Social Media Icons

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Aprillipäivän jälkeen

52 kommenttia Share It:
Aika skeptisiä kommentteja olitte jättäneet ultrakuvan ja raskausuutisten julkistamisen alle. Ja ymmärtäähän sen: olen maailman surkein valehtelija. Sekoan sanoissani, lehahdan häpeästä punaiseksi ja haluaisin vajota maan alle. Minua on narrattu aprillipäivänä kerran, kun soittopyyntölappukädessäni tavoittelin "Rouva Karhua" ja päädyinkin Korkeasaaren vastaajaan. Luojalle kiitos siitä että oli sunnuntai! Aprillipäivä tahi ei, olen edelleen surkea narraaja. Ja siksi en halunnut valehdella teillekään, päinvastoin. Vaikka kyllä minä kihertelin yksikseni kun tympääntyneenä kuittailitte maailman nähdyimmästä aprillipilasta, hahah!

Maaliskuu oli mullistava monin puolin. Lähipiirissä kuohui, vaihdoin työpaikkaa, riitelin ja rakastin. Jollekin maaliskuu oli loppu, ja jollekulle alku, tavallaan. Plussabileiden jälkeen oloni oli outo. Olin väsynyt, vedoton ja huonovointinen kellon ympäri, päivästä toiseen. Päiväkausien arvuuttelun ja epätietoisuuden jälkeen ajoin lähdin ovet paukkuen ja kädet täristen apteekkiin. Raskaustestitikkuun ilmestyi kymmenessä sekunnissa yksi vahva ja yksi haalea viiva. Ja niin ilmestyi toiseenkin testiin. Ja kolmanteen. Gravid, raskaana, ilmoitti digitaalinen testikin. Uskottava on.

aprillia

Ja jos katsotte yllä olevaa kuvaa, huomaatte siinä jotain minkä paljastuspostauksestani retusoin "taidokkaasti" pois: päivämäärän liki parin viikon takaa. Tällä hetkellä tilanne on se, että luottaminen on vain niihin kolmeen testitikkuun, parin viikon takaiseen varhaisultrakuvaan ja näihin kuuluisiin oloihin. Varsinainen niskapoimu-ultra antaa odottaa itseään, mutten voinut olla jakamatta tätä teidän kanssanne! Kaarrellen mongertaa jotain väsyneistä viikoista, kun oikeasti haluaisinkin sanoa, että olen väsynyt, koska olen herännyt öisin syömään ja oksentamaan ja koomannut alkuraskauden väsymyksessäni sohvanpohjalla joka aamu. Nyt eletään vasta kymmenettä viikkoa, ja kahden aikaisemman raskauden perusteella uskallan sanoa, että olo helpottaa vielä. Onneksi.

Olin ensimmäisessä neuvolassa reilu viikko sitten ja se tuntui jotenkin tekevän kaikesta todellisempaa. Halusin mukaani vain yhden vihkosen, mutta lääkefirman mainoskääreisiin pakattu neuvolakortti tuntui jonkinlaiselta vakuudelta. Olen täällä saakka, laskettuine aikoineni ja synnytyssairaalavalintoineni, ajattelin. Silti olo on (asiaankuuluvasti, kai) jotenkin epätodellinen ja epävarma. Iltapäivän turvotus, aamun paha olo ja illan oksennustautifibat ovat kyllä totisinta totta, mutta kotidopplerilla eivät vielä kuulu sydänäänet ja ultrakuvassakin näkyi vain epämääräinen herne reippaine sykkeineen, ei peukaloa näyttävää ja villisti käsillä viuhtovaa lyhytjalkoista otusta. Liikketkään eivät luonnollisestikaan tunnu vielä, joten tunnelmat vaihtelevat onnellisesta kuumottelusta epäuskoiseen draaman nostatukseen.

Miksi sitten paljastin aluillaan olevan raskauteni aprillipäivänä? Koska on mahtavaa jakaa kliseisiä aprillipilauutisia tosina! Olen viikkoja odottanut, että voisin sanoa jotain, jakaa tämän teidän kanssanne, ja tulin siihen lopputulokseen, että kävi kuinka tahansa, löytyy joukostanne varmasti joku, joka on käynyt saman läpi ja ymmärtää. Tietysti toivon, että kaikki menee niin kuin pitääkin, hyvin siis, mutta pessimisti minussa on varaamassa niskapoimu-ultraäänitutkimukseen mukaansa paketellisen nenäliinoja ja tukevan olkapään jota vasten itkeä. Nyt vain odotellaan enää sitä ultra-ajan saapumista postissa... ;)

EDIT: Suuri, kollektiivinen kiitos kaikille onnittelijoille! Olette mahtavia!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!). 

