Social Media Icons

lauantai 9. marraskuuta 2013

Äkkilähtö

2 kommenttia Share It:
IMG_7537

Olimme eilen viikonlopun ruokaostoksilla. Mies nurisi, tuttuun tapaansa, sillä hän oli kaavaillut isänpäivälle harrastusviikonloppua Pohjois-Karjalassa. Minä olin eri mieltä. Ja oikeassa, poikkiteloin ulko-oven edessä. Siedän hävyttömän hyvin manipulaatioyrityksiä ja henkistä kiristystä: sydämeni ei jätä lyöntiä välistä vaikka hän kuinka silittelisi ulkoilutakkiaan tai haikeana huokailaisisi viime reissun valokuvia katsellessa. Hänellä harrastusreissuja kertyy vuosittain perheelliseksi mieheksi paljon, ja sanalla sanoen, en aina ole kovinkaan mielissäni.

Kun nurina vaihtui innokkaaseen viikonloppumenun suunnitteluun, kalenterin selaamiseen Tukholman reissua silmällä pitäen ja hyväntuulisiin kakkukahveihin kauppakeskuksessa, aloin kai vähän heltyä. Kaupasta illansuussa kotiin palatessamme huomasimme, että jälkikasvu oli nukahtanut takapenkille. Nyt tai ei koskaan, vielä ehtii pakata, sanoin. Ja niin me otettiin suuntaa itään. Vartissa auto täyttyi vaihtovaatteilla, kumisaappailla ja matkakokoisilla shampoilla, kuutta tuntia myöhemmin saavuimme perille nukkumaan.

Ja täällä me olemme. Hengailemme. Vauva heräili puolen matkaa ja minä tankkasin suklaata toisen puolikkaan. Puhuimme miehen kanssa koko matkan ajan - enemmän ja paremmin kuin kuukausiin. Aamulla selvisi, että miehen harrastusseuran majoituspaikassa oli käynyt tuplabuukkaus, ja niin me vaihdoimme paikkaa toistamiseen. Minä olen eksynyt tänään autolla lukemattomia kertoja, kauhistellut kahdeksankympin nopeusrajoituksia mutkaisilla teillä (ja ajanut viittäkymppiä, paikallisten suureksi riemuksi). Kävin myös ihanan Annin luona kylässä ja shoppailemassa - näillä retkillä on hintansa...

Huominen menneekin autossa istuessa, matkan varrella asuvia päivänsankareita onnitellessa. Ja vaikka huomenna on isänpäivä, ei tarvinne aamukahveja keitellä tahi leipoa kakkuja, mies kun lähtee reissuilleen ennen auringonnousua - toivoakseni ennen kuin kuin kumpikaan lapsista on hereillä. Mitä teillä on suunnitelmissa?

2 kommenttia:

  1. Hei! Laitoin sähköpostiisi eilen kyselyä sähköhammasharjojen toimituksesta, huomasitko? Onkohan muut paketit ehtineet perille?

    VastaaPoista
  2. Me oltiin matkalla tänne ja ennätin koneelle vasta nyt, joten en ehtinyt vastaamaan vielä. Hammasharjat on toimitettu mediatoimiston toimesta, mutta kuittauksen kaikkien arvontavoittojen postittamisesta sain kyllä viime viikolla. Voi olla, että posti ei ole ehtinyt vain toimittaa saapumisilmoitusta vielä. :(

    VastaaPoista