Social Media Icons

perjantai 28. helmikuuta 2014

Voi elämän kevät

2 kommenttia Share It:
kev1 kev2

 

Alunperin otatin asukuvat Iinalla kertoakseni kevätfiiliksistä, joissa olen vellonut jo monta päivää. Kutkuttavasta uuden alun tunteesta pitkän, kylmän ja pimeän talven jälkeen, kirkkaanpunaisesta kynsilakasta, valoisista iltapäivistä ja kirkkaanpinkkien lenkkareiden mielialaa nostattavista vaikutuksista.

Mutta kun takana on tällainen ilta, iltapäivä ja no, kokonainen päivä, tuntuu lenkkarihymistely ja hiirenkorvien odottaminen tekopyhältä ja skeidalta ajatukselta. Helmin kanssa kaksin vietetty aamupäivä hyvässä seurassa teki kyllä terää, samoin aimo annos kevätaurinkoa, mutta kotiovella vaihdoimme läpsystä (suukosta) vahtivuoroa ja jäin lasten kanssa kotiin. Huomenna on juhlat (ei lastenvaatekutsut, perhekahvilaporukkatreffit tai mummovieraita, wou!), kotona on kaaos, kuopus oksensi päälleni kaksi kertaa ja kerran sille helvetin seitsemänsadan euron paperinarumatolle, isompi söi parhaan (ja ainoan) huulipunani kun siivosin jälkiä ja näppäränä tyttönä pyyhki naamansa valkeaan sohvatyynyyn. Mies soitti parkkipaikalta ja kertoi, että joku isänmaantoivo oli käynyt potkaisemassa kuskin puolen peilin irti autosta. Liekö syynä pms, univaje, flunssa vai stressi hallitsemattomasta kaaoksesta ja vierastulvasta huomenna, mutta juuri nyt sanoisin, että päivä ei kuitenkaan ollut se ihan parhain. Kun istuin sängyn laidalla ja yritin koota itseäni, hillitä turhautumista ja itkua, alkoi 2,5-vuotias esikoiseni laulamaan dramaattisesti Auttajien tunnuslaulua, "voi vooooi, ja auttakaa...". Taisi olla illan paras hetki.

Ja täällä minä istun, yksin työhuoneessa. Lapset nukahtivat kolmen tunnin väsytystaistelun, yhden rikotun Barbie-kaapin ja räjäytetyn keittiön jälkeen. Mies tullee pian kotiin häntä koipien välissä, valmiina halaamaan ja lohdutuspalkintojensa, suklaalevyn kanssa, ja niin se turmiollinen kahvakuula jää yhä vain pakkaukseensa odottamaan parempaa päivää. Joka koittaa huomenna. Ei kahvakuulaa, mutta Camparia - ei huono.

2 kommenttia:

  1. No voi kiitos! Ne on olleet kyllä munkin kevään ykkössuosikit! Ne ovat Crocsilta ja malli on Retro Sneakers :) Värejä oli monta ihanaa, mutta nämä on vaan herkut!

    VastaaPoista