Social Media Icons

torstai 16. tammikuuta 2014

Yksivuotiskuvausten satoa & valokuvauslahjakorttiarvonta

81 kommenttia Share It:


Sain yksivuotissyntymäpäivien alla viestiä suomalaiselta, pääkaupunkiseudulla toimivalta Vauvakuva-valokuvausyritykseltä ja pääsimme testaamaan heidän palveluaan yksivuotiskuvauksen merkeissä. Vauvakuva on sikäli erikoinen valokuvausliike, että varsinaisen studiokeikan sijaan valokuvaaja tulee kotiin tai jopa synnytyssairaalaan ottamaan valokuvia vauvoista. Ajatuksena on, että vauva on tutussa ja turvallisessa ympäristössä rento ja valokuvaushetki on sekä vanhemmille että vauvalle helppo ja mutkaton. Kotiin tai synnytyssairaalaan rakennetaan pienimuotoiset studio-olosuhteet ja jo samana iltana kuvat ovat esikatseltavissa ja tilattavissa Vauvakuvan palvelimelta. Erilaisten kuvatuotteiden kirjo on laaja ja kuvatuotteita on mahdollista tilata monessa erässä ja monen eri ihmisten toimesta - näin esimerkiksi isovanhemmat saavat tilata suosikkikuvansa haluamassaan koossa, vaikka kahden vuoden päästä kuvauksesta.Vapaita aikoja oli tarjolla jo samalle viikolle useita, mikä yllätti minut. Valokuvaussessio salamalaitteiden ja sateenvarjojen virityksineen kesti vajaat puoli tuntia ja ilmoituksen Vauvakuvan palveluun ladatuista kuvista sain sähköpostiini vain muutamaa myöhemmin. Ennen valokuvausta saimme hyvän perusohjeistuksen, eräänlaisen kuvausinfon, sähköpostitse, jossa esimerkiksi kerrottiin, ettei valokuvaaja turvallisuussyistä koske itse lapseen sekä hyviä käytännön vinkkejä kuvien onnistumiseen. Aika neuvottiin varaamaan lapsen päiväunien mukaan, kuvausaikaan oli varattu liikkuvuutta esimerkiksi imetyksen varalta ja kerrottiinpa myös, että yksiväriset, neutraalit vaatteet pitävät huomion itse päätähdessä, vauvassa. Lisäksi myös kuvausrekvisiitan suhteen tarjolla oli hyviä neuvoja ja vinkkejä. Lyhyehkö yleisohjeistus ennen kuvausta antoi jotenkin paljon varmemman tunteen itse kuvaustapahtumasta, ja ajatus siitä, että joku vieras ihminen saapuisi meidän kaaokseemme ottamaan kuvia, ei tuntunut enää vieraalta tai hassulta. Päinvastoin: tunsin suurta helpotusta siitä, ettei minun tarvinnut pakata lapsia toppavaatteisiin, sitten autoon, riisua, pukea, lahjoa rusinoilla tai koettaa rohkaista hymyilemään tädille vieraassa paikassa. Ja se on Vauvakuvan kotikuvauksen ideakin.

