Social Media Icons

tiistai 26. marraskuuta 2013

Hinta & laatu - poikkeus sääntöön

9 kommenttia Share It:
4

Hei vaan, ja terveiset sairastuvalta! Viikon ärhäkkä syysflunssa silmätulehduksineen ja oksennustauteineen alkaa olla selätetty, ja yöpaitapäivät voivat taas vaihtua tavalliseen arkeen, onneksi.

Sain suomalaiselta Biozellilta testaukseen muutaman tuotteen taannoin eräässä pressipäivässä, ja vaikka kotimainen brändi on 70-vuotias, oli se minulle vallan uusi tuttavuus. Biozellin tuotteet valmistetaan Suomessa aerosolipakkauksia lukuunottamatta (ne valmistetaan Ruotsissa paremman välineistön vuoksi) ja he ovat pyrkineet tuomaan markkinoille jokanaisen kukkarolle sopivia hiustuotteita paikkoihin, joissa myös jokainen nainen ainakin joskus shoppailee - isoihin perhemarketteihin ja tavarataloihin, kuten esimerkiksi Citymarketeihin, Prismoihin, Anttiloihin ja Sokoksiin. Ylityöllistetyn ja alipalkatun kotiäidin näkökulmasta valmistajan värjätyille hiuksille tarkoitetut sarjat ja hyvin hoitavat sävytteet kampaamoväliä pitkittämään tuntuvat kovinkin tervetulleilta. Minä sain testiin hopeashampoon, hopeahoitoaineen, hopeahoitonaamion, arganaöljyeliksiiriä sekä pari muotoilutuotetta.

102b

Kampaajani mukaan hiuslaatuni on "hieno"; helposti takkuuntuva, pörröinen mutta lasimainen. Eli mix and match. Hiukseni ovat luonnonkiharat, raskauksien ja imetysaikojen murjomat, vaalennusaineesta nyt puhumattakaan. Viimeksi kampaajalla käydessäni värjäytin hiukseni pari astetta tummemmiksi, oman värisiksi näyttävän juurikasvun minimoimiseksi.8

Myönnän, että olen hiusteni suhteen varsin huumorintajuton ja tuhlaan naurettavia summia pelkästään shampooseen ja hoitoaineeseen - viimeksi lasku Emotionissa shampoosta ja hoitoaineesta oli sata euroa. Ups! Ennakko-odotukseni alle kymmenen euron hintaluokassa pyörivistä purteleista olivat lähinnä uteliaat, mutta jouduin kyllä pyörtämään puheeni heti ensimmäisen pesun jälkeen. Puolipilviseen ja poutaan kolme kuukautta kampaamokäynnin jälkeen käyvät hiukseni ovat tuskin koskaan saaneet pintaansa yhtä hinta-laatusuhteisia, hoitavia ja kellertävää sävyä poistavia tuotteita. Olen jo vuosia käyttänyt hopeashampoota säännöllisen epäsäännöllisesti, vaihtanut merkkiä ja kokeillut jos jonkinlaisia naamioita, ja oman kokemukseni mukaan Biozellin hopeahoitoaine on paitsi pigmenttinen ja tehokkaasti epätoivottua lämpöä hiuksesta pois taittava myös hoitava. Kampaajat kutsuvat hiuksiani rapsakoiksi, eivätkä turhaan: värjäyksen ja jopa ihan pesun jälkeen ne muistuttavat märkiä rastoja. En ole varsinaisesti törmännyt koskaan liian hoitavaan tuotteeseen, mutta liian peseviin kylläkin. Biozellin hopeashampoo taittoi hiuksista tehokkaasti keltaisuutta pois muttei muuttanut niitä mattaharmaiksi ja elottomiksi rastoiksi kuten niin monet muut (kalliimmat) kilpailijansa.

Sekä shampoo että hoitoaine olivat koostumukseltaan miellyttävän paksuja ja helppoja levittää, ja etenkin pigmenttisten hiustenhoitotuotteiden kohdalla liputan tällaisten ominaisuuksien puolesta -  niin monet kerrat olen roiskinut kirkkaanviolettia, löysää tahnaa vahingossa kylpyhuonelaattojen valkoisiin saumoihin tai huolimattomasti pilannut niillä valkean suihkuverhon. Hopeatuotteet antoivat toivottua viileää sävyä, mutta jättivät luonnostaan kuivat, luonnonkiharat hiukset pehmeiksi, kiiltäviksi ja pehmosti kammattaviksi. Ensimmäisellä kokeilukerralla juoksin pikapikaa suihkuun lapsilta karkuun, käytin vain hopeashampoon hiuksissa ja annoin hoitoaineenkin vaikuttaa korkeintaan kaksi minuuttia, mutta hiuksia kuivatessani jäin hämmentyneenä koskettelemaan niitä - normaalisti ne ovat ennen hiuksiin jätettävää hoitoainetta hyvinkin karkean ja takkuisen tuntuiset, mutta ne tuntuivatkin pehmeiltä, sileiltä ja kevyiltä. Pikapesusta huolimatta lopputulos oli niin sävyn kuin hoitavuudenkin osalta hyvin miellyttävä.

