Social Media Icons

tiistai 28. tammikuuta 2014

Kuurassa ruokakuvauskurssilla

5 kommenttia , , , Share It:
nikon8nikon1nikon10nikon3 nikon5

Elsa pyysi minut mukaansa Nikonin järjestämälle ruokavalokuvauskurssille viikonloppuna, enkä tietenkään hyvän ruoan ja vielä paremman seuran ystävänä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Ravintola Kuurassa järjestetyllä kursilla oli erillinen osuutensa ruokavalokuvauksen saloista ja oma osuutensa varsinaiselle ruoanlaitolle - ja tietenkin sen syömiselle. Aikakausilehtiin ruoka-annoksia ja reseptikuvituksia vuosikymmeniä kuvannut konkarivalokuvaaja Timo Ripatti kertoi mitä huikeampia juttuja keittolautasten pohjalle pistetyistä kivistä ja yksittäin pinseteillä asetelluista raaka-aineista, mutta antoi myös nipun hyviä käytännön vinkkejä valokuvaukseen aina valaistuksesta esillepanoon ja kuvankäsittelyyn ihan arkiseenkin Instagram-annospäivittelyyn kännykällä kuin blogikuvien ottamiseen järjestelmäkamerallakin. Päivän menussa oli amuche-bouche, savulohitartar, salaattia & basilikaöljyä, paahdettua ankkaa, calvados-kastiketta ja suuressärä, sekä jälkiruokana omenakompotti vaniljavaahdolla, ja menun valmistukseen me kaikki osallistuimme keittiömestari Tomi Laurilan johdolla. Myös ruoanlaiton saralla saimme yksinkertaisia ja helppoja vinkkejä maistuvampaan arkiruokaan, esimerkiksi superihanan ja viidessätoistasekunnissa valmiin, salaatissa taivaallisen makuisen pöytäsuolan ohjeen.

nikon4nikon13

Paikalla oli myös muita huippuihania bloggaajia, osa entuudestaan tuntemattomia, osa kovinkin tuttuja. Plusmimmi-blogin Mimmin olen tavannut pari kertaa, ja se tuntuu minusta aina yhtä uskomattomalta, koska More to Love on ollut ensimmäinen koskaan seuraamani tai edes löytämäni blogi. Uudeksi seurattavaksi poimin Mona's Daily Stylen sympaattisen ja hauskan Monan. Pelkoni siitä, että lifestyle ja -muotibloggaajat syövät kaltaisiani mammabloggaajia aamupalaksi, ovat vähitellen osoittautuneet turhiksi. Huh.

nikon11 nikon14 nikon2nikon15

Minä olen intohimoisesti ruoan syöjä kuin sen laittaja, ja ruokavalokuvani ovat melko autenttisia, mutten voi kuin ihastella blogeja, joissa aamukahvitkin näyttävät kymmenen kertaa herkullisemmilta kuin omani. Annoskateutta Juhla Mokasta, voi kyllä! Kurssilta sain mielestäni hyvät ja hyvin yksinkertaiset työkalut parempien ruokakuvien (ja ylipäänsä parempien valokuvien) ottamiseen.

Nikon Schoolin ruokavalokuvauskurssi on vain yksi osa laajaa kurssitarjontaa, ja järjestelmäkameran perustoimintoihin ja -säätöihin keskittyneille kursseille pääsevät Nikonin kameran ostajat ihan ilmaiseksi, mikä on mielestäni ihan mielettömän hieno asia. Ja se mahdollisuus kannattaa kyllä hyödyntää! Itselläni ei ole Nikonin järjestelmäkameraa ja vaikka nykyinen järkkärini on jo toinen laatuaan, tutustuin käsisäätöjen käyttöön vasta viime keväänä - ja valaistuin. Oikeastaan vasta käsisäätöjä opetellessani tajusin, että kaltaiseni sunnuntaiharrastelijakin saa edullisella ja yksinkertaisella välineistöllä parempia kuvia käsisäädöin kuin useamman tuhannen euron vehkeillä automaattiasetuksilla. Been there, done that. Onneksi minussa ei ole häivääkään perfektionistin vikaa, enkä siis romahda, vaikka joka kerta kuvia koneelle ladatessani näen parantamisen varaa. Ja ehkä juuri se järjestelmäkameralla kuvaamisessa onkin niin hauskaa ja koukuttavaa.

nikon9

Paikalla oli luonnollisestikin Nikonin edustajia ja välineistöä vapaasti testattavana. Esimerkiksi objektiiveja oli mahdollisuus sovittaa omaan kameraan ja kokeilla miltä putki tuntuu omassa käytössä. Vaikka käyttökokemuksia on tietenkin mahdollista googlailla ja kysellä kokeneemmilta, niin onhan mahtavaa, että ennen isompia ostoksia saa testata välineistöä ihan oikeasti käytössä ja kysyä neuvoja ja vinkkejä alan asiantuntijoilta. Alunperin pelkäsin, ettei kaltaisellani vääräuskoisella olisi mitään sijaa Nikonin valokuvauskurssilla, mutta merkkikohtaisten säätövinkkien lisäksi tarjolla oli paljon tietoa yleisesti, joten ehdottomasti myös muun merkkisten kameroiden omistajat voivat kurssille osallistua.

Summa summarum: jos nurkissa lojuu järjestelmäkamera, jolla otetut kuvat on kellertäviä, suttuisia tai homma ei nappaa, niin ennen myynti-ilmoituksen naputtelua kannattaa tsekata valokuvauskurssitarjonta. Ja jos hankinta on vasta edessä, niin suosittelen edes peruskurssilla käymättä hyödyntämään kaupantekijäisinä saatavan valokuvauskurssimahdollisuuden. Itsekin ajattelin ilmottautua peruskurssille, kunhan sopiva viikonloppu löytyy. Ruokakuvauskurssilla oli tekemisen meininkiä puuduttavan teorialuennoinnin sijaan, tunnelma katossa ja aivan mielettömän hyvää ruokaa - ihan täydellinen vapaapäivä siis!

5 kommenttia:

 1. Aika pahaan saumaan tuli tää postaus, kun itellä on poltellu jo järkkärihaaveet pidempään aikaan.
  Vaikutti todella kivalta kurssilta. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivalta ja innostavalta vaikutti kurssi. :)
  Aloin ite heti jo tehä rahotussuunnitelmia järkkärille.

  VastaaPoista
 3. hups, tuliki jo toi kommentti!

  VastaaPoista
 4. Hih, ei vara venettä kaada! Vastaan nyt kaikkiin kommentteihisi samalla. ;) Mä olen ihan hurahtanut käsisäätöjen opetteluun vaikka niin paljon on kyllä vielä opittavaa! Lasten kuvaaminen aika tiukasti rajaavalla mutta valovoimaisella linssillä on ihan oma lukunsa, joten aika usein katson kolmen minuutin aikataululla otettuja kuvia, joissa rajaukset heittää häränpyllyä ja toisen naama on suttuinen, no matter what. Silti kun vertaan kuvia Helmin pokkarilla otettuihin vauvakuviin, en voisi olla tyytyväisempi hankinnastani. Me mietittiin järkkärin ostoa tosi pitkään, muttei kaduttu koskaan. Suosittelen - sekä järkkäriä että valokuvauskurssia, jolla sen saloihin pääsee tutustumaan :)

  VastaaPoista
 5. Repeilen omille ilmeilleni, selkeesti ollut viihdyttävä kurssi! ;)

  VastaaPoista