Social Media Icons

torstai 3. huhtikuuta 2014

Arkisia hiustenlaittovinkkejä

5 kommenttia , , , , Share It:
IMG_6978 IMG_6991 IMG_6998 IMG_7029 IMG_7048

En tiedä, oletteko te törmänneet aiemmin Glitterin Hiusoppaisiin, mutta itse olin hurmoksissa kun sain kutsun uuden, kolmannen Hiusoppaan julkistamiskekkereihin pari viikkoa sitten. Kaksi edellistä olen saanut jonkin lehden välissä, ja oppaita on jaettu aina myös myymälöissä.

Minun arkinen hiustenlaittoni on todellakin arkista. Rutiininomaista, nopeaa ja tylsää. Leikkautin jokin aika sitten hiukseni lyhyemmiksi siinä toivossa, että hätäponnariin turvautuminen kävisi vaikeammaksi. Niin väärin - nutturasta on vain tullut vähemmän muhkea. Lettikampauksiin en taivu, en käytettävissä olevan ajan enkä hiusten pituuden puitteissa, ja haluan pitää hiukseni lähes poikkeuksetta kiinni jo käytännön syistä. Ihastelen kyllä viitseliäämpien äitien rentoja lainekampauksia ja kylpyhuoneessa suoristusraudan (ja oletettavasti vikisevien lasten) kanssa vietettyjä kullanarvoisia hetkiä arkiaamuisin, mutta minusta ei olisi moiseen: käytän kaiken liikenevän ajan itseni keräämiseen jossain sängyn ja sohvan välissä aamuisin ja harjaan vain pikaisesti hampaat (en hiuksia) ennen lähtöä.

IMG_7698 IMG_7703 IMG_7726 IMG_7730 IMG_7743 IMG_7758 IMG_7761

Siksi ihastuinkin (taas kerran) Glitterin julkaisemaan Hiusoppaaseen jossa on selkeitä ja nopeita niksejä näyttävämpiin arkikampauksiin selkein vaihe vaiheelta-kuvin. Tästä päivästä lähtien opas on haettavissa ilmaiseksi Glitterin myymälästä ja myyjätkin ovat tuutoroineet minua erilaisten arkikampausapuvälineiden kanssa aina Glitterissä ostoksilla ollessani. 16 eri kampausidean joukossa on niin kaivattua boostia ja ryhtiä arkiponnarille, muhkeaa ja helppoa nutturaa, lettikampauksia kuin romanttisia kukkaseppeleyksityiskohtiakin. Itse ihastuin goodiebagista löytyneeseen vaahtomuovipäällysteiseen nutturalassoon ja luonnonkiharille, paksuille hiuksilleni parhaiten koskaan käyneeseen selvitysharjaan. Ostin vuosi sitten Glitteristä nutturalasson ilman vaahtomuovipäällystettä, mutta tykästyin kyllä enemmän tähän vaahtomuovilla päällystettyyn versioon: siitä eivät karkaa liukkaatkaan hiukset ja hiuksia lassoon rullatessa ne tuntuvat pysyvän napakammin laitteessa kiinni. Arkinutturastani tuli jälleen muhkea eikä sitä tarvitse korjailla päivän mittaan. Siitä ei sojota epämääräisiä suortuvia eikä se valahda niskaan muovisen tukensa ansiosta iltapäivällä. Nutturalasso antaa kaivattua ryhtiä, volyymia ja tekee nutturasta symmetrisen, muttei silti vie enempää aikaa kuin "perinteisetkään menetelmät". Nutturalasson "reikäkohtaan" laitetaan latvat ja sen jälkeen lassoa rullataan tyveä kohti ja napsautetaan sitten päiden hakaset kiinni, ja voila, täydellinen nuttura on valmis! Minuutin arkikampaus siis!

