Social Media Icons

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

52 VIIKKOA: 18/52

vkk1

Vuoden yhteiskuvaprojekti on edennyt hävettävän verkkaiseen tahtiin viime viikkoina. Siis ei ollenkaan. Olen päättänyt olla paineilematta asian suhteen, ja muistuttanut itseäni siitä, miksi halusin aloittaa vuoden mittaisen projektin, jossa joka viikkona otetaan vähintään yksi yhteiskuva minusta ja lapsesta tai lapsista, siksi, ettei meistä vain yksinkertaisesti ollut kuvia. Ei yhdessä, mutta erikseen kylläkin. Tiesin jo projektiin ryhtyessäni, että tulen myöhästymään aikatauluistani ja suihkimaan kuivashampoota paniikin vallassa sunnuntaina puoli tuntia ennen luonnonvalon loppumista - mun projekteillani on tapana kärsiä matkan varrella. Jätän antibioottikuurit puolihuolimattomasti kesken, repsahdan laihdutuskuurin kolmannella viikolla ja lähden alennusmyynteihin "vain katselemaan" ostolakon aikaan. Ymmärrätte varmaan, miksen ole vuosikausiin suostunut syömään ehkäisypillereitä.....

vkk2

Hassua on, että nyt on meneillään kalenteriviikko 18 ja mikäli laskeskelin (siis tarkistin puhelimeni raskaus-applikaatiosta) oikein, alkaa minulla huomenna viidestoista viikko. Kuluvan vuoden aikana yhteiskuvissa tullee siis näkymään rantapalloksi paisuva keskivartalo, yhdet kolmevuotissyntymäpäivät, yksi uusi perheenjäsen, yhdet kaksivuotissyntymäpäivät ja yhdet ristiäiset, aika hurjaa! Ehkä vuoden lopussa tätä (ontuvaa) projektia katsellessani tajuan, miten lyhyt ja samalla niin pitkä aika yksi vuosi on elämässämme.

Itse olen tavallaan aika tyytyväinen siihen, että kaikki yhteiskuvaprojektin kuvat ovat lavastamattomia ja autenttisia (okei, saatan siirtää pyykinkuivaustelineen pois taustalta ja lahjoa lapsia kuvaan kaurakekseillä). Nopeasti räpsäistyjä, arkisia. Tämä setti otettiin matkalla naapuriin vappuaaton viettoon, ja kuten nyt tapana tuntuu olevan, naputti mies kelloaan, kertoi että olemme myöhässä ja käski hymyillä nopeasti. Tein työtä käskettyä ja sen kyllä huomaa, tälläkin viikolla. Kuin bebe joskus päättää ulostautua, täytyy meidän varmaan etsiä ihan oikea valokuvaaja kunnollisen perhepotretin aikaan saamiseksi - sellaisia kun on näitäkin otoksia vähemmän.

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!). 

6 kommenttia:

 1. Nämä valokuvaprojektit ovat hyviä siinä, et lapsi+äidi-kombostakin tulee kuvia, eikä vain lapsista ja/tai isistä. Mä olen ainakin meidän huushollissa se, joka kuvaa muita ja musta on TOSI vähän kuvia lasten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Löysin blogisi vasta äskettäin ja hauskalta tuntuu, että itselläni alkaa juuri 12. raskausviikko :)

  VastaaPoista
 3. Antibioottikuurien kesken jättämisellä ei kannattaisi hirvittävästi leikkiä: http://www.hs.fi/ulkomaat/WHO+Pienikin+haava+voi+aiheuttaa+pian+kuolemanvaaran/a1305819408459.

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut sama ongelma ja tällainen "pakote" on ihan mukava, vaikkakin niitä spontaaneja ja "salaa" otettuja kuvia ei sitten ole, toisin kuin kaikista muista ja lapsista.

  VastaaPoista
 5. Iik, ihana kuulla! Supermahtavaa saada riveihin lisää muita odottajia - tämä aihe puhuttaa mua itseäni niin paljon. Onnea odotukseen! <3

  VastaaPoista
 6. Joo, parhaani mukaan ne koetan syödä loppuun. Onneksi olen niiltä toistaiseksi aika hyvin välttynytkin :)

  VastaaPoista