9

Tuote, johon Moroccan Oilin nimeen jo pitkään vannoneena, suhtauduin skeptisesti ja hyvin kokeilumielisesti, oli arganaöljyeliksiiri. Vaikuttava ainesosa on kummassakin sama, Biozellin viisi kertaa edullisemmassa tuotteessa pitoisuus vain on pienempi. Latvani ovat ilman hiuksiin jätettävää öljyä sahaarakin kuivemmat, helposti haaroittuvat, poikkeuksetta kauhean näköiset. Biozellin arganaöljyeliksiiri on kuulemma kehitetty nimenomaan suomalaiselle, lasimaiselle, hiustyypille, joka muuttuu liian hoitavan tuotteen kynsissä rasvaisen ja raskaan näköiseksi. Arganaöljyeliksiiri lunasti lupauksensa kiillosta ja pehmeydestä, muttei kahdellakaan painalluksella tehnyt hiuksista likaisen näköisiä tai -tuntuisia, ja toisin kuin Moroccan Oilia, uskalsin sohia sitä huoletta pituuksiinkin pelkkien latvojen sijaan.

Erityisen maininnan ansaitsevat goodiebagista saamani kuivashampoo ja lämpösuojasuihke. Suhtaudun muotoilutuotteisiin nihkeästi, sillä yleensä ne takkuunnuttavat hiukseni, tekevät niistä kovat ja luonnottoman näköiset.

bio2

Käsitykseni kuivashampoosta muuttui jo ensimmäisellä kokeilukerralla: Biozellin kuivashampoo antoi toivotusti lisää volyymia pipokelin lannistamaan tukkaan ja armahti kiireaamuna pesupäivän (kaksi oikeastaan, mulla oli tosi kiire..). Se poikkesi aiemmin kokeilemistani kuivashampoista monin tavoin; se oli hyvin miellyttävän tuoksuinen, kevyen tuntuinen eikä muuttanut jo luonnostaan kuivia hiuksiani puuteroidun peruukin näköiseksi. En osaa antaa kummoisia vinkkejä jokanaisen vaatekaapin must have-hankinnoista tai luottovaatteista, mutta mitä tulee peilikaappiin, niin jokaisen perheenäidin tulisi omistaa kuivashampooputeli. Kun kakka vaipassa, tööttävä auto pihalla, hiki toppavaatteet päällä eteisessä, kolmetoista minuuttia myöhässä-hetki koittaa, tiedätte kyllä, miksi.

bio1

Normaalisti en lämpene kevyttäkään pitoa antaville, suoristusraudan alla käytettäville suojatuotteille, sillä niillä saan nopeasti vain hiukseni tuntumaan kuivalta ja tönköltä jouhelta. Koska kuitenkin sain edustajalta purkin suoristus-ja muotoilusuihketta, päätin antaa sille mahdollisuuden. Vuosien varrella jos jonkinlaisia mömmöjä raudan alla kokeilleena voin todeta, että Biozellin lämpösuojasuihkeessa on hyvinkin hinta-laatu-suhde kohdallaan. Se antoi ihanaa kiiltoa, jätti hiukset pehmeiksi ja luonnollisen tuntuisiksi, mutta piti hiukset silti suorina sadesäästä ja lasten iltakylvettämisvuorosta huolimatta (kylpyhuoneestamme kuoriutuu iltaisin turkkilainen höyrysauna kun kaksikko pulahtaa kylpemään).

Olen hyvin hämmentynyt ja positiivisesti yllättynyt, kerta kaikkiaan. Olen niin monet kerrat tullut huomanneeksi, että hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä poikkeuksetta, ja sitten saankin goodiebagissa tuotteita, jotka ovat vuosien määrätietoisen etsinnän päätteeksi muka-parhaimmiksi kokemiani tuotteita a) neljä kertaa halvempia b) Suomessa valmistettuja c) saatavilla lukuisista tavarataloista kautta maan ja d) parempia kuin aiemmat luottotuotteeni.

