Social Media Icons

maanantai 16. joulukuuta 2013

Meidän (talven) Crocsit

10 kommenttia Share It:
Saimme syksyllä valita Crocsin talvimallistosta kengät itsellemme. Äitiyden suomalla etuoikeudella valitsin Helmille kengät, joita katselin jo Colorado-malliston lehdistötilaisuudessa mutta joiden värin hän sai itse päättää. Kukaan tuskin yllättyy, kun sanon, ettei hän halunnut mitään unisexiä… Tilausta tehdessäni huomasimme, että me kaikki kolme miellyimme samaan kenkämalliin, väri vain vaihtui! Helmi valitsi itselleen siis lempiväriään violettia All Cast Leather Duck Boot-mallista, minä päädyin raikkaaseen musta-valko-punaiseen ja mies neutraalimpaan kokomustaan.

cb1 cb2 cb3 cb4

Pohdin jo syksyllä, olisivatko nauhakengät kaksi ja puolivuotiaalla hitti vai huti, mutta parin kuukauden käytön jälkeen en voi kuin tykätä nauhojen tuomasta paremmasta istuvuudesta, siistimmästä ulkoasusta ja kivasta ilmeestä. Helmi ei itse osaa pukea kenkiä jalkaan kumisaappaita lukuunottamatta, joten kengännauhojen solmiminen ei ole tuntunut kamelin selän katkaisevalta aikataululliselta viivytykseltä lähdön hetkellä. Alun perin ajattelin säästää sievät nauhakengät kauppareissuille, mummolaan ja sen sellaisiin, mutta niistä muodostuikin nopeasti jokapaikan popot - kumiseen alaosaan ei pinty haaleita hiekkajälkiä, kuraleikkienkin jäljet on helppo huuhtoa pois, ja vaikka nahkainen yläosa ei periaatteessa ole vedenpitävä, ei siitä ole koskaan tullut vesi läpi. Ja uskokaa pois, yritys on ollut kova. En voi sietää kenkiä, jotka näyttävät hiekkalaatikkokauden jälkeen, no… Hiekkalaatikkokengiltä, huoltoyrityksistä huolimatta.

cb5 cb6

Viime talvena Helmillä oli Gust Bootit, jotka olivat helpoimmat ja parhaimmat kengät, jotka kenkiin tottumattomalle puolitoistavuotiaalle saattoi vetää jalkaan. Varren sai avattua tarpeeksi isoksi, mutta silti kiristettyä napakaksi hyvällä ja reilun kokoisella tarralla. Kuminen alaosa piti paitsi hyvin vettä, myös eristi lämpöä hyvin - villasukkia me käytimme aniharvoin. Nailoninen varsi kesti hyvin kulutusta (=hiekoituslaatikossa rypemistä ja asfaltilla konttaamista) eikä tarrojenkaan kunnossa ollut moitteen sanaa kun lahjoitin Helmin vanhat kengät tänä vuonna eteen päin. Kuopuksellekin on täksi talveksi omansa, mutta koska hän ei kävele ulkona eikä liiemmin välitä kengistä vaan repii ne määrätietoisesti jalastaan jo eteisessä, emme ole vielä kenkäkautta satunnaisia yrityksiä lukuunottamatta korkanneet. Helmille kaavailin näitä täksikin talveksi ns. kakkoskengiksi niiden kätevyyden ja rymykestävyyden vuoksi, mutta kakkosparille ei ole ollut tarvetta - kuten sanottu, (tämänkään vuotiset) kengät eivät ole koskaan kastuneet läpimäriksi tai muutoin olleet siinä kunnossa, etteikö aamun ulkoilun jälkeen illan mummolareissulle olisi kelvanneet samat popot. Tykkään!

Ensikenkinä pidän Crocseista jo siksikin, että ne ovat paljon, paljon kevyemmät kuin kilpailijoidensa popot, oli nahkaa tahi ei. Lastenmallien mitoituksesta täytyy sanoa, että koot ovat ehkä hieman nafteja, joten jos yhtään epäilyttää, kannattaa valita isompi koko. Helmin talvikengät ovat kokoa 27/28, mutta vastaavat ehkä enemmänkin kokoa 26-27.