IMG_7720

Toinen huomionarvoinen hiustuote oli todellakin selvitysharja jonka ovh on Glitterissä 8,90 euroa. Ostin joskus suurin toivein perinteisen Tangle Teezerin, mutten pitänyt siitä alkuunkaan: se oli liian pehmoinen paksuun tukkaani ja selvittelin takkuja osio kerrallaan, vedet silmissä, hiukset pörrössä. Ei muka revi hiuksia, hah. Lasten versio toimii kyllä hentohiuksisella Helmillä, mutta omani taisin paiskata muutossa roskikseen. Glitterin herkullisen ysäripinkin väriseltä selvitysharjalta en siis odottanut suuria - en varsinkaan, kun alla oli kampaus jota ennen hiuksia ei harjattu, suolasuihketta ja hiuslakkaa, mutta yllätyin kyllä ihan aidosti ja hyvin positiivisesti. Takut selvisivät nykimättä, kyynelehtimättäni ja ylimääräisiä hiustuppoja tiputtelematta. Ennenkuulumatonta. Jos hiuslaatusi on minun laillani paksu, lasimainen ja helposti pörröstyvä, suosittelen testaamaan Glitterin selvitysharjaa.

gl2b gl3b

Glitterin aamiaistilaisuudessa eräs Glitterin myyjä loihti minulle hetkessä upean, rennon niskanutturalookin ja laittoi vielä liikkeen kukkaseppeleen koristeeksi. Aika erilainen kampaus kuin missä minut yleensä tavataan, vai mitä sanotte? Kuten arvata saattaa, kotiin päästyäni kukkakoristeet riistettiin parempiin tarkoituksiin (prinsessaleikkeihin) mutta muiden hentoisia kukkaislookeja katsellessani jäin miettimään, että olisikohan valkeat kukat nyt niin radikaali valinta tähän vallattomaan kiharapilveeni, hmm.....

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!). 

5 kommenttia:

 1. Kauniin kampauksen ovat tehneet! :)
  Mulla niin lyhyet hiukset, ettei varsinaisia kampausvinkkejä tuossa lehdessä ollut, toki hienoja hiuskoristeita, kukkia ja pantoja, joita voisi laitaa hiuksiin. Tuli lievästi sanottuna pieni harmitus, kun välillä oli pidemmät hiukset, ja nyt olisi niin mahtavia vinkkejä ollut. Mulla niin ohuet hiukset, tuo "ponytail tool" olisi tuonut mahtavasti tuuheuden näköä hiuksiin, kun tukka ponnarilla, ja tuo nutturavalkki, voi että... :) Tuo nutturalassokin vaikuttaa tosi helpolta kampauksien tekoon, mutta tuo sitä vaihtelua perus siivousnutturaan, jota mä käytin aikanaan paljon... :D

  VastaaPoista
 2. Niin epistä ettei täällä ole glitteriä mailla halmeilla.. :( pitkät hiukset löytyy mutta ei taitoa tai ideoita miten niitä laittaa. Kiinni tykkään töissä varsinkin pitää ihan hygieniasyistä.

  VastaaPoista
 3. Laitatko Elmeriina minulle sähköpostitse postiosoitteesi? Laitan sulle mun oman kappaleen postissa, meillä on Glittereitä parinkymmenen minuutin matkan päässä neljä, voin hakea toisen :) Jos siis haluat, niin laita sun postiosoite mulle meiliin, lapsellista(at)gmail.com!

  VastaaPoista
 4. Heh, mulla on usein myös siivousnuttura. Helppo, huoleton ja sairaan ruma. :D

  Muakin vähän jäi harmittamaan, että juuri leikkasin ne hirveimmät hamppulatvat pois ja takaa hiukset ovat niskapituiset - ei tehdä näyttävää Pikku Myy-nutturaa päälaelle, ei. :D

  VastaaPoista
 5. ääääääk... sit kun vielä oppis käyttään noita lassoja ja kiekuroita o.O

  VastaaPoista