Social Media Icons

perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyvästi, Kideblogit

25 kommenttia Share It:
Minulla olisi niin paljon sanottavaa, etten tiedä, mistä aloittaisin tai mitä sanoisin. En edes keksinyt sopivaa kuvaa. Kurkku on kuiva, jännittää niin että tärisen. Luonnostelin pitkän tekstin kaikesta siitä, mitä hyvää bloggaaminen on minulle kuluneen kolmen vuoden aikana tuonut. Kokonaisen ystäväpiirin toisista bloggaajista, tukiverkon siellä ruudun toisella puolella ja tietysti taloudellista joustavuutta kuukausikorvauksien myötä. Kuten otsikostakin voi päätellä, olen minä jättämässä Kideblogit. Siihen ei liity elämää suurempaa draamaa eikä mitään henkilökohtaista, mutta tiedän, että keskustelupalstoilla spekuloidaan perimmäisiä syitä ja motiiveja, sanoin minä mitä hyvänsä.

Yhtenä iltapäivänä reilut kolme vuotta sitten blogia perustaessani en villeimmissä kuvitelmissanikaan nimittäin ajatellut julkistavani jotain tälläistä. Alunperin kai ajattelin tehdä blogista jonkinlaisen muistojen kirjan kuvineen ja mietteineen tulevalle vauvalle. Kai. En odottanut, että kukaan kiinnostuisi siitä niin, että viitsisi lukea sitä, ja pitkään aikaan en kertonut siitä kenellekään, en edes parhaille ystävilleni. Se ei tuntunut merkitykselliseltä - minähän lähinnä toivoin vatsan kasvavan nopeammin jotta karppausvinkit vaihtuisivat vauvaonnitteluiksi, kauhistelin vatsaa lääppiviä mummoja kaupan kassalla ja mietin, tarviitseko ihminen miljoonasta osasta koottavaa rintapumppua mihinkään. Aika pian seuraajia alkoi kertyä ja kysymyksiini vastattiin. Ostin rintapumpun ja postasin ensimmäisen mahakuvan omilla kasvoillani. Reilun vuoden päästä blogin perustamisesta se listattiin kategoriassaan Suomen luetuimpien joukkoon, mikä tuntuu ällistyttävältä edelleenkin. Vielä tähänkään päivään mennessä en nimittäin ole tajunnut, että mikä on se juttu, joka pitää teidät mukanani kuukaudesta ja vuodesta toiseen - tuskin ainakaan ällistyttävän upeat asukuvat tai glamouria pursuava jetset-arki. Itse seuraan todella vähän blogeja, olen lähinnä sunnuntaiselailija joka ei ymmärrä jättää kommenttia tahi peukkua jälkeensä, noloa kyllä.

Jään kaipaamaan Kidebloggajia enemmän kuin portaalia, se on selvä. Mutta nyt vain on meidän aikamme erota - ainakin paperilla. Muut kirjoittajat ja Kide-äiti Helia, perustajajäsen joka kutsui meidät kaikki koolle, tietävät kyllä, mitä he merkitsevät minulle. Kide-chatissa on puolin ja toisin jaettu iloja ja suruja jo kauan ennen itse portaalin lanseerausta. On postattu kuvia haamuviivoista raskaustestitikussa, inspiraatiokuvia hääkimpuista, tuskastelu niin vaa'an lukemaa kuin bugia sivustollakin. Viime vuosi oli raskain koskaan, ja monet kerrat saatoin turvautua vain tuohon keskusteluikkunaan. Aina joku oli paikalla, aina joku löysi juuri ne oikeat sanat kun taivas tuntui kaatuvan niskaan. Meillä on ollut hetkemme, hyvät ja huonotkin, mutta päällimmäisenä tunteena minulla on kiitollisuus. Kaikesta.

Joulukuisen sähköpostiviestin jälkeen kaikki muuttui. Sydän tykytti päiväkausia hurjana, kädet tärisivät ja - kuten tapanani on - itkin. Vähäsen. Onnesta.  Silloin mua jännitti yhtä paljon kuin nyt, ihan hirveästi. Tämä on tilaisuus, jota en jätä käyttämättä.

Maaliskuun ensimmäisestä päivästä alkaen Lapsellista-blogin uusi koti tulee olemaan suuren lehtitalon ja Suomen suurimman perhemedian, Kaksplussan alla. Alusta tuntuu paremmalta ja omannäköisemmältä kuin mikään muu ja taustalla on ihan huikea tekijäporukka, joka on ottanut minut tosi hyvin vastaan. Olisi hölmöä sanoa, etten muuttuisi, koska aikamoisen evoluution olen kokenut kuluneen kolmenkin vuoden aikana. Blogi kuitenkin tulee elämään tavallaan, arjessa, ihan niinkuin aina ennenkin. Meidän elämäämme ja minun päähänpistojani mukaillen.

Kaksplus-blogit. Oikeasti, Kaksplus-blogit. En muista, että olisin pitkään aikaan ollut yhtä onnellinen ja huojentunut. Toivottavasti tekin olette, ja seuraatte minua tai meitä osoitteeseen blogit.kaksplus.fi/lapsellista heti maaliskuussa. Menossa mukana pysyy myös Instagramin, Bloglovin'in tai facebookin avulla.

PS. Ihanaa ystävänpäivää! Kerron teille(kin) aivan liian harvoin, miten paljon arvostan kommenttejanne ja läsnäoloanne. Olen saanut hyviä vinkkejä sekä tsemppausta elämän ja arjen käännekohdissa. Ihanaa on, että olen voinut kääntyä teidän puoleenne askarruttavissa asioissa, oli kyse sitten kosteusvoiteesta tai unikoulusta (joka muuten on taas päällä, peukut pystyyn) ja luottaa siihen, että te tiedätte ja ymmärrätte. Kiitos siitä!

25 kommenttia:

 1. Mieletön uutinen aivan mahtavalle naiselle ja bloggaajalle, joka on vaikuttanut minun elämääni Kaurapuuroa ja Sydänääniä-blogista lähtien. Olit mun ensimmäinen lukemani blogi ikinä! Olen saanut tutustua sinuun ihan oikeassa elämässä, jossa olet osoittautunut vieläkin mielettömämmäksi, hauskaksi ja ihana aidoksi! Olen todella onnellinen puolestasi ja seuraan kyllä blogiasi seuraavaan kotiinkin. Olet tämän ansainnut! Vaude! <3

  VastaaPoista
 2. Onnea!! :) Mä oon seurannut sun blogia miltei ekoista postauksista alkaen - en muista yhtään miten blogin löysin, mutta jäin koukkuun heti. Helmi on pikkuisen vanhempi kuin oma taaperotyttäreni ja voi miten monet kerrat olen lukenut ja nyökytellyt "JOO just noin se on, JUST noin!!" :D Minä ainakin luen blogiasi ihanan kirjoitustyylin vuoksi. Kerrot arjesta ihanan suoraan ja silti kauniisti, ja ihanan laadukas ja runsas kuvitus on toki plussaa. Lukisin silti varmaan ilman kuviakin.

  VastaaPoista
 3. Oon myös lukenut blogiasi alusta asti, kertaakaan kuitenkaan kommentoimatta. Blogisi on niin elämänmakuinen ja samaistuttava, että välillä postauksiasi lukiessa selkää pitkin menee kylmät väreet kun osaat pukea sanoiksi ne äitiyden perimmäisetkin ajatukset! Sulla on jalat maassa, sen takia mä seuraan tätä blogia. Juurikin se ettei blogisi tai kirjoitustyylisi ole muuttunut julkisuuden myötä, on asia miksi olen pysynyt lukijana mukana. Ja pysyn mukana jatkossakin. Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen lukenut blogiasi Kaurapuuroa ja sydänääniä -blogin alkuajoista lähtien. Kaksplussan sivuilta muuten aikanaan huomasin keskustelun, jossa kyseltiin (kyselit) äitiblogeja ja sieltä bongasin sinut ja ihanan blogisi. :) Se oli eka blogi, jota olin koskaan lukenut.

  Kirjoituksissasi minua koukuttaa se hienoinen sarkasmi, realistisuus, elämänilo ja ja ja... :) Kiitos tähän astisesta ja onnea rutkasti tulevaan! Jään innolla odottamaan. :)

  VastaaPoista
 5. Mä olen seurannut sun blogia alusta saakka. Bongasin sen joskus alkuaikoina keskustelupalstalta ja koukkuun jäin. Pelkäsin jo tän postauksen alun perusteella, että lopetat kokonaan! Onneksi et, sun juttuja on mukava lukea, vaikka itsekkin kommentoin mitään todella harvoin.
  Onnea kaksplussalle bloggaajaksi pääsystä, seuraan sinua varmasti sinne.
  Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 6. Hyvä Anna! Hienon blogin Kaksplussa saakin joukkoihinsa :) ONNEA!

  VastaaPoista
 7. Isot onnittelut uusista tuulista!! Mukana ollaan kun peräpukamat!! ;D
  Ensimmäinen blogi, jota olen alkanut lukemaan/seuraamaan..ja ainut blogi, jolla on isompi merkitys <3 kiitos..taas :) ja hyvää ystävänpäivää!!

  VastaaPoista
 8. HUH, ehdin jo säikähtää, että lopetat bloggaamiseen kokonaan! :D Onneksi näin ei ole. Onnea uusiin kuvioihin ja mukana pysytään :)

  VastaaPoista
 9. Kovasti onnea! Hieno tilaisuus jota ei kannata todellakaan jättää käyttämättä! Onnea tulevalle! Löysin blogisi joskus Helmin syntymän jälkeen kun törmäsin sinuun Vauva-lehden sivulla, en muista missä. Ja täytyy sanoa, että ehdottomasti suosikki blogini! Varmaankin se on se arki mistä onnistut kirjoittamaan sellaisena kuin se on. Kaunistelematta.

  Jäämme odottamaan innolla tulevia juttuja :).

