Social Media Icons

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sunnuntain yllätysvieraat naapurista

5 kommenttia Share It:
blogg1Kuva 1barki1

Me vietimme tänään sunnuntaita rennoissa merkeissä: minä nukuin (ansaitusti) pitkään ja skippasin aamupalan, mies löhöili lastenhuoneessa aamun palapelejä kooten ja puoliltapäivin ylösnousemukseni tunteina keräsin itseäni nukuttaessani vauvaa päiväunille. Samoilla hoodeilla vaikuttava Elsa tiedusteli päivän ohjelmaa, ja koska olin liian laiska ja uninen tehdäkseni mitään järkevää, pyysin heidät meille tekeillä olevalle pizzalle. Aika tasalleen kahdeksan minuutin kuluttua ovikello soi, mies juoksi vaihtamaan yöpaidan housuja ja minä puin rintaliivit, hahah!

kuvab3blog2

Elsan viisi päivää Helmiä vanhempi Kaamos on ainoa saman ikäinen lapsi, jonka kanssa leikkiminen tuntuu sujuvan ongelmitta; samaa nukkea voidaan syöttää yhteisymmärryksessä ja yhden palapelin äärelle mahtuu kaksi uhmaikäistä. Terrierikaksikko kohtasi ensimmäisen kerran kolmen viikon kypsässä iässä ja kun kumpikin lähti samoihin aikoihin liikkeelle, ei riemulla ole sittemmin ollut rajaa. Toki toisinaan saa olla erotuomaroimassa ja etenkin voimakastahtoisen Helmin kanssa on itse kukin napit vastakkain aika ajoin, mutta enimmän osan aikaa kaikki sujuu paremmin kuin hyvin.

Tuntuu todella tärkeältä ja arvokkaalta, että kylässä käy samanikäisiä lapsivieraita joiden kanssa löytyy yhteinen sävel aina. (Eikä kotipihallakaan tarvitse kököttää yksin.) Parin viikon päästä vuoden täyttävä kuopus kun tuntuu olevan aina vain tiellä, sotkemassa leikit tai sitten esittävän purulelun epäedullista osaa.

Kun siis Elsa kysyit, voisiko miehen kokkausjuttusarjan osaksi tulla "naapuri saapuu maistelemaan", niin vastaan ehdottomasti, että kyllä - mutta ota lapsi mukaan!

Kuvat Elsan ottamia. 

Seuraa meitä facebookissaBlogilistalla, Bloglovinissa tai Instagramissa.

5 kommenttia:

  1. Kiitos Elsalle niistä! :) Mulla loppui kamerasta akku kun olin jättänyt sen yöksi päälle...

    VastaaPoista
  2. Vertaistuki ja leikkiseura naapurissa on kyllä arvostettava asia. Itse asun maalla, lähimpään naapuriin on linnuntietä kilometri, ja ensimmäiseen kauppaan 10km. Lienee selvää, että ei ole leikkiseuraa ihan 8minuutin päässä ;) Ja kyllä, oli aika vaikea selvitä ekasta puolestavuodesta vauvan kanssa keskellä ei-mitään. Ainoa asia mikä olisi paremmin kaupungissa! :D

    VastaaPoista
  3. Huh! On maaseudun rauhassa varmasti puolensa. Mä olen oikeasti tosi huono lähtemään mihinkään ja tuntuu, että joku perhekerho puolen kilometrin päässä aamuyhdeksältä on niiiin meidän ulottumattomissa. :D Vaan kaipa kaikkeen tottuu!

    VastaaPoista