Social Media Icons

lauantai 7. joulukuuta 2013

Tukka takussa anoppilassa

6 kommenttia Share It:
ip9 ip8ip1 ip2 ip3 ip5 puolukkakinuski1

Kuten kuvista arvannettekin, ettemme olleet kotona itsenäisyyspäivänä. Meillä pyhä meni anopin notkuvan herkkupöydän äärellä, pukuskaboja jännätessä. Minusta on hauskaa, että vaikka en joissain asioissa voisi olla erilaisempi kuin mieheni äiti, tulemme me todella hyvin juttuun. Siinä missä minä pidän itseäni suorastaan höyhensarjalaisena marttana kun ompelin koristetyynynpäälliset ilman vetoketjua (anopin avustuksella…) ja ajattelin ostaa ensimmäisen kahviastiaston sen sijaan että kattaisin pöydän eriparisilla Muumi-mukeilla, niin anoppi kattaa nimipäiväpöytäänkin pellavaliinan ja laittaa hopeiset ruokailuvälineet esille. Hän on se nainen, joka kyykkii viikkokausia metsissä täyttäen useita arkkupakastimia sienin ja marjoin ja joka alkaa valmistella joulusiivousta lokakuussa. Minä kai olen hyvä jossain muussa. (Ja odotan, että lapsille voi maksaa viikkorahaa ikkunoiden pesusta.)

Vaikka tykkään viettää arkipyhiä pyjamahousuissa jäätelöä syöden ja elokuvia katsellen, ihailen myös anoppini kaltaisia ihmisiä, jotka pukeutuvat raakasilkkiin jouluisin ja korot parketilla kopisten tarjoilevat kahvia hymyssä suin pyhänä kuin pyhänä. Ja jonka luokse voi silti mennä hiukset takussa (se taitaakin olla minun tavaramerkkini).

Miten te vietätte pyhiä? Yöpaidassa, jakkupuvussa vai jotenkin muuten (miten)? Minkälaisia anoppeja teiltä löytyy?

Seuraa meitä facebookissaBlogilistalla, Bloglovinissa tai Instagramissa.

6 kommenttia:

 1. Meidän perheessä pyhät on aina vietetty kotona, eli ollut sellaisia yökkäripäiviä. :) Mä kyllä kaipaisin myös jotain tuollaista, että kokoonnutaan suvun kanssa pöydän ääreen ja ollaan hienona. :)

  Ex-anopista en halua mainita mitään. Tulis muuten liian pitkä teksti. ;)

  VastaaPoista
 2. me vietettiin pitkästä aikaa erillainen itsenäisyyspäivä ja molemmat totes et paras ikinä:D oltiin kahestaan syömässä,baareilemassa ja keikalla.toinen vaihtoehto ois ollu että ukko töissä ja minä lasten kanssa kotona..meillä ei pahemmin juhlapyhiä vietellä.joulu menee yleensä vuoronperään mummoloissa syöden.uutenavuotena ja vappuna syödään nakkeja ja sit tietty raketit ja pallot ja juhannuksena grillataan.muut pyhät o ihan normeja päiviä ja useesti toi ukkokulta on töissä vaikka olis joku pyhä.

  VastaaPoista
 3. Teidän itsenäisyyspäivä kuulostaa tosi ihanalta! Mehän varattiin "häämatka" ja en mä laske päiviä mutta KAHDEKSAN. :D

  VastaaPoista
 4. Onneksi on sitten ex-anoppi! ;)

  Mun perhe juhlii aina yökkäreissä, tai siis lapsuudenperhe. Anoppilassa meno on toista. :)

  VastaaPoista
 5. Onpa nätin näköistä! Ja juhlavaa! :)
  (Tervetuloa minunkin blogiini)

  VastaaPoista
 6. Anoppi on ruualla rakastava. Hirmunen höösäys, järjestely, stressi ja työmäärä että on varmasti viimeisen päälle tsiljoonaa sorttia herkkuruoaa pöydässä. Sitten siistit päälle ja pöytään. Mutta se stressi ei lopu siihen. Ruoka ei lopu ja sitä pakataan myös mukaan ja on hyvää.
  Mies taas kokenut stressaamisen vieneen lapsena/nuorena joulumielen joten meillä mennään vähemmällä höösäyksellä ja lapsen tultua ollaan oltu aatot kotona. Ruoanlaittoa yhdessä, silleen kohtuullisesti ettei väsytä. Vähän siistimpää päälle, ei mitään raakasilkkejä ja pukuja mutta ei ihan kotiverkkareissa kuitenkaan.
  Itsenäisyyspäivänä kutsuttiin ystävät kylään pelaamaan. Ja syötiin mahdollisimman epähienosti hernekeittoa koko sakki. Ja kaikilla oli vaatteet, niin tarkkaan katsoin. Ja hiukset oli päässä, mä varmaan itse vähiten laittautuneena.

  VastaaPoista