Summa summarum: Biozell, peukku krantulta hiustuotteiden huumorittomalta suurkuluttajalta. Koetin vähän suitsia ylisanojen käyttöä, mutta tuskin onnistuin. Olen hurmoksessa, enkä mahda itselleni mitään! Tuoksuihin friikahtaneena ihmisenä ihastuin vastoin ennakko-odotuksia tuotteiden tuoksuun, joka oli kevyt ja hillitty, muttei silti tylsä. Hinta-laatu-suhde on enemmän kuin kohdallaan; saamani tuotekassin arvo vastasi entisen luottohoitoaineeni hintaa. Purnukoiden hintahaarukka kun on myyntipaikasta ja kampanjasta riippuen 7,90-9,90 euroa kappaleelta. Viisi yhden hinnalla - Jormaa lainatakseni: ei huono.

9 kommenttia:

 1. Pitänee laittaa tämä muistiin seuraavalle Sokosreissulle. nimim. "ikuisesti(ko) sitä oikeaa (hoitoainetta) etsimässä"

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Kuulostaa siltä että tiedän minkä sarjan tuotteita ostan kun saan edelliset käytettyä. :)

  VastaaPoista
 3. Käytän säännöllisesti tuota kuivashampoota, mutta täytynee testata nuita muitakin kun saan käsiini. Kuivashampoota löytyyy jopa täälä perähikiällä ihan k- tai supermarketista :)

  VastaaPoista
 4. Tuo kuivashampoo on parhaita laatuaan (kirjaimellisesti pesee monen kalliimman merkin mennen tullen). Kaapistani löytyy myös hiuslakkaa ja muotovaahtoa ko. merkiltä. Täytyykin seuraavaksi tutustua noihin hopeatuotteisiin. Kiitokset vinkistä! Suomessa kampaamotuotteet ovat tosi kalliita. Panostan mieluummin kampaamokäynteihin ja maksan palvelusta ja tingin sitten näissä tuotteissa. Tilaan myös kalliimpia kosmetiikkamerkkejä ulkomaisista verkkokaupoista. Ihan huippua kuitenkin, että näin hyviä ja edullisia tuotteita saa napattua mukaan marketeista ruokaostosten yhteydessä!

  VastaaPoista
 5. Komppaan Liinaa. Biozellin kuivashampoo on tosi hyvä!

  VastaaPoista
 6. Tähän täytyi kokeilla! Piti etsiä tämä bloggaus ja kertoa. Peruskuivat ja nyt vaalennetut hiukset kaipaavat keltaisuuden poistoa ja kosteutta mutta hHopeashampoot ovat hintavia ja kun perheen kuopuskin haluaa niitä käyttää niin 30 euroa hopeashampoosta alkaa kirpaista....IDHairin kampaamosta ostettu kolmisen kertaa kallimpi tuote hävisi kyllä tälle kotimaiselle vaihtoehdolle! Tuotehan on lähes tuoksuton, hyvin neutraali (unisex) ja hämmästykseni kuvankarheat kutrini oli Biozellin hopeahoitoaineen jäljilta todella pehmeät ja kevyet. Olen ällistynyt. Joskus saa huokealla huippuhyvää - ja vielä kotimaista. Täytyy viedä omalla äiteelle hopeahiuksiin kun antaa niiden vihdoin kasvaa eikä enää värjää. Äiti käyttää kyllä Biozellin hiuskiinnettä ja monihan kehuu niitä mutta itse en muotoilutuotteita juuri kuluta.
  Enkä usko kuivashampoisiin mutta tämä B:n hopeashampoo ja -hoitoaine tulee ostoslistalle. Ja mukava että sitä saa tavallisen kauppaostosten yhteydessä. Saas nähdä kuinka usein voi pestä vai pitääkö pitää väliä ettei tule tunkkaista harmautta mutta ihan laadukas tuote. Me like. (Kivaa että jotkut testaa tuotteita. Ja minullakin on samantyyppiset hiukset joten innostuin tästä.)

  VastaaPoista
 7. Voi kyllä! Biozell rokkaa ja kovaa. Itse vannon niiden syväpuhdistavan shampoon ja sen kanssa suositellun syväkosteuttavan hoitoaineen nimeen - noiden hopeatuotteiden lisäksi siis. :)

  VastaaPoista
 8. Sitä syväpuhdistavaa shampoota ja -hoitoainetta voisin kyllä kokeilla. Etenkin juhlapyhäsumien (joulun) jälkeen tuntuu, että kaikki hiuslakka on valunut aivoihin saakka eikä hiukset tunnu puhtailta kokonaan monenkaan pesun jälkeen. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 9. Kuivashampooseen olen kyllä nyt joulukiireiden keskellä TOSI koukuttunut, puteli alkaa olla jo puolillaan. Hmmm. Minä hypistelin Mou Moun suosituksesta jo syväpuhdistavaa shampoota mutta jätin vielä hyllyyn kun vanhojakin on.

  VastaaPoista