  VastaaPoista
 10. Meikäkin on ollut mukana Kaurapuuroa-ajoista saakka. Koukutuin heti ja esikoisen yövalvomisten aikana luin aina blogiasi ja usein kommentoinkin. Nykyään kommentoin harvemmin, mutta yhtään ainutta postausta en jätä välistä. Mikä minut on koukuttanut? Samanikäinen esikoinen (tottakai!), sujuva ja itseironinen kirjoitustapasi, ihanat kuvasi, aitoutesi, rehellisyytesi ja säännöllinen postaustahtisi.

  Muistan, kun kerroit uutisen siirtymisestäsi meillä käydessäsi. Jo silloin juoksivat selkäpiissä kylmät väreet. Malttamattomana olen odottanut päivää, että voin julkisesti sinua onnitella. Onnea uuteen kotiin ja jatka samaa rataa, upea Anna!

  VastaaPoista
 11. Oi miten ihanaa! Onnea paljon uudelle blogikodille :))

  VastaaPoista
 12. Hienoa, onnea! :) Ihana blogi sinulla onkin, niin aito ja jotenkin tulee tosi hyvälle mielellä jo siitä, kun näkee että uusi postaus on tullut. Hetken jo säikähdin, ettet kai ole lopettamassa bloggausta, mutta onneksi hyviä uutisia. :)

  VastaaPoista
 13. Vautsi, tosi hienoa! :D Tämä sun blogi on aivan ihka ensimmäisiä blogeja, joita oon koskaan lukenut. Eli siis oikeastaan sun ansiota, että koskaan löysin äitiblogimaailman ja sitä kautta itsekin innostuin aloittamaan omani. :) Vautsi oikeasti, Kaksplussa! Mun mielestä jo tää Kideblogit on vautsi. :D Onnea paljon ja varmasti seurataan myös sieltä. :)

  VastaaPoista
 14. hienoa ja onnea!!!me jatketaan sun lukijoina vaikka osoite muuttuu:) mä kanssa säihkähdin että lopetat koko blogin.tulee nykyään seurattua enään paria blogia mut sun oma on ihan ykkönen just sen takia et postaat muustakin ku ylisiististä kodista ja kilteistä lapsista jotka nukkuu täydet yöt:D

  VastaaPoista
 15. Heippa! Täällä on myös yksi lukijasi, joka on seurannut blogiasi alusta alkaen :)! Minut on pitänyt blogisi mukana tapasi kirjoittaa arjesta rehellisesti, pilke silmäkulmassa. Tykkään ihan hirveästi kuvistasi ja aitoudestasi, olla sellainen kun olet<3! Tykkään blogistani niin kovin, että ehdottomasti jatkan lukua Kaksplussan puolella! Olet paikkasi siellä ansainnut, onnea Kaksplussalle siirtymisestä<3 Ja ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 16. Hetkellisesti jo säikäytit :) Onnea uuteen "kotiin" !

  VastaaPoista
 17. Kylläpäs pelästytit. Onnea uusiin tuuliin! Mukana ollaan :)

  Mikä blogissasi koukuttaa? Se, että olet aito. Olet tavallinen ihminen, tavallisessa arjessa, mutta niin positiivinen ja iloinen. Ihana.

  VastaaPoista
 18. Hui, pelästyin jo, että olet lopettamassa kokonaan kirjoittamisen! Mutta sen sijaan onnittelut :)

  VastaaPoista
 19. Huhhuijjakkaa kun minäkin säikähdin, että lopetat kokonaan! Ilman muuta seuraan kaksplussan puolelle, ihana blogi, ihana bloggaaja! :) ONNEA "uuteen pestiin"! :) <3

  VastaaPoista
 20. Hei, ei tollai saa säikytellä! Olin ihan varma että noniin, nyt loppuu (ihan oikeasti!) ensimmäinen blogini jota aloin seuraamaan (oliskohan ollu vau.fin keskustelupalstoilta bongattu, kesäkuu-ryhmästä ;D), ja jonka ansiosta tajusin oikeastaan blogien idean. Oon maailman huonoin, harvasanaisin ja harvinainenki kommentoija, mutta mukana on keikuttu kolme vuotta ja keikutaan jatkossakin, eläkä vain uskalla lopettaa kirjoittamista. koska olet siinä oikeasti hyvä! :D Ehkä minäkin vielä ryhdistäydyn ja alan kommentoimaankin useammin kuin kerran vuodessa...
  Niin, ja ONNEA! Aivan mahtava uutinen, ja voin vaan kuvitella kuinka täpinöissäsi olet (terv. nimim. oma blogini on edelleen vain päässäni ;D)

  VastaaPoista
 21. Eikä, mä olin kans ihan varma, että nyt sä jätät mut! :D Mutta huikeeta, onnea ja tsemppiä tulevaan! :)

  VastaaPoista
 22. Voi ei, en ikinä jättäisi sua! :D

  VastaaPoista
 23. Siis mahtavia uutisia! <3 Oot ihana <3

  VastaaPoista