Social Media Icons

torstai 10. lokakuuta 2013

Lempimisvaikeuksia

5 kommenttia Share It:
En koskaan ajatellut meidän tulevan tähän pisteeseen. En koskaan ajatellut, etten saisi arkisia tarpeitani tyydytettyä. Olin jo kotiutunut tänne, tunsin oloni turvalliseksi. Tunsin sen joka ainoan kolkan, sain kaiken tarvitsemani, aina tähän asti. Mutta sitten se iski. Lempi. Ja uskomaton himo siihen! Jouduin jättämään tutun Valintatalon, josta olen hakenut lohturuokaa niin monet kerrat. Valintatalon, josta olen ostanut hypermarket-reissulla unohtamani talouspaperin. Metsän toisella puolella, oikopolun päässä katsoin sitä haikeana. Eikö täältä saa Lempeä, tyrmistyneenä kysyin, ja vannon, että hiljaisuutta olisi voinut leikata veitsellä. Kesti hetken, ennen kuin ymmärsin taivuttaa etsimäni tuotteen nimen oikein. Etsinnässä oli siis tietenkin Lempi-annossalaatti, lempisalaattini. Toimii.

IMG_2417 IMG_2458

Ostan äärimmäisen vähän valmisruokia, mutta jonkin verran puolivalmisteita, koska lounasaikaan vatsojen kurniessa ruoan pitää olla pöydässä ja lämmitettynä nopeasti. Lisää vain vesi-annosruoat tai valmiiksi paistetut jauhelihat eivät ole meitä varten, mutta etenkin talvisesonkina lautasen vihreä täyte tulee usein pakastealtaasta. Putkiremonttievakon aikaan söin mitä ihaninta salaattia anoppilassa, ja lyhyehkön taustatutkimuksen jälkeen syylliseksi selvisi Vihreän Keijun Lempi-annossalaattipussi, jota anoppi osti kuultuuan työkaverinsa hehkuttavan tuotetta. Eikä turhaan. Ihanaa se nimittäin onkin, ja siksi ajattelin vinkata siitä teillekin (tähän ei sitten liity yhden ainoaa kaupallista yhteistyötä!). Lempi-annossalaatissa on täydellinen miksaus viinisuolaheinää, villirucolaa, friseesalaattia ja jääsalaattia ja kahdeksankymmenen gramman annospussi maksoi astetta kalliimmassa lähi-Alepassa alle kaksi euroa. Herkullisen pinkki pakkaus - prioriteetit, prioriteetit - on ihana piriste ostoskorissa ja jääkaapissa, ja siitä tulee aina jotenkin astetta paremmalle mielelle. Yhdestä annospussista riittää täytettä juuri parahiksi neljän hengen perheen lounaskattaukseen, mutta kyllä me herkuttelemme kaksinkin pussillisen illassa. Sanoinko jo, että olen koukussa...? Itse en pidä voimakkaan yrttisistä mauista ja karsastan rucolaa normaalisti, mutten toisaalta lämpene kliseiselle jäävuorisalaatillekaan, mutta Lempi sijoittuu hyvin näiden välimaastoon; siinä on jotain tuttua, hieman hapokkuutta ja jotain uutta. Sekoitus on täydellinen, kerta kaikkiaan.

Minun lempisalaatissani on tavanomaisten tomaatin ja kurkun lisäksi usein myös esimerkiksi sinihomejuustoa murusina, fetajuustoa (Pirkalta löytyy muuten mainio, edullinen fetajuustopala, jonka jälkeen ei halua koskeakaan salaattijuustokuutioihin, kokeilkaa!), kanaa tai lohta. Mitä teidän lempisalaattiinne kuuluu?

5 kommenttia:

 1. Voi taivas, blogisi facebook-sivulla näkyi puhelimen näytöllä ainakin linkin yhteydessä teidän hääkuva - yhden pitkän sydämenlyönnin verran ehdin jo panikoida jostakin karmivasta aviokriisistä! Onneksi se pettäjä olikin salaatti, usko rakkauteen ja ikuiseen onneen siis säilyy ;-D ei saa säikäyttää herkkiä lukijaparkoja...

  VastaaPoista
 2. Minun uusi ja tulinen rakkauteni ovat Pirkan Grana Panado -parmesaanilastut, jotka kruunaa salaatin kuin salaatin (ja myönnän, muutama lastu on napsittu ihan suoraan pussistakin). Onneksi lähin K-kauppa on kadun toisella puolella, jos himo sattuu yllättämään! Yleensä jääkaapissa on aina myös vihreää pestoa, joten lounassalaatti valmistuu nopeasti näistä kahdesta sekä pastasta, kurkusta, tomaatista, tonnikalasta ja salaatinlehdistä. Maistuu yllättäen hyvin myös kaksivuotiaalle - kunhan muistaa nyppiä lehtisalaatin pois ;).

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Netti toimi niin hitaalla, että linkin julkaisun yhteydessä en jäänyt odottelemaan artikkelikuvan valitsemista, joten se nappasi vain jonkin kuvan blogin etusivulta. Hääkuvan näemmä, kätevää! :--D Meillä menee kyllä oikein hyvin, eli ei huolta aviokriisistä. ;)

  VastaaPoista
 4. Vastaanpa täältä Lempi-lautaseni ääreltä, että Pirkalla on nykyään yllättävän paljon hyviä premium-tuotteita, jotka ei kuitenkaan ole alkuunkaan kalliita. Ostin toissapäivänä Pirkan mozzarellaa alle eurolla K-kaupasta, ei huono! Parmesan on mun heikko kohta (kaikki juustot on), joten tuota on kokeiltava, kiitos vinkistä!

  Toinen, mitä suosin paljon, on Lidl, joka onnekseni on ihan lähellä nykyään. Esimerkiksi parin euron luksusmyslipakkauksesta ei voi puhua samana päivänäkään tavanomaisten pähkinä-hedelmämyslien kanssa - ei hinnan eikä maun puolesta. Lidlissä kivaa on, että edullisista hinnoista huolimatta myytävät tuotteet ei ole mitään halpaa bulkkikamaa, vaan ihan oikeasti tosi hyviä tuotteita! Mua jaksaa naurattaa, että yksi hakusanoista, joilla blogiin eksytään alvariinsa on "lidlin paistopiste". Joku muukin googlailee suklaa-pähkinäcroissuja, hahah!

  VastaaPoista
 5. Lontoossa saa melkein mitä tahansa (porkkanat, granaattiomenat, ananakset, salaatit) pestynä, pilkottuna ja pussitettuna. Aluksi yritin kanssa vastustaa ajatusta, mutta jotenkin olen ajautunut pussilinjalle.

  VastaaPoista