Social Media Icons

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Vaikken edes pidä avokadosta

16 kommenttia Share It:
avokado3

Kuten niin monta kertaa olen tullut todenneeksi: minä olen tosi hitaasti lämpiävää sorttia joissain asioissa. En syö sushia, en pidä äyriäisistä, en salaattikastikkeesta ja edes jokseenkin kokeilunhaluiseksi muutuin vasta raskausaikana, jolloin himoitsin raakoja, kirpeitä luumuja ja jääkaapin megatehoilla viilennettyä kurkkua kermaviilin kanssa. Blogeissa ja muussa mediassa on kohkattu Hanna Gullichsenin blogissa sekä Hannan ja hänen miehensä kanssa kirjoittamasta Safkaa-keittokirjassakin julkaistusta avokadopastaohjeesta jo hyvän aikaa, mutta minä olen ohittanut vihreänpuhuvat kuvat kerta toisensa jälkeen. Lopun viimein uteliaisuus vei voiton, ja todettava on, että pasta on taivaallista - vaikken edes pidä avokadosta!

avokado5

Päädyin kokeilemaan reseptiä kaiken kohkaamisen ja vouhkaamisen uhrina, ja oikeastaan vielä enemmän siksi, että kaikki raaka-aineet löytyivät meiltä kotoa kaapeista valmiiksi (syömme nykysuomalaiseen tapaan aika vähän kalaa, mutta lapset rakastavat yli kaiken pähkinöitä, siemeniä ja no, avokadoa). Pelkästään tällä viikolla olemme syöneet avokadopastaa neljä kertaa, joten raaka-aineitakin on tullut roudattua kaupasta lisää. Lihattoman lokakuun henkeen hyvin sopiva avokadopasta on todella herkullinen, muttei lainkaan isotöinen tai kallis - säästin kauppakuitin ja vaikka ostin kaksinkertaisen määrän tarvittavia ainesosia (mausteita, öljyä tms. en laske), oli kauppalasku alle 13 euroa. Ei huono herkku siis laisinkaan!

Alkuperäinen Alexander Gullichsenin avokadopastaohje löytyy täältä, mikäli joukostanne löytyisikin joku kaltaiseni ennakkoluuloinen sukankuluttaja, joka ei ole vielä maistanut moista herkkua! Kuten kuvasta voineekin päätellä, minä käytin limen sijaan sitruunaa (ette halua kuulla, miten rakastinkaan limejä raskausaikana, hrrrr).

Seuraa blogiani BloglovinissaBlogilistallaFacebookissa tai Instagramissa

16 kommenttia:

 1. Monesta paikasta olen kyllä lukenut, mutta en vieläkään kokeillut. Josko vaikka tänään. :)

  VastaaPoista
 2. toi on ihan parasta.pitäski joku päivä taas tehdä vaikka iltapalax J:n minimaaliseen sallitujen listaan ku toi ei valitettavasti kuulu:/

  VastaaPoista
 3. Heippa! Kysymys ei liity tähän postaukseen mitenkään :) mutta.. Teillä on lastenhuoneessa Helmi-puukirjaimet, muistatko mistä olet ne ostanut? Saako niitä mistään verkkokaupasta? Kiitokset etukäteen :)

  VastaaPoista
 4. Ei hitsi, mäkään en ole vielä kokeillut, vaikka pastaa syödään enemmän kun pitäis. Ens viikolla, joo!

  VastaaPoista
 5. Meillä ei tehdä enää avokadopastaa. Tein sitä innoissani kahdesti odottaessani kuopusta ja rankan raskauspahoinvoinnin seurauksena pasta tuli samaa tietä ylös, mitä oli mennyt alaskin. Oksentamisesta jäi tämän ruokalajin kanssa niin karmeat muistot, etten uskalla kokeilla sitä enää kolmatta kertaa.

  VastaaPoista
 6. Oli pakko kokeilla ja oli ihan älyttömän hyvää! Jopa mieskin tykkäsi. Suolaista,joo. Mutta ihanaa. Tuohon joku soppeli valkkari niin avot!

  VastaaPoista
 7. Mä sain Safkaa kirjan viime jouluna lahjaksi ja sen jälkeen avokadopasta on kuulunut kyllä arkiruokarepertuaariimme varmaan vähän turhankin usein. Tänään viimeksi tein sitä, ja nam, on se vaan niin hyvää. Ruoan suhteen nirso poikamme, rakastaa tätä herkkua myös. Joten avokadopastaa taitaa olla päivälliseksi ainakin vielä huomenna ja ylihuomenna!

  VastaaPoista
 8. Evelina / Kultahippu28. lokakuuta 2013 klo 0.47

  Tää on parasta mitä tiedän :)! Kun löysin tän ohjeen, söin tätä pari viikkoa varmaan joka päivä <3

  VastaaPoista
 9. Heippa Laura!

  Meidän lastenhuoneen puukirjaimet on ostettu maalaismarkkinoilta joskus ja valmistaja on Happy Tuna. Hiukan erinäköisiä ja vähän halvempia kirjaimia oli myös MiniMintissä alessa. Laitan sulle linkit alle kumpaankin! ;)

  http://www.happytuna.fi/kuvasto2.html
  http://www.minimint.fi/sevi-puukirjaimet

  VastaaPoista
 10. Epätykkäys allergioille. Mitä teillä on kiellettyjen listalla?

  VastaaPoista
 11. No niin, ei kun kokkailemaan ;)

  VastaaPoista
 12. Ouch! Mulla on myös joitain megakarsean olon tehneitä ruokia, joita karsastan edelleenkin. Esimerkiksi espanjalaiset tomaatit (ei saa nauraa!). :D

  VastaaPoista
 13. Me ostettiin Alkon myyjän suosituksesta tosi ihana pullo pastan kaveriksi. Mä en normaalisti juo alkoholia oikeastaan ollenkaan, mutta superherkkupäivinä kärsin ottaa lasillisen tai kaksi ja meillä oli perjantaina vuosipäivä... Ja jotta voin jakaa ilosanomaa, jaanpa linkin Alkon sivuille ihanaan, uuteen tuttavuuteeni (nähtiinpä nyt tämäkin päivä..): http://www.alko.fi/tuotteet/007651/ :)

  VastaaPoista
 14. Heh, minäkin söin sitä viime viikolla varmaan viisi kertaa ja tänäänkin vielä. Ei ne asiat vaihtamalla parane ;)

  VastaaPoista
 15. Uskon! Niin hyvää se on! Mun pitää selkeästi antaa virran viedä ja rohkeammin kokeilla uusia reseptejä, kun oon missannut jotain NÄIN hyvää!

  VastaaPoista