52 kommenttia:

 1. Mahtavaa!! Paljon Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 2. Lämpimät Onnittelut! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana "aprillipila"! Onnea odotukseen :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin vähän eilen epäilin, ja yritin etsiä päivämäärää ultrakuvasta :D mutta paljon onnea! <3

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kertakaikkisesti! :') Onnea koko perheelle! <3

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtavaa! Paljon paljon onnea! <3 Kieltämättä piti eilen miettiä useampaakaan kertaan, että voikohan tää nyt olla totta :D Mutta ihanaa, että on! Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 7. No niin, nyt miekin voin jo sanoa, että onnea tätäkin kautta! <3 Hyvin vedätit! ;-) Ihana juttu tämä on! Onneksi on ihmisiä, joiden kanssa voi jännätä ja jotka menettävät ruokahalutkin, kun tulee jännittäviä hetkiä. ;-) Ihana olet, rakas! Menossa mukava - niin hyvissä kuin huonoissa hetkissä.

  VastaaPoista
 8. Ihania uutisia, lämpimät onnittelut! <3

  VastaaPoista
 9. Nyt minäkin uskallan! Onnea tuhannesti :) jään innolla odottamaan kanssanne!

  VastaaPoista
 10. Kovasti eilen mietinkin onko kyseessä pila vai ei :) Paljon paljon onnea ihanista uutisista ja tsemppiä odotukseen! <3

  VastaaPoista
 11. Mahtava juttu :)! Hirmuisesti onnea!

  VastaaPoista
 12. Mahtavaa!! :D Eilen olin skeptinen, mutta tänään tämän luettuani mulle hiipi kasvoille aivan järkyttävän suuri, korvasta korvaan ulottuva ja hampaatkin paljastava hymy. Hassua olla näin onnellinen ja liikuttunut "vain" nettitutun raskausuutisista. Onnea!! <3

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea! Ihana uutinen<3

  VastaaPoista
 14. Onnea oikein paljon ja tsemppiä oloihin! :)

  VastaaPoista
 15. Lämpimät Onnittelut! Taas me odotetaan samaan aikaan, tällä kertaa vain lasketuissa ajoissa on eroa. Meidän kaksospojat syntynevät jo heinä-elokuun vaihteessa.

  Pahoinvointi on kurja kaveri! Mulla meni kolme kuukautta paahtoleivällä ja vedellä, mies pyöritti taloutta ja esikoinen huusi sohvan vieressä "mihin mennään äiti? Tule leikkimään äiti!" Akupunktio auttoi, suosittelen!

  VastaaPoista
 16. Suuret onnittelut koko teidän perheelle ihanista uutisista. :) vielä tähänkin postaukseen jos et tuolta edellisestä huomaa. :)

  VastaaPoista
 17. Ohhoh, onnea ! Olen seurannut blogiasi aivan alusta lähtien silloin vielä itse haaveille omasta lapsesta. Nyt sitten olen myös raskaana (7+1). Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 18. Oikein paljon onnea! <3 Piti tulla heti tarkistamaan oliko eilinen aprillia vai ei..ja onneks ei ollut. :)

  Suosittelen lämpimästi kokeilemaaan vyöhyketerapiaa. Itse kävin säännöllisesti toisessa raskaudessa ja oli kaikilta osin helpompi raskaus mitä ensimmäinen vaikka ekakin oli helppo. Esim. selkä,lonkat ja vatsa eivät vaivanneet juuri ollenkaan toisessa raskaudessa. Vyöhyketerapia oli myös hyväksi henkiselle jaksamiselle ja vähensi paljon stressiä.

  VastaaPoista
 19. Eikä!! Eilen olin vielä vähän ristiriitaisin fiiliksin tästä, enkä uskaltanut onnitella, mutta nyt voin ihan vilpittömästi sanoa että oon ihan superonnellinen teidän puolesta!! :D Isot onnittelut koko perheelle! <3

  VastaaPoista
 20. Ne olikin sitten plussabileet isolla plussalla! :D Onnea aivan hurjan paljon! :')

  VastaaPoista
 21. Paljon onnea! Eilen olin minäkin ihan varma, että aprillipilaahan tämä. Mutta Elli1976:n kommentti "onnea tätäkin kautta" tms. paljasti totuuden :)

  VastaaPoista
 22. Paljon onnea odotukselle! Tätä vähän jo arvelinkin, vaikkei sitä suorasti tai epäsuorastikaan voinut postauksista lukea. Joku kuitenkin sai aavistamaan tämän suuntaista, kai se on se "jokin" mikä näkyy ulospäin kun on raskaana, enkä nyt tarkoita raskausmahaa ;) parempia vointeja ja jaksamisia arjenpyörteisiin. - 3.n äiti

  VastaaPoista
 23. Hihi, onnea! En uskonut mitään mitä kuulin eilen mutta nyt alan vakuuttua.... Vähänkö ihanaa :)

  VastaaPoista
 24. Ihanaa, onnea! Sait raskauskuumeen nousemaan, vauvakuumeen edelleen kyllä pitää kurissa toi 3kuukautinen <3

  VastaaPoista
 25. Paljon onnea täältäkin suunnasta! :)

  VastaaPoista
 26. Mä haaveilen kolmannesta lapsesta, mutta luultavasti häntä ei koskaan tule... Mies (järkyttyneenä temperamenttisestä toisesta lapsesta) on ilmoittanut, että hänelle riitää. Mies kyllä tietää haaveeni, mutta jos asiasta edes jotenkin puhutaan, edes puolella sanalla, hän ärtyy.... Nyt olen palannut takaisin töihin vuoden alusta, ja se on kuin tervan juontia, vaikka vain nelipäiväistä viikkoa teen.

