Social Media Icons

lauantai 7. joulukuuta 2013

Helppo, nopea ja yksinkertainen marjajälkiruoka

4 kommenttia Share It:
puolukkakinuski2

Jatketaan ruokalinjalla! Tällä kertaa ohjeen jakajana olen minä eikä pastakauhan varressa viihtyvä mies joka asuu meillä, mutta kuvan jälkiruoan valmistajana on tosin anoppi. Ajattelin kuitenkin jakaa teille "reseptin", joka koostuu kahdesta täydellisestä ja viettelevästä makuparista, joka ei käytännössä vaadi valmisteluita ja raaka-aineitakin tässä on kovin vähän.

puolukkakinuski1

Monimutkainen ja pitkä ohje kuuluu näin: ota pakastepuolukat hetkeksi sulamaan ja laita ne kohmeisina kulhoon. Lämmitä valmis kinuskikastike kannussaan kuumaksi mikrossa (tosimartta tietysti tekee kastikkeensa itse, mutta minä en, eikä anoppikaan, jonka juhlapöydässä on aina pataljoonallinen väkeä). Kuuma kinuskikastike kaadetaan kohmeisten marjojen päälle - jokainen saa tehdä omasta cocktailistaan niin hapokkaan tai niin makean kuin haluaa. Valmistukseen voisi varata… Kaksi minuuttia? Aika mahtava vierasvara siis - ellei sitten sokerihimoissaan nuolaise kinuskikastikepurkkeja kuten allekirjoittanut toisinaan (hups!).

Makuparina kinuski ja ehkä vähän aliarvostettu puolukka suorastaan kuuluvat yhteen! Vielä parempi vaihtoehto puolukalle on karpalo, mutta ainakin meillä etelässä sen saatavuus (metsästä) huonommanlainen. Vadelmankaan kanssa ei mennä metsään, silloin herkku on tietysti vain paljon makeampi. Jälkiruokana tämä on todella juhlava, aikuiseen makuun sopivan hapokas, raikas ja silti ihanan makea. Helmin herkuksi tämän olemme tuunanneet lisäämällä päälle vielä hieman kermavaahtoa.

Seuraa meitä facebookissa, Blogilistalla, Bloglovinissa tai Instagramissa.

4 kommenttia:

 1. Kinuskikastikkeen teko ei muuten vaadi juuri mitään sekään, kaikki ainekset kattilaan ja keittää, kestää ehkä 15 min :) Meidänkin suvun luottoherkku on nimenomaan kinuskikastike + karpalot, juuri tuolla tavalla kuin tekin, eli kuumaa kastiketta jäisille marjoille - nammmm!!

  VastaaPoista
 2. Oi, sopisikohan noiden kanssa sellainen kondensoidusta maidosta keitetty toffeekinuskitöhnä! *kuolaa näppikselle*

  VastaaPoista
 3. Hih, sopisiko edes! Mullakin tuli ihan vesi kielelle… :D

  VastaaPoista
 4. Pitäisiköhän joskus kokeilla! Musta vaan tuntuu, että onnistun sössimään yksinkertaisimmatkin hommat. Nimimerkillä verhoja tuntikausia lyhentänyt ;)

  VastaaPoista