Social Media Icons

torstai 13. helmikuuta 2014

Sattumia: rapea Corn flakes-broileri

2 kommenttia , Share It:
cb1 cb2 cb3

 

Luvassa olisi taas paljon toivottuja "Iskän reseptejä"! Olen surutta blokannut hänen vihkoksestaan turhan eksoottisista raaka-aineista valmistetut kokeilevammat ohjeet, joiden toteuttamiseen menee liian kauan aikaa lasten kanssa. Nyt seuraa kuitenkin ohje helppoon ja rapeakuoriseen (ja lapsillekin maistuvaan) kanaan, jonka ainekset yleensä löytyvät lapsiperheiden jääkaapista.

Lähiömme marketti myy tuon tuosta broilerinkoipireittä rutkasti alennettuun hintaan. Monitoimiraaka-aineesta on mukava veistellä millon mitäkin. Siitä saa sujuvan sopan, suikaloituna soosia tai siitä voi vaikka taivutella grillivartaita pienellä marinoinnilla. Helppudessaan houkuttelevin keino arjen melskeesä on kuitenkin kipata lihat vuokaan ja vuoka täystehoiseen uuniin. Lopputuotteena takuurapea ja muheva tipunen! Lähes yhtä nopea ja vähintäänkin yhtä herkullinen keino on pyöräyttää broilerille maissilastuista rouskuva kuori. Näin sen teet:

Tarvitaan:

Boxi broilerin koipireisiä

Pari kourallista maissilastumuroja

Pari munaa

Ketsuppia

Mausteita

 

0. Uuni 220C ja vielä rapeampaa tulee kun kääntää vielä kiertoilmalle.

1. Jos rouva kävi kaupassa (eli osti tipusia valmismarinadissa), pese koipireidet marinadista.

2. Ruokailu helpottuu kun koiven erottaa reidestä. Hieman kun polvea taivuttaa ja taipeen puolelta lähestyy varoen veitsellä ulospäin erkanevat lihapalat toistaan hienosti.

3. Töräytä ketsuppia ja lempparikanamausteet kuppiin, johon kaikki kanapalat mahtuvat möyhittäväksi. Mukavan makuista tuli kun laittoi ketsuppiin paprika- ja curryjauhetta. Kovat jäbät laittais tuoretta chiliä, mutta meillä asuu vain heikkovatsaisia nynnyjä.

4. Pyörittele lihakimpaleet maustemuussissa ja jätä hetkeksi maustumaan.

5. Kahmi riiviöiden aamumuropaketista muutama kourallinen maissimuroja ja murskaa brutaalisti kulhoon. (Jos lapset olivat aamupallalla tuhmia, ei mausteisia käsiä tarvitse edes pestä muropakettiin tunkeuduttaessa.)

6. Riko munaset lautaselle ja huljuta haarukalla sekaisin.

7. Pyöräytä kanat munalautesella...

8. ..sitten murorouheessa.

9. Asettele kuorrutetut kanapalat uunin ritilätasolle nahkapuolet ylöspäin. Asenna ritilä uuniin ja muista laittaa pelti ritilän alle keräämään tihkuva rasva ja muro roippeet.

10. Paistele joku 40min tai kunnes murot uhkaavat kärventyä.

11. Tarjoile curry- tai tomaatikastikkeen sekä kuskusin kera. Nauti!

2 kommenttia:

  1. :D Ihana tapa kirjoittaa tuolla miehellä, joka asuu teillä. Tämä resepti vaikutti paljon helpommalta kuin edellinen, joten ehkä poropeukalokin uskaltaa kokeilla.. :)

    VastaaPoista
  2. Itse tein vastaavia joskus kauan, kauan aikaa sitten yläasteella rintafileistä. Pintaan tuli corn flakeseja ja juustoraastetta.

    VastaaPoista