Social Media Icons

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Yksivuotias

6 kommenttia Share It:
usb1 usb6b usb3 usb4usb8busb2usb7b

 

Tulin, näin, voitin. Yksivuotissyntymäpäivä juhlineen on taputeltu, nyt voidaan odottaa enää joulua saapuvaksi. (Nyt) olohuoneen leluton matto saattaa hämätä aattoillan tulijoita - vaatehuoneessa vallitsee hallitsematon kaaos ja koska emme aio viettää joulua liiemmin keittiön sekatavarakaapissakaan, jätän senkin siivoamatta. Väsymätön paketointitehdas rapistelee lasten mentyä nukkumaan, ensimmäisen ja toisen yöherätyksen välissä.

Juhlat olivat pienet ja vieraat ihania. Kummien ja mummien voimalla puhallettiin kakkukynttilät, laulaa lurautettiin päivänsankarille ja lahjapaperien silppuamisesta vastasi isosisko. Helmin päivän ainoa itkupotkuraivokohtaus tuli, kun lelupakettien jälkeen astetta ohuemmasta paketista kuoriutuikin vaatelahjakortti. Mikä pettymys kaksivuotiaalle!

Vauvavuoden päättyminen ja taaperotalon ylläpitäminen herättää monenlaisia tunteita. Haikeita, toiveikkaita ja helpottuneitakin. Ensimmäinen yhteinen vuotemme on pitänyt sisällään jos jonkinlaisia juonenkäänteitä ja toivoakseni ensi vuodesta on tulossa vähemmän hurja. Muutoksilta ei vältytä, mutta ainakin kolmasosan vuodesta kahmaisevat remontit evakkoineen ja pakkaamisineen voidaan unohtaa. Huh. Kiitos ja anteeksi.

6 kommenttia:

 1. Myöhäiset syntymäpäiväonnittelut! Ja tuo kuva missä Helmi istuu sylissä.. Se ihan huokuu rakkautta ja lämpöä, sellaista turvallisuuden tunnetta. :-) Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle! ♥

  VastaaPoista
 2. Onnea pienelle synttärisankarille! On kyllä ihana lukea teidän elämästä ja rehellisesti sanottua nähdä, että muutkin jakavat samoja tunteita, ja käyvät läpi samoja haasteita ja tilanteita. Meilläkin on Helmi neiti, tosin jo 3,5 v mutta hyvin tahtova pikkunainen jo ja pikkuveli tulee kovaa vauhtia perässä. Koen että on oikeasti helpottavaa kuulla että elämää se on tämäkin paikoin kaoottinen vaihe :)

  VastaaPoista
 3. Ihana armas, onnea 1-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! Ihanaa, että tuosta kuvasta välittyi se oleellisin myös sinne! Mun siskoni, joka Helmin kanssa on kuvassa, on Helmin suurista suurin suosikkityyppi, jota pitää kysellä monta kertaa viikossa, ja joka on paras varasyli kun minä olen poissa. Helmi istui tunnin sohvan nurkassa nyyhkyttämässä kun ujosteli tuttuja mummoja, mutta kun mun sisko tuli ovesta sisään, ampaisi neitokainen hänen syleilyynsä ja hetkessä koko koti täyttyi riemunkiljahduksista! :)

  VastaaPoista
 5. Päivänsankari kiittää :) Meillä tämä ensimmäinen vuosi on ollut todella rankka, ihan ensiksin jo siksi että ollaan muutettu kolme kertaa... Joskus mietin, kehtaanko "valittaa" täällä enempää, ettei ihmisille nyt ihan välittyisi viallista kuvaa meidän elämästä - siis sellaista, ettei se ole mitään muuta kuin rankkaa ja kamalaa. Koska tottahan meidän päivissä on enemmän hyviä kuin huonoja hetkiä :)

  VastaaPoista