Social Media Icons

perjantai 20. joulukuuta 2013

Assistentti

13 kommenttia Share It:
as2 as6

Mukanani kulkee alati assistenttini. Hän joka ystävällisesti huolehtii kirjanpidostani levittämällä kuitit olohuoneen matolle ja joka pitää huolta, ettei kenkiä voi pukea jalkaan ilman että tarkistaa mahdolliset vierasesineet. Hänen vuokseen en tarvitse herätyskelloa enkä yli viiden tunnin mittaisia unipätkiä. Hän on aurinkoakin tarkempi lounasajasta ja kuulee suklaakalenterin rapinan kiviseinänkin läpi.

as1 as4

Tänään assistentti otti lähikontaktia joulukuuseen (siihen, jota meille ei pitänyt tulla) ja auttoi vähän koristelemaankin. Kuusen olen saanut napattua kiinni kaksi kertaa, ainoaa itselleni ostamaani joululahjaa, Marimekon kulhoa, en. Sen assistentti ehti kiskaista pöytäliinan mukana keittiön lattialle isän valvovan silmän alla. Vajaan vuorokaudenhan se ehtikin olla meillä. Itkukin pääsi. Minulta, ei assistentilta, joka vain tyytyi katselemaan allekirjoittanutta kummastellen.

Assari on nopea. Tekee paljon ja puhuu vähän (muistuttaa erehdyttävän paljon pesueen vanhempaa kääpiötä). Humalaisen zombien tavoin huoneesta toiseen vaappuva vauva huutelee miehekkäällä, matalalla äänellään äitiä, nauttii kylpemisestä, sängyssä köllimisestä aamuisin ja erityisen paljon hän pitää silittelystä. Leppoisa hengailija on muuttunut juoksuaskelia ottavaksi vauhtihirmuksi, joka kylvää tuhoa sekunneissa ja kiipeää porrasjakkaralle vielä nopeammin. Vaaleat untuvatöyhtötkin ovat paksuuntumaan päin, joten ehkä kaksivuotissyntymäpäivillä hänellä saattaa olla oikeita hiuksiakin.

as5

Ja ajatelkaahan: assari täyttää huomenna yhden kokonaisen vuoden. Aamulla (toivottavasti omasta) sängystä nousee yksivuotias. Vau.

13 kommenttia:

 1. onnea assarille!:) meidäm pienempi on yhtä aikaansaava erotuksella et se pölöttää vielä mennessään:D ja komentelee mua erittäin vaativasti etenki öisin äänensävy muuttu erittäin vittuuntuneeksi jos palvelusväki ei juokse paikalle heti!tiputeltu on kukkia,lasisia kynttilälyhtyjä ym mutta mitään ei oo onneks vielä hajonnu..kopkop..nyt mukaan on tullu vielä se omatahto..joka aamuinen itkupotkuraivari saadaan kun ei saa täyttää lavuaariavedellä tukkimalla se ties millä..myös pukeminen on tällä hetkellä J:n top 3 vihatuimpien listalla.viime viikolla menin kirjastoon lainaamaan herralle autot kirjoja mutta enpäs lainannutkaan koska herra oli käyny vaunujen taskussa olevalla lompakolla ja tyhjentänyt sen.kirjastokortti on edelleen jossain erittäin hyvässä piilossa.
  termiitti on myös osottautunut erittäin lahjakkaaksi kiipeilijäksi ja kiipee ihan käsittämättömiin paikkoihin ja omistaa kyllä jo aikamoiset voimat.yks päivä se istu lastenhuoneen ikkunalaudalla ja heilutteli jalkojaan..elämä 1v7kk on aikasta vauhdikasta etenkin kun idollina on ah niin rauhallinen pitkätossu..:D

  VastaaPoista
 2. Onnea yksivuotiaalle!

  Lapset kehittyy niin eri tahtia. Meiän taapero oppi käveleen vasta 1v4kk, konttaus oli pop yksivuotissynttäreillä. Puhetta saimme odottaa aina 1v10kk ikään asti, mutta nyt onkin sitten parissa viikossa tullut yli 30 sanaa. Tätä sun kirjoitusta lukiessa mietenkin, että mä voisin kirjoittaa nyt samanlaisen tekstin ja poika on jo melkein 2v :) Mutta toisaalta ei meitä vanhempia kyllä yhtään haittaa, että poika antoi järjen tulla ensin ja vasta sitten koitti jalkojen pitävyyttä seisonta-asennossa.

