasti huuhtomalla puhtaiksi. Saimme Crocsilta kevääksi heidän Handle It Rain Boot-kumisaappaat kummallekin lapselle, ja täytyy sanoa, että olen ollut näihin Testfaktan-testivoittajakumisaappaisiin (lue suomenkielinen artikkeli täältä) enemmän kuin tyytyväinen. Saumattomien kumisaappaiden kanssa ei tarvinne pelätä irvistäviä saumoja loppukaudestakaan ja hauskat lenkit helpottavat saappaiden pukemista paitsi omatoimisella kaksivuotiaalla myös makaronijalkaiselle yksivuotiaalle. Kerhon tädit antoivat ensimmäisenä päivänä siunauksensa saappaille, ja sanoivat, että tällaisia tulisi valmistaa talviaikaankin vuorellisina. Enkä voi olla eri mieltä! Ensin suhtauduin hieman varauksella siihen, ettei saappaiden sisällä ole kangasvuorta, mutta kun löysin kaapin perältä viime vuotiset saappaat ja muistin, kuinka ensimmäisen kunnon pludauksen jälkeen pohjallisten kangaspäällinen alkoi rullautua ja käpristyä, uskalsin olla tyytyväinen vuorettomuudesta. Vähemmän hajoavia komponentteja, tykkään!

hdi1 hdi2 hdi3hdi4 ark8

Pukemista helpottavien lenkkien ja vuorettomuuden lisäksi isoin ero tavanomaiseen kumisaappaaseen verrattuna on ehdottomasti Crocsin jalkineille ominainen keveys, joka johtuu kevyestä ja kestävästä Crocslite-materiaalista, sekä parempi istuvuus: Handle It Rain Bootit ovat siis selkeästi jäykemmät ja varrestaan kapeammat kuin monet tavanomaiset kumisaappaat, mistä en voi kuin tykätä - en ole kertaakaan käynyt noukkimassa kiipeilytelineessä tippuneita saappaita ja kuopuksenkin kaltaiselle tuhkimolapselle voi pukea saappaat legginssien päälle kauppareissulle ilman että maitohyllyn kohdalla viimeistään aletaan etsimään puuttuvaa saapasta. Saappaat pysyvät jalassa lonksumatta myös potkupyöräillessä, mistä erityisen iso plussa! Ja vaikka varsi on kapeahko ja jäykkä, on se helppo pukea varren kädensijojen vuoksi. Alle 35 euron hintakin vastaa lasten kumisaappaiden keskiarvoa, mutta käytössä nämä ovat ehdottomasti aiempia verrokkeja paremmat. Testfaktan suomenkielisen vertailutaulukon muihin testikumisaappaisiin nähden löydät täältä.

Kumisaappaat kaupunkikäytössä jakavat varmasti mielipiteitä, mutta esimerkiksi Helmille ei käytännössä tänäkään keväänä hankittu muita kenkiä, koska kirkkaankeltaiset (hänen itsensä valitsemat) saappaat ovat minusta tavattoman liikuttavat ja hauskat. Olemme satunnaisesti käyttäneet vielä talven ohuehkolla vuorella olevia kumikärkisiä ja nahkavartisia Crocsin kenkiä, mutta hän itse valitsee aina helposti puettavat ja iloisen väriset saappaansa, hiekkalaatikolle ja Bulervadille. Toimii.

PS. Tykästyin pukemista helpottaviin lenkkeihin niin, että kävin toissapäivänä hakemassa Crocsilta itsellenikin sähäkät vadelmanpunaiset lenkilliset kumisaappaat, niistä lisää myöhemmin!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!). 

6 kommenttia:

 1. Kävin itse tänään hakemassa keltaiset women's short jauntyt postista. Olen niiiiiiin tyytyväinen, että ostan lapselle tuollaiset kahvalliset! :-)

  http://mkasvukipuja.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Itse ostin kanssa kuukausi sitten nuo kahvelliset saappaat 1-vuotiaalle ja en tiedä mitä sanoa. Pojan jalkaholvi on vielä niin paksu ja pohkeet muhkeat, ettei muut saappaat mene jalkaan ja crocsit on ollut ainoat saappaat, jotka on saatu jalkaan niiden kahvojen ansiosta. Mutta varret saisi olla hieman leveämmät, sillä pohkeet ottaa vastaan.

  VastaaPoista
 3. "Päiväkodin täti" uskaltaa nyt olla kanssasi eri mieltä. Vastustan tätä crocsin kumisaapasmallia kahdesta syystä: 1. Pukeminen. Yhtä *****lettä. Haalarit tai housujen lahkeita ei meinaa millään saada vedettyä saappaan päälle, sillä varsi on jäykkä, leveä ja nahkea. Ei onnistu lapselta ja vaatii aikuiseltakin aika paljon. Ihan tavallinen marketin lurppavarsinen kumisaapas on puettaessa sata kertaa kätevämpi. 2. Paksu ja pullanpehmeä crocs-pohja vaimentaa ympäristön iskut liiankin hyvin. Jalka menettää äkkiä tuntuman maastoon, minkä oppiminen olisi pienelle jalalle erityisen tärkeää. Huomasin juuri itse crocsin saappaissa metsäretken tehtyäni, kuinka tuntuma kävelyalustaan oli tasaisen sama, kulki sitten asfaltilla, hiekalla, sammaleella tai kalliolla. Alustan tuntu ei välity jalkapohjaan asti, mikä tosiaan tarpeenkaan olisi

  VastaaPoista
 4. Miten Nokian Hai saappaat? Niitähän saa lasten kokoja myös, varsi lyhyt ja leveä.

  VastaaPoista
 5. […] lukemassa myös Annan postaus samoista saappaista, josta löytyy todella hyvää […]

  VastaaPoista
 6. Kannattaa lukaista tämäkin: http://www.mutsiavautuu.com/2014/04/miten-valita-lapselle-hyvat-ja.html

  VastaaPoista