Social Media Icons

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Missä piileskelevät suomalaiset pienyrittäjät?

3 kommenttia Share It:
astubutiikkiin3 astubutiikkiin4

Yhteistyössä Astu Butiikkin.fi-sivuston kanssa.

Oletteko surffaileet koskaan Astu Butiikkiin.fi-nimiselle sivustolle? Itse löysin Butiikin joululahjaostoksia tehdessäni, kun etsin varteenotettavia, kotimaisia ja eettisesti kestäviä tuotteita verkkokaupasta jos toisestakin. Äitiys on tehnyt minusta jokseenkin mukavuudenhaluisen - vihaan auton parkkeeraamista ahtaissa parkkihalleissa, ruuhkaisia kauppakeskuksia minä vuorokauden aikana hyvänsä, jonottamista, uhmaraivoa kassalla ja tsiljoonaa kuittia lompakon pohjalla. Jos siis vaan voin, shoppailen netissä. Se on paljon helpompaa (ellei oteta lukuun epävarmaa nettiyhteyttä, jonka takana on vuoden vanha, puhelinpistorasian löytänyt Armas) ja nopeampaa. Nettikaupat ovat aina auki eikä niihin tarvitse jonottaa. Ja mikä parasta: voin olla vaikka kahdeksassa paikassa samaan aikaan!

Lasten myötä olen halunnut ajatella, että olen edes jollain tavalla tiedostava. Että edes yritän toisinaan olla selvillä siitä, missä ja miten kulutustuotteeni valmistetaan. Suosin kotimaista tuotantoa, reilun kaupan tuotteita ja annan arvoa käsityöläisille - ainakin siinä määrin kun lompakkoni niin sallii. Parhaimmat vinkit hyvistä valmistajista kodintuotteiden, lastenvaatteiden tai elintarvikkeiden saralla olen eittämättä löytänyt blogeista ja aikakausilehdistä, ja niin löysin myös Astu Butiikkiin.fi-sivuston, joka on koonnut alleen liudan kotimaisia pienyrittäjiä, joilla on eettiset periaatteet ja toimintatavat hallussa. Kun Mari Butiikista otti yhteyttä ja kysyi, haluaisinko esitellä sivustoa teille, mietin vain, miksen jo ole tehnyt niin.

astubutiikkiin7 astubutiikkiin5astubutiikkiin8

Ehdottoman ihanaa Butiikissa on selkeä ja hyvä hakukoneisto, jolla voi selata tuotevalikoimaa brändeittäin, tuoteryhmittäin tai tyylisuuntauksien mukaan. Ja jokaisen alta löytyvät vielä omat, tarkentavat napuskansa jotka nopeuttavat hommaa; esimerkiksi Korulippaan alta pääsee korvakoruihin ja korvakoruistakin on mahdollista valita vaikkapa vintage- tai trendy-tyylisuuntaus. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta minun selittämämäni, mutta oma näkemykseni siitä, että suomalainen kierrätysdesign on pelkkää mummon vanhoista verhoista ommeltuja lasten hiippalakkisia huppareita tai että modernin olohuoneen täytteet maksavat aina tuhansia euroja, lyttääntyivät hetkessä. Kun löysin minua kiinnostavat kategoriat, löysin myös ihan mielettömän otoksen upeita, minulle entuudestaan tuntemattomia valmistajia. Ja se juuri on Astu Butiikkiin-sivuston idea. Se ei ole verkkokauppa, vaan eräänlainen kollaasi tutustumisen arvoisista suomalaisista pienyrittäjistä, joihin muuten ei ehkä törmäisi.

Oma suosikkiosastoni on eittämättä Trendy ja hyvänä kakkosena tulee New design, ja folklorehippitunikassa ja puuhelmissä kulkeva äitini eittämättä hurahtaisi Bohemian-tagin tuotevalikoimaan. Brändivalikoiman suosikeiksi muodostui klassinen Myssyfarmi, perinteikäs mutta moderni Vuoriortta, upea Yo Zen sekä naiivi mutta graafinen Andy Eats Only Candy. Mitkä ovat teidän suosikkejanne? Minkälaisia valmistajia kaipaisitte lisää, tai millaisia tuotteita on teistä vaikeaa löytää?

Kuvakollaasien kuvat lainattu lähteestä Astu Butiikkiin. Valmistajat: kaulakoru Yo Zen, Laukku Kiks, Mekko Second Chance, huopikkaat Arctips Värisuora-mekko Oliina, kaulakoru Yo Zen.

3 kommenttia:

  1. Löysin Nousevan Myrskyn joskus kaksi vuotta sitten(?). Se on ollut yksi lemppareistani siitä asti. Mulla taitaa jo olla kokoelmaksi asti Liisan koruja. ;-D

    VastaaPoista
  2. Nousevan Myrskyn mäkin olen bongannut jostain blogista, olisikohan ollut joku Divaani-bloggaaja? Kävin silloin vilkuilemassa nettikauppaa ja se jäi ajatuksen tasolle, ja no, unohtui. Nyt löysin sen taas. :)

    VastaaPoista
  3. […] Astu Butiikkiin-postauksen yhteydessä tutustua muutamaan suomalaiseen, minua kiinnostavaan brändiin, ja yksi niistä oli […]

    VastaaPoista