Social Media Icons

maanantai 24. helmikuuta 2014

Varasuunnitelmia

Ei kommentteja Share It:
mök1 mök2mök4

Joskus vähän kaiholla mietin, miten hienoa oli ennen lähteä extempore-reissulle, miettimättä ja sen ihmeemmin pakkaamatta. Ei matkasänkyjä, ei neljää pyyhettä, ei kolmea rasvatuubia, ei kolmea ulkovaatekerrastoa tai kahdeksaa kenkäparia - kumpparit ja lenkkarit vain. Kai.

mök5 mök3

Lauantaina päätimme ottaa suunnan kohti (jäistä ja sumuista) mökkilaituria, koska hiihtolomalle emme olleet tehneet tämän ihmeempiä suunnitelmia. Alkumatka taittui leppoisasti, lapset nukkuivat ja perillä oli mukavaa. Ulkoilun, kuuman puusaunan, lasten nukkumaanmenon ja yhden mansikka-limesiiderin jälkeen olo oli aika euforinen. Voi pojat, tämä se vasta on oikeaa talvilomailua!

Ei kulunut montaakaan hetkeä, kun epämääräinen väninä täytti hirsimökin. Mikään ei ollut hyvin, missään ei ollut hyvä ja kukaan ei kelvannut. Kuopus oli tulikuuma, hikinen, köhi ja kiemurteli kipeänä. Olin ehtinyt antamaan hätävara-Buranat (nestemäiset siis) meillä aiemmin päivällä vierailleille ystäville, joiden lapsi olikin yllättäin sairastunut. Ja joka siis mitä ilmeisimmin tarttui meille, juuri kun edellisestä flunssasta päästiin. Periferiassa ei tietenkään ollut yksikään apteekki auki ja yö meni puolen tunnin unipätkissä ja kesti ruhtinaalliset neljä tuntia. Päivällä torkuimme kahdenkymmenen minuutin pätkiä kaikki ja odotimme, että olisi säädyllinen aika palata kotiin, siis välttää hirvittävin liikenneruuhka. Nyt kaikki neljä köhimme, mutta onneksi vain yhdellä on kuumetta. Yliopiston apteekin ja nestemäisen Buranan ihmeitä tekevää voimaa ei sovi aliarvioida - sama ukkeli kekkuloi vielä puoli tuntia sitten soivan lastenkirjan tahtiin olohuoneessa räkäisesti nauraen. Ilmeisesti elämme sitä vaihetta, jossa auton vakiovarusteluun tulisi kuulua potan lisäksi se ylimääräinen särkylääkepullo. Just in case.

Ja kun huono tuuri kerran jo pääsi yllättämään, niin huomasin tänään huomista lastenvahtiaikaa (kerran vuodessa!) varmistaessani, että olimmekin kärsineet pienistä kommunikaatio-ongelmista. Mummobuukkaus onkin ensi kuulle, menoa olisi ollut tietystikin huomiselle. Taitaa maanantai - vaan ei mikä tahansa sellainen - mennä flunssaa parannellessa ja noutoruokalaatikoiden äärellä. Äiti on tänään vähän väsynyt.

PS. Käykäähän osallistumassa varsin ajankohtaiseen ihonhoitotuotepaketin arvontaan kun vielä ehditte! Viikolle on luvassa (kunhan selviämme hirveimmästä olotilasta) myös toinen spesiaaliarvonta erityisesti imetysajan hiuskadosta kärsiville äideille, stay tuned!

Seuraa meitä InstagramissaBloglovin’issa tai facebookissa. HUOM! Blogin osoite muuttuu 1.3, uusi osoite maaliskuusta alkaen on blogit.kaksplus.fi/lapsellista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti