Social Media Icons

maanantai 10. helmikuuta 2014

Kaxs Proxtec - ei pöllömpi toppahaalari

34 kommenttia Share It:
kaxs4 kaxs5 kaxs2 kaxs1kaxs6

 

Saimme pari kuukautta sitten KappAhlilta toppahaalarin heidän teknisen ulkoiluvaatemalliston Kaxs Proxtec-sarjasta, koska 2,5-vuotias Helmimme sattui sopivasti olemaan heidän mallikappalekokoaan (110cm). Koska joulu oli musta ja lunta on tullut vasta hiljan, pääsi haalari todelliseen testikäyttöön vasta tämän vuoden puolella.

Monet varmasti muistavatkin, etten ole suuren suuri kauppakeskuksien koluaja, enkä siksi myöskään ketjuvaateliikeshoppailija. Olen aika pihi, mutta sijoitan silti melkoisia omaisuuksia ulkovaatteisiin - ja siksi myös odotan niiltä todella paljon. Ja ulkovaatteiden kohdalla monesti onkin niin, että hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä; halvan hinnan huomaa käsiin jäävinä vetoketjuina kiireisinä aamuina, falskaavina saumoina sadepäivisin ja pesukone viimeistään turmelee halpisyksilöiden vettä vähääkään pitävät ominaisuudet. Yleensä. Aiemmin olen mieluummin ostanut samalla rahalla hyväkuntoisen, käytetyn merkkihaalarin kuin harkinnutkaan edullista, uutta haalaria. Parin flopin jälkeen luotinkin vain kolminumeroisilla hintalapuilla varustettuihin ulkopukuihin enkä ajatellutkaan vaihtavani edullisempiin kuin korkeintaan alennusmyyntirekin edessä.

Parin kuukauden käytön, loskakelien, nuoskalumen ja paukkupakkasten jälkeen joudun pyörtämään puheeni. Vaikka kaapista löytyy parikin kaksi kertaa KappAhlin Kaxs Proxtec-haalaria kalliimpaa toppaa, emme me oikeastaan ole muuta Helmille pukeneet. Kappiksen toppahaalari ei nimittäin ole pelkästään hyvä, se on jopa parempi.

kaxs8

Mitoitus tuntuu sopivan hyvin suomalaiselle, pitkäselkäiselle ja lyhytjalkaiselle lapselle ja kapeahko malli ei kasvunvarankaan kanssa näytä säkiltä päällä. Saumat ovat teipatut, polvissa ja pepussa on kätevät, kulutuksenkestoa lisäävät vahvikkeet ja kangas kestää 10 000 millin vesipilarin, eli se on myös täysin vedenpitävä (tätä on tullut testattua muutamaankin otteeseen nyt plussakeleillä kun ainoa vaihtoehto elämän romahtaessa niskaan on heittäytyä loskalammikkoon rypemään itsesäälissä). Kankaan ulkopinta on käsitelty likaa hylkiväksi ja vedenpitävyyden luvataan kestävän useidenkin pesujen jälkeen. Meillä haalari on ollut pesukoneessa parhaimmillaan kaksi kertaa viikossa, koska kuivaksiopettelu, kerho ja talviulkoilu ovat kombona vähän haastavia eikä vahingoilta ole voitu välttyä, enkä ole huomannut eroa haalarin vedenpitävyydessä. Kangas tuntuu käsissä paksulta ja vahvalta, muttei jäykältä, ja Helmikin näyttää viihtyvän puvussaan, siis kiipeilee ketterästi ja juoksee tavalliseen tapaansa. Erityisen kivana juttuna pidän etenkin näin pimeään vuodenaikaan sitä, että puvussa on runsaasti hyvin sijoitettuja ja melko isoja heijastimia edessä ja takana, lahkeissa, hihoissa, hupussa ja taskuissa, eikä erillisiä pukuun kiinnitettäviä ja jossain kohtaa kautta hukkuvia heijastimia ole näin ollen tarvittu.

KappAhlin Kaxs Proxtec-sarja on edullinen teknisten ulkoiluvaatteiden sarja 86-128 cm-kokoja käyttäville lapsille. Sarjan vaatteet ovat vedenpitäviä, hengittäviä ja kaikkien vaatteiden saumat on teipattu. Itse ihastuin selkeisiin kuoseihin ja kirkkaisiin väreihin, koska lähestulkoon kaikki sarjan vaatteet voisin pukea kummallekin lapselleni, tytölle tai pojalle. Yritän aina mahdollisuuksien mukaan ostaa helposti toiselle kierrätettäviä ulkovaatteita, ja aika usein tarjonta on käytännössä katsoen sitä yhtä ja samaa yksiväristä kokopukua. Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, niin meillä on keväällä edessä uuden välikausipuvun osto Helmille. Kaxs Proxtec-välikausihaalari näyttää maksavan 64,95 euroa (josta voisi kanta-asiakaskortilla sopivan hetken tullen lohjeta vielä alennustakin) ja kirkkaanturkoosi värikin on aika herkku - taidan lopettaa etsinnän.

Ovatko KappAhlin tekniset ulkoiluvaatteet teille jo tuttuja? Mitä olette pitäneet?

34 kommenttia:

 1. Meillä alkaa olemaan nyt kolmannen välikausihaalarin osto edessä. Ja edelleen aion luottaa KappAhlin haalareihin. Siinä on aivan loistava haalari! Harmitti kun en talveksi ostanut vaan piti saada muuta, mutta todettakoon, että olisi pitänyt ostaa talvihaalarikin KappAhlin valikoimista. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut Kappiksen toppahaalari kahtena talvena ja yksi välikausi on menty heidän vk-haalarilla ja näissä aijotaan pysyä jatkossakin :) hinta-laatusuhde ihan kohdallaan! Tuo turkoosi olisi ihana kevääksi.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa vannoutumista! :D Mä olen aina ennen luottanut Tiksun nimeen, mutta... Eilen viimeksi tuli haarasaumasta vesi läpi, mustat tahrat ei lähde koneessa ja ne karvareuhkat hupussa revin aina poikkeuksetta irti (tärkeä huomio!). Henkilökohtaisesti olen kyllä TODELLA yllättynyt, että näinkin edullinen ulkovaate voi olla näin hyvä - ymmärrän siis kyllä, miksi palaatte Kappikseen aina kerta toisensa jälkeen :) Sinulla ei saa olla muita jumalia, eiku.... :D

  VastaaPoista
 4. Se turkoosi... <3 Aika harvoin tulee tällä tavalla kuolailtua ulkoilupukua, mutta tosi herkku se kyllä on!

  VastaaPoista
 5. Ei ole vielä tuttuja, mutta meillä on myös kokeiltu ketjuliikkeistä halvempia ulkovaatteita ja huomattu sama, että niistä voi löytyä helmiä. Tosi hyvältä ja istuvalta tuo haalari kyllä näyttää, omaan silmään yksivärisyys vain sopisi paremmin kuin nuo mustat paikat. Kiva kuitenkin kuulla että toimivat, täytyy tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
 6. Minä olen kuullut useammalta tutulta Kappiksen haalareista, mutta meillä on ollut käytössä tähän asti vain Reimaa, koska olen löytänyt niitä halvalla (4e haalarista, josta käytön jäljet näkee vain polvien karheutumista, tai 30 e upouudesta haalarista on musta edukasta :). Nyt ei oo Reimaa tullut edukkaasti vastaan ja vk-haalarin osto on edessä. Suunnittelin suuntaavani KappAhliin, mutta mainintasi siitä, että sopii lyhytselkäisille sai mut perääntymään. Meillä meinaan asuu persjalkainen, housujen koko laahaa koko ajan yhden koon paitoja perässä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut tämän talven käytössä vihreä ihana haalari. Itse kyllästyin niihin hihoissa oleviin resoreihin ja teinkin ratkaisun ja otin sakset käteen... Nyt mun mielestä vielä parempi!
  Muuten aivan mahtavan hyvä haalari, ensi vuonna uusiksi!!

  VastaaPoista
 8. No on kyllä edullisia haalareita!

  Ja anteeksi, tuli ihan kammottava virhe. Piti kirjoittaa, että lyhytjalkaiselle ja pitkäselkäiselle. Persjalkaisia kun mekin oomme kaikki! Meillähän bodyn jatkopaloja on laitettu parit perään, ja housut on pääasiassa edelleen kokoa 86cm, kun paidat on 104-110cm. Joten kyllä, persjalkaisen valinta, toisin kuin vaikkapa Ticket.

  VastaaPoista
 9. Hih, musta ne on niin kätevät kun ei varmasti tule lumi sisään vaikka olisi noita Stonzeja lyhyemmätkin kintaat käsissä! :D

  VastaaPoista
 10. Pakko tulla lisäämään tosiaan tuosta haalarin istuvuudesta. Se on hyvin mitoitettu! Meidän pitkän huiskea tyttö oli keväällä -13 jotain 85cm pitkä ja ostettiin 92 koon vkhaalari. Istu niin hyvin eikä jääny löpöttämään haittaavasti koska vyötärön kohta haalarissa kapeahko. Kävi naftiksi vasta joulukuussa -13, kun tyttö kasvo siihen vajaan metrin mittaan ja yritin fleeceasua alle mahduttaa. :)

  VastaaPoista
 11. toimii pienelle, muttei isommalla.
  eskarilainen sai saumateippien luota haalarin vaihtokuntoon 2kk jälkeen (toki korvasivat hinnan kun kokoja ei enää ollut siinävaiheessa). noh, nyt on ekaluokkalainen joka käytti kuukauden woxon (isompien lasten) toppahousuja ja taas pahoittelut ja rahat takaisin.
  en tiedä onko meillä ollut vain huonoa tuuria, vain kuluttaako isommat vaan niin paljon herkemmin vaatteensa rikki.
  takit on hyviä, ne ei mene miksikään vaikka olisi 2 käyttäjää :)

  VastaaPoista
 12. Olisin ostanu meiän 2-vuotiaalle juurikin samaisen haalarin, mutta äiti oli kerennyt napata kaverinsa kirppiskasasta P.o.P:in toppiksen. Se on kyllä aivan huippu, mutta hyvä tietää että vk-haalaria valkatessa tuo KappAhlin mallisto on tosiaan varteenotettava :) Ne värit on ihanan pirteitä! Ostin KappAhlista kyllä kurahousut ja -takin, ne nyt ei kai kovin monenlaisia voi ollakaan mutta mun mielestä oli ihana yksityiskohta semmonen mörköheijastin takin takana. Erottupa päiväkodissa sieltä kirkkaanpunaisten Reimojen joukosta :D

  VastaaPoista
 13. Minkä kokoinen Helmi on? Mietin vain kun mulla on puoli vuotta Helmiä nuorempi tyttö ja hänellä on (reima) haalari koko 86 cm ja vaatteet tällä hetkellä 86 cm ja 92 cm. Kaksi vuotis neuvolassa hänellä oli pituutta 86 cm ja painoa 10,5 kg. Onks mulla vain tosi pikkuinen tyttö? :)

  Onks toi Kapphallin haalarin mitoitus jotenkin tosi pieni, kun mulla esikoisella, joka on n. 113 cm pitkä, niin Reiman 110 cm haalari, ja se on jopa väljä meidän kaverilla (hoikka ja pitkä kaveri tosin).

  VastaaPoista
 14. Toista talvea jo sama puku. 89 ostin viimevuodeksi oi mutsi mutsin kapphal iltamasta. Ja sopii edelleen tulle nyt jo kaksi vuotiaalle. Ensi talvena pitää ostaa uusi.