Kuvautin kuopuksen aiemmin syksyllä (toisella yrityksellä) koska perhekerhon yhteydessä oli siihen mahdollisuus, ja yrityksistä huolimatta Armas tyytyi mököttämään kuvassa, kuolaa rinnuksillaan. Kuvien esikatseluaika oli kaksi viikkoa, ja koska hukutin laukkuni pohjalle kuvaustunnukset, tuli postissa kuukautta myöhemmin kolme mökötyskuvaa harmaata studiotaustaa vasten. Ja hillitön lasku epäonnistuneista kuvista tietenkin. Se ei varsinaisesti yltänyt parhaimpien valokuvauskokemuksieni joukkoon....Meillä käynyt Vauvakuvan Karoliina-valokuvaaja oli mielettömän ihana ja ammattitaitoinen. Hän luki herkästi tilannetta ja lapsia, tiesi sanomattakin milloin oli tauon paikka ja mikä yllättävintä, hän sai vierastavan yksivuotiaan keimailemaan ja nauramaan valokuvissa. Armas näytti kaikki temppunsa: istui, makoili, seisoi, käveli, hymyili, nauroi, irvisteli, flirttaili, jokelsi, no, oli valloittava oma itsensä. Normaalisti järjestelmäkameran edessä pienemmältä murulta hiipii hymy pyllyyn, mutta Karoliina sai esiin (ja kuviin!) upean lajitelman erilaisia hymyjä ja pursuavaa iloa. Kun teetettävien kuvien valinnan aika tuli, myönnän, että emmin monta viikkoa. Minä vain tykkäsin kaikista kuvista niin paljon! Oma suosikkini on otos, jossa Armas seisoo tuolilla ja katsoo haaveillen lastenhuoneen vaatekaappia. Mitä te pidätte kuopuksen yksivuotiskuvista?PS. Sain mahdollisuuden arpoa kolmelle onnekkaalle, pääkaupunkiseudulla asuvalle lukijalleni valokuvauslahjakortin Vauvakuvalta! Valittavana on vastasyntyneen synnytyssairaalakuvaus, alle yksivuotiaan kotikuvaus tai kuten meillä, yksivuotisvalokuvaus kotona (kehitettävät kuvatuotteet on tilattava erikseen, paketit näette täältä). Valokuvauslahjakortti on voimassa vuoden 2014 loppuun saakka ja tähän arvontaan voi osallistua jättämällä kommenttia alle tammikuun loppuun mennessä. Jos haluat tuplata voittomahdollisuutesi, käy tykkäämässä Vauvakuvan facebook-sivusta, josta löytyvät viimeisimmät tarjoukset ja kuulumiset. Kerro tällöin, että osallistut kahdella arvalla! Arpaonnea!

81 kommenttia:

 1. Kahdella arvalla mukana! Olisi aivan ihana saada valokuvaajan ottamat kuvat 3kk ikäisestä kuopuksestamme :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka upeaa olisi saada 1vuotis kuvat kuopuksesta! :) Yhdellä arvalla mukana!

  VastaaPoista
 3. Tämä kelpaisi, mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihania, onnistuneita kuvia! Mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 5. Mukana yhdellä arvalla! :)

  VastaaPoista
 6. Mukana kahdella arvalla! Meillä tulee otettua kuvia aivan liian vähän. Arki on niin kiireistä että kuvaus on niitä ensimmäisiä asioita, jotka jää tekemättä. Vaikka kuvat ovat ihania muistoja ja lapsille aikuisena korvaamattomia!

  VastaaPoista
 7. Todellakin osallistun! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat! Ja mitkä ilmeet :D ja tietenkin mukana arvonnassa, kahdella arvalla. Itse yritän muistaa kuvailla (kerran kuussa...) ja laatu on mitä on, kun ei vaan osaa. Joten kuinka huippua olisi saada oikeita valokuvia rinsessasta :)

  Ps. Toi tuoli<3

  VastaaPoista
 9. Mukana yhdellä arvalla!

  VastaaPoista
 10. mukana kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
 11. Mukana yhdellä arvalla! :)

  VastaaPoista
 12. Mukana yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 13. Kiva palkinto! Sopivasti tuo nuorempi täytti juuri yksi vuotta.

  VastaaPoista
 14. Oi, hurmaavasta yksiveestä mahtavia kuvia!

  Mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 15. Mukana kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 16. Ihanat! Mukana kahdella arvalla,

  VastaaPoista
 17. Mahtava arvonta! Syyskuuhun on vielä pitkä aika, mutta josko silloin päästäisi kunnon yksvuotis kuviin! :)

  VastaaPoista
 18. Onpas luontevia kuvia lapsukaisesta! Ihanan erilaisia verrattuna niihin tyypillisiin studio-otoksiin, joissa yritetetään poseerausta teennäisin nostalgia tms lavasteiden seassa.
  Toi Ghost -tuoli tosiaankin häviää ja kuvassa, jossa poikasi istuu tuolissa kädensijoista kiinni pitäen hän miltei "leijuu".
  Arvonta ei mulle tarpeellinen.

