Social Media Icons

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Itä-Helsinki chic lilla julen

3 kommenttia Share It:
lillajulen1 lillajulen2 lillajulen3 lillajulen4 lillajulen5

 

Lähellä asuva Elsa soitti perjantai-iltana ja kertoi jääneensä vahingossa bussista muutaman pysäkin myöhässä, ja meidän kotipysäkillämme seisoessaan tiedustelikin, josko voisi tulla iltateelle. Olin lasten kanssa matkalla kotiin, rättiväsynyt, juttuseuraa vailla ja viikonlopun yksin - viinihampaan kolotukseen löytyi siis aika monta hyvää tai vähemmän hyvää syytä. Ilmoitin, että aikainen harmaa (earl grey) loistaa poissaolollaan, mutta kylmäkellarissa on viinijemma. Spontaanille ja aikailemattomalle ystävälleni tämä sopi paremmin kuin hyvin.

Kätevän emännän tapaan toivotin vieraani naapurista tavalleni uskollisesti tervetulleeksi pahoittelemalla sotkua. Viime kuukausien aikana olen luovuttanut ja todennut, että ihmiset tietävät, kenen kanssa ovat tekemisissä - ja jos eivät tiedä, selviää se viimeistään olohuoneessamme. Pyykinkuivausteline ja to do-laatikko keskellä huonetta ovat osa sielunmaisemaani, tuskin osaisin edes olla ilman! Mieheni inhoaa tapaani pikasiivota ennen vieraiden saapumista; tapaa jolla nostan jalat kattoon, konvehtirasian vatsan päälle ja laitan laaduttoman brittidraaman pyörimään. Vitsi imurin eläkepäivistä alkaa olla jo vähän kulunut, mutta hyviä ystäviä varten ei tarvitsekaan puunata tai laittaa, onneksi.

Ja täällä me istuimme, meidän olohuoneessamme, myöhään yöhön. Hiukset likaisina, kiristävien farkkujen ylimmät napit auki, tauon tarpeessa. Juhlakattaus oli tietenkin vailla vertaa; jääkaapistamme kun löytyy aina juustoa ja suklaavanukasta!

Kolme lasillista, paljon puhetta ja tahmean lauantai-aamupuuron sairaan väsynyt keittäjä. Elsa vietti lapsivapaata viikonloppua ja nukkui "pitkään" - siis melkein yhdeksään saakka. Ja äitiyskö ei muka muuttanut minua? Tsih.

3 kommenttia: