Social Media Icons

torstai 24. huhtikuuta 2014

Naistenvaateihastuksia ja ihania naisia

5 kommenttia , , , , , , Share It:
noshkutsut6noshkutsut2noshkutsut3

noshkutsut1noshkutsut7

Yksi suosikkibrändeistäni, suomalainen Nosh Organics toi Lapsimessujen aikaan markkinoille ihkaensimmäisen naistenvaatemallistonsa ja itse tätä hetkeä salaa kaksi vuotta vartoneena tietysti buukkasin kotikutsut heti tammikuussa malliston julkaisua seuraavalle päivälle, huhtikuun puolen välin paikkeille. Koska Noshin naistenvaatemallistoa ei ole mahdollista tilata kuin heidän kotimyyntiedustajien kautta, kutsuin kourallisen upeita ystäviäni meille ja tietysti kaikkien aikojen parhaimman vaatemyyjän, Noshin ikioman ilopillerin Marika Väyrysen vaatteita esittelemään. Edelliset kutsuthan emännöin ystävänpäivänä, muistatteko vielä?

noshwomensuosikit3 noshwomensuosikki

Noshin naistenvaatemallisto oli jotenkin hyvin Noshmainen, tyylillensä, laadullensa ja hintatasollensa uskollinen, mutta silti ihan erilainen monet muut lastenvaatevalmistajien aikuistenvaatemallistot ovat. Mielipiteitä on kuulemma jakanut se, ettei yhteneväisiä kuoseja tai teemoja ole lastenmalliston kanssa, mutta itse huokaisin helpotuksesta. Niin paljon kuin mäyräkoirista ja valaista pidänkin, en niitä pukisi päälleni! Silti mallisto tuntui tosiaan hyvin Noshin näköiseltä ja uskottavalta: materiaalit olivat unelmanpehmeitä ja leikkauksissa ja malleissa oli selvästi kiinnitetty huomiota istuvuuteen. Siinä missä lasten mallistossa ommellaan hihoihin kääntövaraa ja laitetaan bodeihin tuplanepit, oli aikuisten mallistossa mietitty sitä, miten yksi ja sama malli voisi istua hyvin ja näyttää hyvältä hyvin erikokoisten naisten päällä. Esimerkiksi suurimmassa osassa paidoista ei ollut lainkaan olkasaumaa, mikä alkuun vähän mietitytti, mutta kun seitsemän erilaista ja erikokoista naista sovitti samaa vaatetta, ymmärsimme kyllä, miksi ratkaisuun oli päädytty - vaate oli päällä hyvin siro ja istuva. Lastenvaatevalmistaja ja kolmen lapsen äiti, Hanna, pureutui malleinensa synnyttäneiden naisten ongelman ytimeen, tai oikeastaan sen häivyttämiseen: keskivartaloon. Väljän mallisissa mutta kauniisti istuvissa vaatteissa oli tilaa niin raskausmahalle kuin raskauden jälkeiselle pullataikinamahallekin ilman että keskivartalon ongelmakohdat korostuivat. Tykkään! Kietaisumekoissa oli kaunis leikkaus vyötäröllä joka sekin häivytti vatsaa.

noshwomensuosikit2_full 3

Kun näin, kuinka paljon mallistossa oli vaakaraitaa, myönnään ensialkuun huokaisseeni syvään ja miettineeni, että eikö tuo ole jo vähän nähtyä. Vaakaraita on kyllä hyvin klassinen ja ajaton kuosi, mutta myös aika raskas ja leveämmän vaikutelman helposti antava. Uutta Noshin raitavaatteissa olikin keveä, epäsymmetrinen leikkaus, hauskat yksityiskohdat ja paremmat värivaihtoehdot. Pyöreästi leikattu helma joka oli takaa pidempi kuin edestä sekä venepääntie toivat jotain uutta ja kaivattua raitarintamalle.

Ihan erityisen huomionsa ansaitsee vielä murrettujen ja pehmeiden sävyjen väripaletti. Kovan mustan ja valkoisen sijaan Noshin naistenvaatemallistossa oli käytetty lempeämpiä sävyjä kuten vaniljaa, graffitinharmaata ja meleerattua harmaata, joka sopii mielestäni skandinaavisen vaaleille naisille paremmin siinä missä onnekkaille oliivi-ihoisillekin.

Itse olin hyvin positiivisesti yllättynyt naistenvaatemalliston hintatasosta. Nosh Organicshan teetättää vaatteensa Portugalissa suomalaisen perheyhtiön omistuksessa olevalla tehtaalla eikä halpatyövoiman maissa, ja käyttää materiaalinaan niin lasten kuin naistenkin vaatteissa vain GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, ja tämä on luonnollisestikin myös kalliimpaa työn teetättäjälle, siis Noshille. Sekä aikuisten että lastenvaatemalliston hintataso on mielestäni hyvin maltillinen - ei Nosh tietenkään paini samassa sarjassa lapsityövoimana Kiinassa teetettyjen ketjuvaateliikkeiden kanssa, ei hinnan eikä laadun (olenkin kertonut, että Noshin vaatteet kestävät ja kestävät) suhteen, mutta esimerkiksi naistenmalliston luomupuuvillaiset Biker-housut viidenkympin hinnassaan ovat ihan paikkansa ansainneet. Kun Lapsimessuilla näin ennen kutsujani Noshin pisteellä malliston vaatteita myyjien päällä, olisin halunnut vähän mennä hipelöimään heidän paitojaan - niin pehmeiltä ja ihanilta ne näyttivät päälläkin!

noshkutsut5

Olen monet kerrat vitsaillut, etten ole lainkaan kätevä emäntä-tyyppiä: suosin paistovalmiita tarjottavia ja pakastekakkuja, enkä varsinaisesti menetä yöuniani vaikka pölyt olisikin pyyhkimättä ennen vieraiden tuloa. Keitän kyllä kahvia ja kaadan sen kuppeihin - mutta kerron myös, missä kahvipannu sijaitsee santsikuppia ajatellen. En nimittäin muista tarkistaa moisia asioita. Ehkä siksi olen pohjimmiltani kovin vähän myös kotikutsutyyppiä: ystäväni kyllä tietävät, kenen kanssa ovat tekemisissä, mutta konsultit ja kotiesittelijät eivät. Kun kerran olin Marikan pitämillä kotikutsuilla ja rahattomana lähdin tilauslomake tyhjänä, ei minulle jäänyt hetkeksikään sellaista oloa, että olisin ollut huono tai epätoivottu vieras. Ja se on muuten pirun hyvä ominaisuus vaatemyyjässä - aina mallistokaan ei iske ja toisinaan kukkaron nyörit ovat kireällä, ja silloin vähiten kaipaa hampaitaan kiristelevää ja väkinäisesti hymyilevää myyjää joka silti tilaisi sinulle sen keltaisen puputunikan. Kun talvella varasin ensimmäiset Nosh Organics-kotikutsuni, tiesin heti, kenet haluan myyjäksi. Marika on puolitoistametrinen, Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva helsinkiläismyyjä, jonka hymy ulottuu aina korvasta korvaan ja joka sekunnissa valaisee koko huoneen. Hänellä on ilmiömäinen kyky saada kaikki lähellään olevat ihmiset hyvälle tuulelle ja siksi hän onkin niin helposti lähestyttävä tyyppi, jonka mieluusti kutsuu kotiinsa, oli se paraatikunnossa tai ei. Hänen seurassaan on niin helppo olla juuri sellainen kuin on, ja niin ystävien kanssa kotonaan pitäisikin aina olla.

nk1

Tälläkin kertaa menin sieltä mistä aita oli matalin: ostin pakastepizzoja ja laitoin vieläpä miehen paistamaan ne! Kahden euron valmiskääretorttu Lidlistä ajoi hyvin kahvileivän asiaa ja kestityskustannukset jäivät siis osaltani noin kahdeksaan euroon. Kotikutsujen ei siis todellakaan tarvitse toimia minkäänlaisena näytön paikkana, vaan riittää, että laittaa kahvit tai teet tulille, kutsuu mahtavimmat ihmiset mukaan ja hautautuu sohvan nurkkaan. Minimivierasmääriä tai ostopakkoa ei ole, eikä kutsujen emäntä saa vieraiden tilauksista provisioita toisin kuin joillain kotimyynti-yrityksillä, mikä tekee uskoakseni vieraidenkin olosta mukavamman. Puhe sorisi, keitin toisenkin pannullisen kahvia, lapset sovittelivat Nompun helmiä kaulaansa, pomppivat sängyllä ja leikkivät ilmapalloilla. Aika hyvät kemut siis.

Nosh Women-malliston vaatteita voi tosiaan toistaiseksi tilata vain kotimyyntiedustajien kautta ja tilausta suunnittelevien kannattaakin siis koota hyvä porukka kasaan, keittää kahvia ja kutsua leppoisa myyjä rekkeineen kylään. Emäntänä toimimisesta saa aina 20 euron shoppailurahan jonka voi käyttää niin edellisen kauden alennusmyyntituotteisiin, Nompun tuotteisiin, kankaisiin kuin naistenvaatteisiinkin, oman valintansa mukaan tietenkin. Postikulut ovat 80 euroon saakka aina vain 2,5 euroa, jonka vuoksi olen itsekin tehnyt usein ihan pieniäkin tilauksia. Tämän linkin takaa pääsee myös sähköpostitse tehtävään tilaukseen mikäli kotikutsujen järjestäminen ei ole mahdollista. Suosittelen sitä kuitenkin lämpimästi kaikille - niin ihana porukka Noshin takana on! Kotikutsut pääseet buukkaamaan esimerkiksi täällä.

PS. Bongasin vasta nyt Noshin facebook-sivuilta linkin ihanaan kilpailuun, jossa voi valita suosikkiasukokonaisuuden Nosh Women-mallistosta ja voittaa sen omaksi. Käykää kokeilemassa onneanne täällä!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!). 

5 kommenttia:

 1. Mulla on toi "jakku" grafitinvärisenä. Ihanan monikäyttönen ja pehmeä päällä. En oo katunu ostosta kertaakaan.
  Olin pari viikkoa sitten eka kertaa Nosh-kutsuilla ja naisten mallisto oli eka kertaa näytillä. Se iski muhun enemmän kuin lasten vaatteet. :)

  VastaaPoista
 2. Mä ostin saman ja odottelen vaan että tulee postista. Tuntui niin hyvältä päällä!

  VastaaPoista
 3. Marika on kyllä ihana, positiivisuutta henkivä ilopilleri. Mä ajattelin nuo vaatteet nähdessäni, että ovatpa sun tyylisiä. Mä taas en löytänyt itselleni mitään must have -tuotetta, mutta eiköhän omilta kutsuilta lähde lapsille tilaus vetämään. :-D

  VastaaPoista
 4. Niin, mähän olen sanonut että Noshin porukalla on hyvä maku! ;) :D

  VastaaPoista
 5. Marika on ihan ehdottomasti ihana ja paras!

  VastaaPoista