  VastaaPoista
 15. Meillä on päivälleen saman ikäinen tyttö kuin Helmi, ja hän käyttää nyt 92cm vaatteita. Syksyllä meni vielä 86/92. Että en olisi sinuna yhtään huolissasi, meillä vain on vähän pirpanammat tyttöset. ;)

  Mä juuri arvon, että hitsit kun en yhtään osaa enää ennustaa tuon pirpanan kokoa, että olisi voinut ostaa alesta ensi talveksi haalaria tai niitä Crocsin kenkiä. Pöh!

  VastaaPoista
 16. Ai, mä taas juuri pidän mustista paikoista, kun muuten punaisessa kankaassa näkyisi kaikki lika ja kura ihan heti, mutta kokomusta puku tuntuisi vähän radikaalilta. Makuasioita! ;)

  VastaaPoista
 17. No mä vähän elättelin toivoa, josko sama puku menisi vielä ensi talvenakin koska siinä on vähän kasvunvaraa, kokoa pienemmässä ei olisi ollut varmaankaan. Voi siis olla, että tämä menisi vielä ensi vuonnakin. Pidän tästä VIELÄ enemmän. :D

  VastaaPoista
 18. Ne örkit on kyllä supersuloisia! Meillä on Kappiksen pipoja möröillä, niin herkkuja! Ja Popin ulkovaatteita meiltäkin löytyy aikamoinen nippu, mutta uutena en ole raaskinut ostaa, sen verran hintavia ne on. Tämä Kaxs näyttää meillä istuvan Popia paremmin, joten taidan tästedes samalla rahalla ostaa vain uuden Kaxsin ;)

  Muakin muuten nauratti, kuinka vastarannan kiiskiä me ollaan kerhossa, kun kaikilla muilla on Reimat ja Kuomat ja meillä on Kaxs ja Crocsit. Vanhat tavat istuu tiukassa... :D

  VastaaPoista
 19. Helmi ON todella pitkä ikäisekseen, on aina ollut. Se ei sinänsä yllätä minua, koska olen itsekin 175 senttiä pitkä ja silti sisarusparveni lyhyin - veljeni, isäni, setäni ja isoisäni kummaltakin puolelta hipovat paria metriä. Helmi oli muistaakseni 2-vuotisneuvolassa viime vuoden toukokuussa 94 senttiä pitkä, mutta pituutta on tullut silmämääräisesti sen jälkeen tosi paljon. Hän on kerhonsa pisin vaikka on nuorin - mutta me vanhemmatkin ja sukulaisetkin ollaan tosi pitkiä!

  Ja Äni, osta jotain kokoa minkä arvelet ehkä olevan sopiva. Onhan teillä toinen käyttäjä :) Mä olen aika surutta kierrättänyt toiselle aavistuksen reiluja ulkovaatteita, ei vara venettä kaada. Sama 86cm Ticket oli Helmillä 1,5-vuotiaana ja Armaksella alle vuoden vanhana. :D

  VastaaPoista
 20. Kiitos tästä. Tytöllä oli viime keväänä ja syksynä Popin kuorihaalari, johon ihastuin ihan täysin. NYt vain kävi niin, ettei aleen tullutkaan niitä yhtään tammikuussa ja ne on turhan kovahintaisia ihan täydellä hinnalla ja käytetyistäkin pyydetään mielestäni käyttöjälkiin nähden inasen liikaa.

  Mietin, että mistäköhän Prismasta tuota vk-haalaria pitää lähteä etsimään, sen pitäminen villahaalarin kanssa kun tuntuu näillä keleillä kovin ajankohtaiselta jo. Täytyypä siis suunnata KappAhliin heti pikimmiten, jos siellä kohta puoliin olisi joku kanta-asikas tarjous/tulisi kotiin niitä alelappusia.