  VastaaPoista
 27. Lapsesta haaveileva2. huhtikuuta 2014 klo 16.17

  Paljon onnea koko teidän perheelle ! :) Ihana uutinen.
  Pitkään olen blogiasi seurannut, nyt vasta uskallan kommentoida. Kirjoitat blogiasi mukaansatempaavasti pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.

  VastaaPoista
 28. Paljon onnea! Täällä pukkaa kans vauvaa loppusyksylle :) Kiva olisi lukea odotuksesta ja sen herättämistä tunteista :) Ite oon kans alkanut kärsimään ällöistä aloista, jopa hampaiden harjauskin yököttää :( Mutta kyllä tämä tästä!
  Tsemppiä kauheasti sulle ja koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 29. Eilen en halunnut vielä onnitella, sillä itsekkin mietin olisiko kyseessä aprillipila mutta jotenkin luotin siihen että tämä on totisinta totta ja ihana uutinen onkin! Onnea tulevasta vauvasta ja jos jotain pieleen menee - mikä sekin kuuluu elämään , on täällä yksi ikäviä mutta niitä ihaniakin raskauskokemuksia omaava äiti! Eli tukea meiltä lukijoilta varmasti saat! Ihanaa odotusaikaa! <3

  VastaaPoista
 30. Ihanaa, onnea! Olen roikkunut mukana Helmin odotusajasta lähtien, mutten ole varmaankaan kommentoinut aiemmin. Superisti onnea ja voimia odotukseen :)

  VastaaPoista
 31. Paljon paljon onnea! Täälläkin odototetaan lokakuun vauvaa :)

  VastaaPoista
 32. Paljon onnea! Itsekin Helmin odotusajasta saakka roikkunut mukana ja nyt itsellä menossa 11. Raskausviikko, ensimmäinen (ja hyvin pitkäksi aikaa ainoa) yllätysvauva tulossa :)

  VastaaPoista
 33. Paljon onnea! <3
  Omassa blogissani tänään samanlaisia uutisia… :)

  VastaaPoista
 34. Paljon onnea odotukseen! :)

  VastaaPoista
 35. Wau! Onnea! Olen lukenut tätä blogia siitä lähtien kun rupesin omaa pikkuistani odottamaan 2011, tyttö synty 2011 marraskuussa, onkohan Helmi syntynyt samana vuonna? Sitte teille tuli pikkukakkonen ja blogista tuli vain ihanampi seurailla kun meille saattaa tyttö jäädä ainukaiseksi, niin on ihanaa katsella mitä tapahtuu kun lapsi saa sisaruksia ja sisaruus rakkautta :) Ja nyt vielä tällainen mega yllätys! Mielenkiinnolla jään tsemppaamaan :) Tää on mun ainoa blogi mitä luen, Mutsis on- blogin lisäksi, kun ollaan samanikäisiä, itse olen 90-syntynyt :D Tää on mahtava blogi muutenkin!

  VastaaPoista
 36. Onnea! Täällä myös odotetaan lokakuun muksua :)

  VastaaPoista
 37. Iiiiiks! Voi onnea tuhannesti! :) <3

  VastaaPoista
 38. Haha, eikä?! Tein itse saman tempun :---D

  Onnea meille ;D

  VastaaPoista
 39. Luinko oikein rivien välistä että tämäkin on vahinkolapsi?

  VastaaPoista
 40. Et lukenut, ei ollut vahinko. Lähinnä mietin, että ajatus vauvasta oli vielä viime kesänä ihan "ei, ei" kun vauvanvaatteita ja -tarvikkeita kirppiksellä myin pois. Mutta nopeasti se mieli muuttuu kun lapset kasvavat. :)

  VastaaPoista
 41. Ihanaa, onnea hirmuisesti! Nykyään ehdin huonosti lukemaan tai varsinkaan kommentoimaan, mutta mukana roikutaan silti. Mä sain tämän vauvan kohdalla apua pahoinvointirannekkeista, suosittelen kokeilemaan.

  VastaaPoista
 42. Olen vastikään löytänyt blogisi ja sen jälkeen innolla lukenut kaikia juttuja. Kohisin miehellenikin, kuinka viihdyttävää, lohduttavaa ja ihanaa on lukea sun juttuja. Ja kuika repesinkään nauramaan tätä sun aprillipilaa. Neljä vuotta sitten, kun aloin odottamaan meidän Helmiä, kerrottiin raskaudesta myös aprillipäivänä. Toisten huumori kesti sen, toisten ei niinkään ;D Nyt kovasti kuumeillaan toista, toivottavasti pian tärppää meilläkin. Niin ja kovasti onnea toivottelen!!

  VastaaPoista