IMG_3627 IMG_3590cb8 cb9

Sekä minulla että miehellä on All Cast Duck Bootit, joissa on lastenmallin tapaan vettä pitävä, kuminen alaosa ja nahkavarsi tikkiyksityiskohdin. Karvavuori ei ole paksuista paksuin, mutta toistaiseksi nähdyillä muutaman asteen pakkassäillä ei villasukkaa ole kaivattu väliin, ei meillä eikä Helmillä. Viime talvena minulla oli näiden kenkien deluxe-malli, muhkealla karvavuorella varustettu unelmanpehmeä paukkupakkasten huippukenkä, ja niihin niin kovasti miellyttyäni mietinkin, josko sporttisemmat, ohuemmalla vuorella ja hieman jäykemmällä varrella olevat tulokkaat voisivat viedä lempikenkäparini paikan, mutta lyhyehkön sisäänajon jälkeen kankea varsikin taipui tahtooni enkä sääennustuksien puitteissakaan ole kaivanut muhkeita popojani kaapista, mutta kummallekin on silti ehdottomasti hetkensä. Vaikka olen käyttänyt melkeinpä pelkästään Crocsin kenkiä jo vuosia, täytyy sanoa, että nämä ovat niin aikuisten kuin lapsenkin käytössä ylittäneet villeimmätkin odotukseni: ne pitävät hyvin vettä, pysyvät hyvin kuosissaan, eivät kavahda loskalammikoista tai hiekkaroiskeista. Ja vaikka ne ovatkin nahkavartiset kengät, ovat ne todella kevyet. Sanoisin, että All Cast Duck Bootit ovat ihanteelliset välikausikengät joilla jolkottelee pitkälle talveen, ja miksei villasukan kanssa talven ylikin.

Kuten todettu, olen liputtanut Crocsin puolesta jo vuosia, sillä oma kengänkokoni on 42, eikä markkinoilla ole kovinkaan montaa kohtuullisen hintaista, nuorekasta ja laajan valikoiman omaavaa brändiä, ja näillä kriteereillä Crocs on ehdottomasti yksi harvoista. Kun ensimmäisen kerran miltei kolme vuotta sitten jouduin vahingossa merkin liikkeeseen Flamingoon, ja varovasti kysyin, mahtaisiko edes jostain mallista löytyä minun kokoani, niin olin purskahtaa itkuun kun kuulin, että kokoani löytyy kaikista malleista. Ja sovitinpa muutamia turhan suuriakin kenkiä. Naisten kenkiä. Vuosien saatossa olen ostanut Crocsilta pitkälti yli toistakymmentä paria kenkiä, ja en voi kuin kehaista, että heillä on niin verkossa kuin myymälöissäkin usein todella hyviä tarjouksia jo valmiiksi kohtuullisen hintaisista kengistä. Kesällä esimerkiksi ostin kahdet ballerinat yhden hinnalla, siis kolmellakympillä!

PS. Käykäähän jo kurkkimassa Crocsin lastenkenkien tarjontaa ja korvamerkitkää omat suosikkinne - vielä tällä viikolla polkaisen käyntiin talvikenkäarvonnan perheen pienimmille!

10 kommenttia:

 1. Hihii. Meillä on kaikki samat Crocsit ja vielä muutamat muut. :D

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut niin monelta tutulta Crocsin lasten kengistä hyviä kokemuksia (aikuisilla ollut vähemmän omana), että ne olivat jo tänä talvena vakavassa harkinnassa, mutta sitten osui silmään alennus viime talven Paxin talvikengistä, joissa oli kuminen alaosa ja vettähylkivä yläosa. Sain 60€ kengät reippaalla 20€:lla eikä syntymänuuka voinut vastustaa... Ehkä sitten ensi talveksi Crocsilta jotain. :)

  Itsellä jalassa on kurjimmilla keleillä Sorelit, joissa suurin miinus on juurikin melkoinen paino. Ei ole askel kovin kevyt...

  VastaaPoista
 3. Mua hiukan kiinnostais pojalleni hankkia tuollaiset, oisko mielipidettä mitkä lastenkengistä olisi oikein lämpöset myös kovimmille pakkaspäiville :)

  VastaaPoista
 4. Violettihan on ihan unisex-väri! Tai ihan sama onko, meidän pojalle kelpaisi mainiosti. :D

  VastaaPoista
 5. Ihana! :D Meilläkin on kyllä kaapissa muutamat. En voi vastustaa kiusausta kun ovat alessa/tuovat uuden malliston. Shame on me.

  VastaaPoista
 6. Mulla on myös Sorelin kenkiä paritkin, joskaan ei niitä canadabootseja vaan villavartisia huopakenkiä, joten painosta sen osaa sanoa. Eron kuitenkin tuntee selvästi esim. mun Eccon nahkanilkkureissa ja Crocsin nahkakengissä joissa on vieläpä vuori.

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä heidän "toppasaappaansa" ovat tosi lämpöisiä ja ihania, esim. nuo Gust Bootit, joissa on tosiaan kumitettu tuo alaosa, joka paitsi pitää vettä myös lämpöä. :)

  VastaaPoista
 8. Khihiih! Luulen, että kuopus joka kulkee keltaisissa haaremihousuissa joissa on pinkkejä sydämiä, kestää myös violetit kengät ensi talvena jos koko natsaa. :D

  VastaaPoista
 9. kuulostaa kyllä hyvältä!! Pojalla on nyt kuomat jotka on kokoa 22 mikä koko kannattaisi valita?

  VastaaPoista
 10. Hei! Saisiko käyttökokemuksia nyt, kun talvi on jo pidemmällä :) harkitsen näitä sekä lapsille että itselleni.

  VastaaPoista