Social Media Icons

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kevät keittiössä

3 kommenttia , , , , , Share It:
IMG_5419

k1IMG_5442 IMG_5446

IMG_5588 IMG_5454 IMG_5479 IMG_5463

IMG_5520 IMG_5540

Olen kova fiilistelemään vuodenajoilla: käperryn viltin kanssa sohvan nurkkaan marraskuussa ja odotan joulukalenteriluukkujen availua, loppiaisena revin uuden vuoden ja uusien kujeiden toivossa tonttuverhot ikkunasta (voi kyllä, meillä on sellaiset!) ja pakkaan tuoksulyhdyt kellariin. Vaihdan lakanat kirkkaansävyisiin ja ostan uuden poskipunan. Dramaattisemmat ja suuremmat muutokset jäävät kuitenkin toteuttamatta enkä nyt sanalla sanoen rynni innosta soikeana ostamaan uuden sesongin tavaraa alennusmyyntien laannuttua. Olen enemmänkin ikkunashoppailija. Sellainen, joka kaiholla katsoo sandaaleja jo maaliskuussa, siitäkin huolimatta, ettei minulla ole ollut sellaisia kymmeneen vuoteen.

Monen vuoden pitäisiköhän meidän-pohdinnan jälkeen päätin kasvattaa herneenversoja kotikeittiössä kun kirppiskierrokselta löytyi tarkoitukseen sopivat, täydelliset amppelitelineet kahdella eurolla. Ensimmäinen satsi oli liian kostea ja kasvoi harsomaista hometta hetkessä, mutta toinen erä näyttää jo paljon paremmalta. Kartonkiroskat eivät mahdu minimaaliseen roskakaappiin, joten niitä on säilytetty vuoden päivät kestokassissa keittiön nurkassa. Jokunen viikko sitten päivitin kahvipaketeista ommellun kierrätyskassin Tigerin kolmen euron herkullisemman väriseen versioon. Kaappieni kätköistä löysin myös Marimekon vaaleanpunasävyisen keittiöpyyhkeen, jonka ostin heikkona hetkenä hormonihuuruissa paria päivää ennen ensimmäistä positiivista raskaustestiä. Kolmen ja puolen vuoden pölyttymisen jälkeen se tuntuu taas ajankohtaiselta ja odottaa ryppyisenä tahmatassuja lounaalle. Seinäkalenterin maaliskuun sivukin tuntuu juuri tilanteeseen sopivalta, ikään kuin hento vaaleanpunainen olisi jo vieno lupaus keväästä. Likaisen keltaiset pinnatuolit vihreine maalitahroineen taasen alkavat tuntua päivä päivältä liian syksyisiltä, ja harkitsen jo vakavasti spraymaalipurkin ostoa ja DIY-projektia vihmaisessa kevätsäässä. Taitavat jäädä suunnittelun asteelle kuitenkin - ihan niinkuin kaikki muukin täällä Huvikummussa.

Outoa, miten suuri vaikutus on jo olemassa olevien tavaroiden siirtämisellä ja esiin kaivamisella! Vaikka kyllä kaltaiseni keittiöpyyhefriikki voisi kotiuttaa pari(kymmentä) keväistä uutuutta. Ihan vain fiiliksen vuoksi. Ja ehkä ne sandaalit.

3 kommenttia:

 1. Ihanan keväistä!
  Osaatko sanoa amppelien merkkiä (lukeeko jossain pohjassa), ovat juuri sen näköiset, mistä olen haaveillut?

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, yritin etsiä leimaa tai merkkiä, mutten kyllä löytänyt. Jossen ihan väärin muista, niin olen kyllä törmännyt vastaavanlaisiin jossakin Tarjoustalossa, Prismassa tms paikassa?

  VastaaPoista
 3. Pitääpä kattella kaupoissa ympärille sillä silmällä :)

  VastaaPoista