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa. Tosi ilmeikkäitä kuvia kyllä! :)

  VastaaPoista
 20. Mukana arvonnassa! Neidin 1-vuotispäivä on nipin napin ohitettu ja kuvaus on vieläkin ajatuksen asteella! Lahja tulisi hajamieliselle äidille ja kameraa ujostelevalle muksulle enemmän, kuin tarpeeseen!

  VastaaPoista
 21. Hienoja kuvia! Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 22. Mukana kahdella arvalla! Sattuis niin sopivasti, kun ensi kuussa juhlitaan yksivuotiasta!

  VastaaPoista
 23. Mukana! Vastasyntynyttä olisi toivottavasti pian tarve kuvailla ;)

  VastaaPoista
 24. Mukana kahdella arvalla!
  Niin ihania!
  Ei voisi parempaan saumaan osua kotikuvaus mahdollisuus omalla kohdalla,
  pikku-siskon syntyminen on enään päivistä/viikoista kiinni ja olisi ihana saada ikuistettua ne pienet sormet ja varpaat laadukkaisiin kuviin! Puhumattakaan vastasyntynyt ja 1,5-vuotias samaan kuvaan (siihen ei oma kärsivällisyys ja taito rittää)!(:

  VastaaPoista
 25. Ihania kuvia! Mainio tapaus tuo Armas :) Mukana arvonnassa ehdottomasti!

  VastaaPoista
 26. Mukana yhdellä arvalla! :) Omaa tarvetta ei ole, mutta tuo synnytyssairaalakuvaus olisi mitä ihanin lahja rakkaalle ystävälle ja hänen kesällä syntyville esikoiskaksosille!

  VastaaPoista
 27. Oi, mahtavia kuvia! Mukana ollaan kahdella arvalla! :)

  VastaaPoista
 28. Mukana :) Ja mainiota kuvia teillä!

  VastaaPoista
 29. Ihana ja ajankohtainen postaus,nimittäin 1v synttärit ihan kohta! Mukana siis kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 30. Oi miten ihana!!!!Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 31. Mukana yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 32. Mukana! Juuri otettiin esikoisestamme 1-vuotis kuvat ja huhtikuussa syntyy kuopuksemme, joten hänestä olisi mahtava saada sairaalavalokuvaus!

  VastaaPoista
 33. Toukokuussa syntyvästä esikoisesta olisi ihana saada ikuistettua kuvia heti syntymän jälkeen. Mukana arvonnassa yhdellä arvalla. :)

  VastaaPoista
 34. Ehdottamasti mukana kahdella arvalla!! :)

  VastaaPoista
 35. Ihania kuvia! Mukana 2 arvalla.

  VastaaPoista
 36. Ihania kuvia!

  Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 37. ....Ja tämä pimeä vuodenaika on niin hirveä, kun luonnonvaloa on vain muutaman tunnin - ja aina päiväuniaikaan! Mullakin saattaa mennä päiviä, että kamera vaan makaa käyttämättömänä. Kameralaukkua ei viitsi ottaa, kameraa ei kehtaa viedä repussa pakkaseen ja iltapäivällä on jo hämärää. Murr.

  VastaaPoista
 38. Voi kiitos! Meidän kuopus on tosi ilmeikäs ja kunnon flirtti, musta on ihanaa, että Vauvakuvan Karoliina sai todella mahtavan skaalan ilmeitä tallennettua. :)

  Ja tuo Lou Lou Ghost on kyllä niin munkin lastenhuonesuosikki. Mulla on itsellä oma (tietysti se isompi versio) työtuolina ja haaveilen vähän Victoria Ghosteista keittiöön. Ne on vaan niiin.... <3

  VastaaPoista
 39. No eikö olekin! Mä olen niin tyytyväinen!

  VastaaPoista
 40. Voi kiitos! Mäkin olen ihan mielettömän tyytyväinen näihin kuviin. Normaalisti kuopus ujostelee kameraa vaikka meillä se nyt on osa kalustoa normaalistikin, mutta Karoliina sai toisen nauramaan ja hymyilemään. Ennenkuulumatonta. :)

  Mun pitäisi ehkä vilauttaa niin kerhon valokuvauksen kuvasadon parhaimmistoa. Ne on niin kamalia, talja ja rottinkituoli. Luojalle kiitos, ei nallea! :D Tuolin käyttäminen oli Karoliinan idea, hän bongasi sen lastenhuoneesta ja sanoi, että tämä voisi toimia. Ihan erilainen fiilis tuli heti!

