Social Media Icons

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Peilikaapin ihmeellisin (ja edullisin) tulokas

12 kommenttia Share It:
Kuten niin monet kerrat olen kertonutkin, olen lasten myötä alkanut suosimaan yhä enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaa, luomua ja näkyväthän pehmeämmät arvot meillä kotona niin kodin siivouksessa kuin jääkaapissakin. Valitettavan usein, näin kotihoidontuella olevan näkökulmasta, tällaisista arvoista joutuu pulittamaan hieman enemmän. Tai tosi paljon enemmän.

dd1

Käväisin palkkapäivän kunniaksi Emotionissa ostamassa suosimani luonnoskosmetiikkamerkin huulipunaostoksilla, ja uteliaisuudesta (ja myyjän suosiollisella avustuksella) testasin Mádaran ja Kemikaalicocktail-blogistakin tutun Noora Shinglerin yhteistyössä kehittämää Daily Defence- eli DD-voidetta, josta lienettekin lukeneet jo blogista jos toisestakin. Minä paasaan kuitenkin vuorostani vielä, hahah! Ihastuin nimittäin kaupassa niin, että hintaa kysymättä kaappasin yhden purkin ostoskoriini - minä en pelkästään halunnut sitä, minä tarvitsin sen. Ihoni tarvitsi sen. Kassalla kuumotti, koska en ole koskaan aiemmin käyttänyt Mádaran tuotteita enkä ollut hintatasosta tietoinen, ja hinnan ilmestyttyä ruudulle jäin hetkeksi järkyttyneenä niille sijoilleni, kykenemättä toimimaan lainkaan. Suuni loksahti auki, mutta levisi sitten leveään hymyyn. Viisitoista euroa. Viisitoista euroa ekosertifioidusta, hyvin levittyvästä, paksusta ja täyteläisestä kuivan ihon tehovoiteesta (pakkauskoko 60ml). Halleluja!

dd2

Noora halusi tuotteeseen jonkin suomalaisen marjan, koska hänestä kaikkien hyvien ja tehokkaiden raaka-aineiden ei tarvitse olla eksoottisia ja kaukaisista maista. Pihlajanmarja oli kiehtonut häntä jo vuosikaudet, ja se otettiin yhdeksi tuotteen pääraaka-aineeksi sheavoin rinnalle. Pihlajanmarja on kuulema antioksidanttinen, tulehduksia estävä, ihoa kiinteyttävä ja sisältää lisäksi runsaasti C-vitamiinia ja karoteenia (pro vitamiini A). Ei siis lainkaan huono valinta! Sheavoi ei luonnollisestikaan ole lähiraaka-aine, mutta Nooralle oli tärkeää, että tuote olisi vegaaninen, jonka vuoksi ei voitu käyttää kosteuttavana ainesosana mehiläisperäisiä raaka-aineita.

 

Parasta hinnan, ekosertifikaatin ja esteettisen pakkauksen lisäksi oli tietysti itse sisältö - ja aina todellakaan ei ole näin. Olen huomannut, että ekologisempiin valintoihin liittyy usein jonkinlainen hiljainen hyväksyminen huonommasta laadusta tai erilaisesta tuntumasta käytössä. Kariseva ripsiväri on ookoo, jos se on valmistettu kasviperäisistä ainesosista eikä myrkyttömän yleispuhdistusaineen edes tarvitse irrottaa rasvatahroja - kovista lupauksista huolimatta. Minä olen kuluttajana aika tyly, enkä anna montaakaan mahdollisuutta: tuote joko toimii tai ei toimi. Kompromissiratkaisuja en juurikaan tee, mieluummin olen ilman (tästä syystä meillä ei ole edelleenkään puolessa asunnossa valaisimia katossa..).

Ostamani DD-voide tuntui heti siltä oikealta syystuulen piiskamilla kasvoillani; koostumus oli täydellinen, iho tuntui kosteuteltulta muttei kostealta ja tuoksukin on kevyt, raikas ja miellyttävä. Koska pidän monikäyttöisistä ja monipuolisista tuotteista, pidän DD-voiteessa siitä, että se kelpaa valmistajankin mukaan niin kasvoille, kuiville kyynärpäille kuin rohtuneille huulillekin. Minä olen lisäksi rasvannut sillä vauvan punoittavan takapuolen ja lääkinnyt saharankuivat kynsinauhanikin.

Olen ollut kieli keskellä suuta, kun kaksveen iho kuivahtaa ilmojen kylmetessä karrelle, mutta rasvaamisesta hän ei pidä laisinkaan. Kevyistä kosteusvoiteista ei ole ollut mihinkään ja paksusta, hitaasti imeytyvästä voiteesta hän ei pidä alkuunkaan, vaan kiljuu primitiivisesti ja hankaa itseään seiniin. Viiman kuivattamat posket, käsivarret ja reidet (!) rasvattiin iltapesujen jälkeen, ja aamulla iho tuntui jo vallan erilaiselta, pehmeämmältä. Olen mykistynyt!