  VastaaPoista
 21. meidän pojalla siis tuon toppiksen värinä armeijanvihreä ja tykkään kovasti! Viimetalvena oli musta ja siitäkin tykkäsin,vaikka ovat niin synkkiä värejä. Asusteilla muuttui ilme heti! :)

  VastaaPoista
 22. Höh, voi ei! Liekö isommat lapset tosiaan melkoisia vaatesilppureita. Muistelen ainakin oman lapsuuteni riemua, kun jossain vaiheessa sainkin tosi tyttömäisiä vaatteita kun niitä ei voinut enää kierrättää pikkuveljelleni, kaikista oli polvet puhki jne. :D

  VastaaPoista
 23. Meille ainakin tuntuu tipahtelevan alvaarinsa niitä kanta-asiakaslippusia, joilla saa 20% tai 25% alennusta. Ja ainakin joskus Kappiksella oli niin, että uusi clubilainen sai 25% alennuksen yhdestä tuotteesta. Jos näin on edelleenkin, niin miehestähän tulee reipas kanta-asiakas! :D

  VastaaPoista
 24. No huh, mä viime yön surin, että mistäs me nyt haalari keksitään. Reiman haalareitten mitoitus on pojalle väärä. Lahkeet on vielä rutulla kun selkämitta alkaa kinnaamaan. Keväällä testaamme siis KappAhlin haalarin, tuota turkoosia tietty :)

  VastaaPoista
 25. Tutun kouluikäiset pojat tuhosivat Reiman upouudet housut parissa viikossa. Ettei se hintakaan välttämättä kestävyyttä takaa :/

  VastaaPoista
 26. Meilläkin on suosittu proxtecin välikausiasuja. Hinta-laatu suhde todellakin kohdillaan :) tuollaisen välikausihaalarin olisin voinut ottaa, mutta miksi koot loppuvat jo kokoon 110? :O Mur..

  VastaaPoista
 27. Minä vannoin Ticketin nimeen kunnes jouduttiin siirtymään kahden vetskarin malleista yhteen vetoketjuun. Ei riittänyt niska-haara-mitta, ei. Racoonin vaatteet on myös mitoitukseltaan todella hyvin persjalkaiselle sopivia, mutta vaikka kaikki Racoon meillä, kolmena kautena, on tullut uutena, en voi hyvällä tahdollanikaan sanoa, että hinta vastaa laatua. En ainakaan, jos vastassa on Kappis tai Tiksu (joista Kaxs vieläpä parempi). Tätä voin kyllä lämpimästi suositella:)

  VastaaPoista
 28. Joo, ja meilläkin on siis joistakin puolentoistasadan euron puvuista tullut vesi saumoista läpi ennen ekaa pesua. Hinta ja laatu ei tosiaan kulje aina käsi kädessä ja isot lapset tuntuu olevan melkoisia vaatesilppureita... :(

  VastaaPoista
 29. 110 cm?! En tajunnut edes katsoa kokokavalkadia. Reklamaatiota, reklamaatiota! ;)

  VastaaPoista
 30. meillä oli viime talvena se ihana moniväri haalari mut niissä oli joku valmistusvirheinen erä ja meijän oma hajos reilussa kk.saatiin kyllä rahat takas.ostin keväällä sen moniväri vktakin ja nyt siinäkin on niitä pienen pieniä viiltoja:/ hirveesti oon kuullu hyvää kyll noista ja kattelinki just noita vkhousuja kevääksi.

  VastaaPoista
 31. Mulla meni tänä talvena niin pieleen lasten talvihaalarien koon arvioiminen, että en taida uskaltaa. :D Ostin siis kesän lopulla alesta haalarit ja kävipä niin että Esikoisen haalari oli hänelle inasen liian pieni ja Tosikoisen haalari liian iso. Arhg! :D

  VastaaPoista
 32. Mun kaveri vinkkas mulle eilen tästä postauksesta, kun en ollut vielä ehtinyt lukemaan tätä. Tän postauksen ansiosta ajattelin ostaa meidän 2-veelle ton vk:n turkoosina. Tosi kivat värit kyllä :) Kiitos hyvästä vinkistä siis :)

  VastaaPoista