  VastaaPoista
 41. Kahdella arvalla mukana ihanassa arvonnassa :). Tykätty facebookissa. Jos arpaonni suosisi niin mielelläni kuvauttaisin poikien 1 ja 3 -vuotis kuvat näin mahtavan ammattitaitoisella kuvaajalla. Toisaalta olisi kyllä ihana antaa lahjakortti lahjaksi veljeni perheeseen johon odotetaan esikoista syntyväksi kesällä :).

  VastaaPoista
 42. Awwww ihania kuvia! Ehdottomasti osallistun! :)

  VastaaPoista
 43. Yhdellä arvalla mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 44. Mukana arvonnassa. Yksivuotissynttärit just ohitettu ja harmittaa, että ne on tällaseen vuodenaikaan, että itse ei saa mitään kunnollisia valokuvia otettua. Ja olen ollut näköjään hieman saamaton kuvauksen järjestämisessä :D

  VastaaPoista
 45. Tämä tulisi niiin sopivaan aikaan. Mukana kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 46. Kuopus täyttää kesällä 1v, kuvaus ois paikallaan :) Mukana yhdellä.

  VastaaPoista
 47. Yksi arpa. 6kk poika saisi kesällä kunnon 1v kuvat.

  VastaaPoista
 48. Kahdella arvalla mukana ^_^
  Neljä lasta eikä yhdestäkään ole mitään kerhokuvia kummempia saatu aikaiseksi :P

  VastaaPoista
 49. Niin ihania ja luonnollisia kuvia :)

  Meillä juhlitaan tänä vuonna 1-vuotissynttäreitä ja olisi ihanaa saada hyviä kuvia meidän söpöläisestä. Mukana kahdella arvalla siis!

  VastaaPoista
 50. Ehdottomasti mukana ja kahdella arvalla. Enemmän kuin toivottu arpajaisvoitto olisi tämä!

  VastaaPoista
 51. Kahdella arvalla mukana! Synnytys lähestyy, sairaalaan saattaisi hyvinkin vielä ehtiä valokuvaaja mukaan :)

  VastaaPoista
 52. Yhdellä arvalla mukana!

  VastaaPoista
 53. Mukaan arvontaan. Tytön 1-v synttärit lähestyy, ollaankin kuvaus mahdollisuuksia mietitty

  VastaaPoista
 54. Mukana ollaan, kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
 55. Mukana arvonnassa, poika täyttää vuoden maaliskuussa.

  VastaaPoista
 56. Ai niin, meillähän olisi tälle käyttöäkin! Mukana! :)

  VastaaPoista
 57. Oi, ihanaa, mukana arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 58. mukana kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 59. Mukana. Tuo meidän neiti on jo kyllä yli vuoden, mutta mulla olis pari kaveria, joille lahjoittaa.

  VastaaPoista
 60. Mukana kahdella arvalla! Olisipa kiva saada pikkusisaruksestakin vauvakuvat kun esikoisestakin sellaiset on olemassa :)

  VastaaPoista
 61. Yhdellä arvalla mukana kivassa arvonnassa.

  VastaaPoista
 62. Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 63. Upeita kuvia!
  Olisipa ihana saada itsekin kotikuvaus meidän pojulle (3kk) >> mukana siis yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 64. Heippa! Milloinkas nuo valokuvauslahjakortit arvotaan? Jännityksellä odotan josko arpa osuisi omalle kohdalle ja saataisiin myös upeita kuvia meiän 1-vuotta täyttävästä tyttösestä :D

  VastaaPoista
 65. Ne on arvottu ja ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Yritin tehdä siitä yhtenä iltana postausta facebook-sivuille, varmaan puolitoista viikkoa sitten, mutta facessa oli jokin virhe, en pystynyt julkaista ja sitten se jäi. Voittajat olivat muistaakseni Jokirapu, Oona ja Marjo. Yhdeltä olen vasta saanut kuittauksen :)

  VastaaPoista