Vaan ei mitään niin hyvää, ettei jotain huonoakin: DD-voide ei tunnu mitenkään erityisen riittoisalta, vaikka se levittyykin hyvin ja on koostumukseltaan hyvin miellyttävää. Varsinainen vartalovoide viihtyy siis edelleen hyllyssä. Ja vaikka ihoni on melkoisen kuiva aina, on kyseinen voide kasvoilla liian tuhti jo kevyen arkimeikin alla - päivävoiteestani en siis luovu. Toisaalta se on juuri sopivasti matkakokoa, ja ylellisenä käsi-ja jalkavoiteena mitä parhain. Hätäapuna ja superelvyttäjänä Daily Defence on todellakin ihan omaa luokkaansa, ja kuten todettu, hintakin on kohdillaan vaikka kukkaronnyörit olisivatkin kireämmällä.

Mä olen ihan myyty. Mádara, kosmetiikkaostoksilla tavataan.

PS. Nooran omat saatesanat purnukalle ja ajatuksia tuotekehittelystä löydätte täältä.

12 kommenttia:

 1. Ei nyt on varmaan pian tutustuttava noihin Madaran tuotteisiin....niin monessa paikassa olen niitä bongannut :) Terkkuja Vaasalandiasta ;)

  VastaaPoista
 2. No on kyllä!

  Mä lämpenen tooosi hiiiitaasti koskaan millekkään hypetykselle, mutta satuin olemaan putiikissa palkkapäivänä ihan muilla ostoksilla, ja onneksi kokeilin! Mä olen oikeastaan vuoden verran käyttänyt vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikkaa ja luomukosmetiikkaa kaikessa ihonhoidossa, ja tuntuu, että mitään muuta en naamaani kelpuuttaisikaan. Meikkipuolen valmistajistakin olen löytänyt kelvollisen suosikin, mutta se onkin ihan eri tarina. :)

  PS. Joko Vaasalandiassa on lunta? Meillä Helsingissä on maa ihan kohmeessa ja eilen aamulla oli jotain lumentapaista pihalla. Viitsiiköhän sitä lähteä reippailemaan kun mies joskus kotiutuu reissuiltaan, hrr...

  VastaaPoista
 3. Nonni, minunkin ihoni aivan selkeästi TARVITSEE tätä DD-voidetta! Mahtaako löytyä muistakin ostopaikoista... Täytyypi googlailla! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa Anna että tykkäät tuotteesta, ihan loistava juttu! :D

  VastaaPoista
 5. Kylläpä kuumotti kun näin nimesi kommentti-ilmoituksessa, hahah! Mä olen tykännyt tuotteesta TOSI paljon. Se on oikea jokapaikan höylä, kuten todettu - ja miedon tuoksunsa puolesta sen kelpuuttaa käyttöön myös se mies joka asuu meillä. :D

  VastaaPoista
 6. Hei, ihan pakko kommentoida tähän, että Mádaran tuotteet yleensäkin ovat luomukosmetiikan aatelistoa, ja etenkin deep moisture fluid on ihan kurko pintakuivalle iholle minun ja ystävieni mielestä :)

  VastaaPoista
 7. Mä olen käyttänyt aiemmin vain (ensimmäisenä luomukosmetiikkana ikinä) Raw Gaiaa ja sittemmin muutamaa suomalaista luomukosmetiikkamerkkiä kannatuksen vuoksi, ja oikeastaan samasta syystä pyysin tuolloin Emotionissakin huulipunaostoksilla saada nähdä paljon kohutun DD-voiteen, josta myyjä kaivoikin testerin esille. Se oli menoa silloin! Mádara on mulle vallan uusi tuttavuus, vaikka tietysti olen ollut sen olemassaolosta tietoinen. Kun vanhat purkit on jossain vaiheessa kuitenkin käytetty loppuun, tiedän, kenen hyllylle suuntaan. :) Googlasinkin heti tuon Deep Moisture Fluidin, ja taas olin hymy huulilla kun katsoin vallan kohtuullista hintaa. Oma, tällä hetkellä käytössä oleva päivävoiteeni kun on miltei kaksi kertaa kalliimpi....

  VastaaPoista
 8. Mä ostin omani tosiaan Prisman yhteydessä olevasta Emotionista, jossa oli Mádaraa aika huikean paljon tarjolla muutenkin. Muistelen Nooran kirjoittaneen jälleenmyyjälistausta, kurkkaa siis Kemikaalicocktail :)

  VastaaPoista
 9. Tunnustan olevani mainontasi uhri. Tuote lähti tänään verkkokaupasta tehdyn tilauksen mukana tulemaan. Reklamoin sulle, jos en ole tyytyväinen :-) Ei vaan, saat purtilon itsellesi, jos ei syystä tai toisesta sovi meidän perheen naisten nassuille.

  VastaaPoista
 10. Ohoh, tää olikin mennyt roskapostiin! Pakko kommentoida, että Elliltä tuli tänään viestiä, että purtilosta ON tykätty, eikä se siis päädy meille. :D

  VastaaPoista
 11. Itse paljon myös luonnonkosmetiikkaa testanneena fanitan kyllä eniten Madaraa! Harvaa tuotetta kehuisin täydelliseksi, mutta tuo fluidi liippaa kyllä läheltä :)

  VastaaPoista