  VastaaPoista
 3. Onnea ihanalle ja söpölle assarille!
  Viime vuonna meidän vuosikas keskittyi repimään kuusesta kaikki pallot ja tallaamaan ne rikki. Tapanina onnistui jo kuusen kaataminen! Nyt kaksivuotiaana hän eilen koristeli kuusta pitkään ja hartaasti ja ei ole kajonnut oksilla roikkuviin palloihin ja kuusi tuntuu olevan hänelle kovin tärkeä..onhan hän itse sen koristellut :)

  (olen hyvin yllättynyt,jos näin jatkuu tapaniin asti :D )

  VastaaPoista
 4. Auts, kyllä sydäntä riipaisi tuo Marimekon kulhon kohtalo. Voimia kovasti menetyksestä toipumiseen, hah! Ja paljon onnea Armakselle, ihana yksivuotias :) Ja niin kovin siskonsa näköinen!

  VastaaPoista
 5. Assarit ovat huippuja, tosin aika vaativia kavereita. Ja aikaan saavia kaupan päälle. Ja aina väärässä paikassa väärään aikaan. Meilläkin nimittäin asuu yksi, toki sen puolisentoista kuukautta nuorempi. Ja auta armias, kun äiti, tai joku muu, kieltää assaroinnin. Se huuto on valtava. Ja lisäksi vielä muualla kulkiessa huudetaan topakasti äti!, jotta äiti ei unohda assarin olemassa oloa. Oppisikohan tuo pian jo jonkin toisenkin sanan?

  VastaaPoista
 6. Tutulta kuulostaa! Ja tulee ne toisetkin sanat sieltä, tokkopa tiedän niiden tarpeellisuudesta. Meillä kun on tullut äidin jälkeen ei, namnam, anna ja dramaattisempi aaaannnnaaaaaa. Yleensä kaikki tulee yhtenä pötkönä kun Fazerin sininen ilmaantuu (mun) kuvioihin. Mistä se tietää…? :D

  VastaaPoista
 7. I-h-a-n-a Armas! Onnea hurmaavalle assarille!

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea yksi vuotiaalle! Todella suloinen poika teillä ja tuo alin kuva on ihana. :)

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea yksivuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Meillä on kotona Armasta vuoden vanhempi tyttö. Ja tosiaan kuulee kaiken ja hakemassa ruuan suhteen kaiken itselleen.... Osaa muutaman kymmentä sanaa, mukaan lukien oman nimensä ja ilmoittaa jos itselleen jotain tahtoo niin hän sanoo tiukalla äänellä Emmille! Oppi vähän aikaa sitten taivuttamaan nimensä... Kunnon assari hänkin ja tehostaa asiansa puhumalla yksittäisiä sanoja. Sellainen assari joka ei suvaitse sitä, että hänen apuaan hyljeksitään.... Huoh... Monta juttua olisi helpompi tehdä ilman assaria. ;) Tosin pitää nauttia siitä, että tahtoo vielä olla mukana, kymmenen vuoden päästä taitaa asia olla toisin päin, että mä vonkaan sitä apua turhan päiten...

  VastaaPoista
 11. Kiitos muuten ihanasta blogista! Ja oikein hyvää joulua teille! Ihana huomata, että sinun vointisi on parantunut. Teksteistäsi huomaa, että vointisi on selkeästi parempi. Hyvä, että olet uskaltanut puhua synnytksen jälkeisestä masennuksta, moni siitä kuitenkin kärsii, toiset enemmän, toiset vähemmän. Aina on hyvä huomata, että on muitakin, ja että samassa suossa rämpii myös muita ja apua pyytämällä saa helpotusta olotilaansa. Lämmin halaus sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 12. Ihana assari, niin suloinen :) ja aina tomerana "töissä" :)
  http://onnellinenoliivi.blogspot.fi/

  VastaaPoista