Social Media Icons

lauantai 19. lokakuuta 2013

Bon Appetito!

1 kommentti Share It:
Tänään ohikulkumatkalla Helmin kanssa ostin ehkä parhaimpia (ja kalleimpia...) ikinä syömiäni oliiveja. Siis ikinä. Oliivit - missä tahansa muodossa - ovat tosi heikko kohtani, ja kun löysin metrejä leveän tiskillisen niitä keskellä Narinkkatoria, olin varma, että taivas oli tippunut maan päälle. Niitä myynyt mies maistatti laatua jos toistakin, ja kun olin aikeissa ostaa herkkuja salaatintäytteiksi, selvisi, ettei kortti käykään, eikä minulla ollut tietenkään käteistä. Lähdin jo harmissani jatkamaan matkaa, mutta jouduin palaamaan takaisin - automaatin kautta. Kun mies illalla lähti lenkille, annoin varoituksen sanaset: voi olla, että valkosipulinkynsin täytetyt vihreät oliivit katoavat, katoavat vain.

IMG_3918 IMG_3920 IMG_3924 IMG_3925

Koska olin oikeasti vain ohikulkumatkalla, en jäänyt hämmästelemään tai kyselemään sen ihmeemmin, mutta pikaisella googlailulla selvisi seuraavaa:

Helsingin Narinkkatori täytyy mannermaisista herkuista keskiviikkona 16.10. kun ranskalaiset ja italialaiset torikauppiaat tarjoavat alueensa parhaat antimensa kaupunkilaisten maisteltaviksi. 

Mukana on tuotteita Normandiasta, Emilia Romagnasta, Toskanasta ja Piemontesta – juustoja, salamia, kinkkuja, pateita ja erilaisia makkaroita, makeisia sekä aitoja ranskalaisia leipiä, leivonnaisia ja croissanteja uunituoreina suoraan ranskalaisesta leipomoautosta. 

Tuoksuvana lisänä Provencen laventelit ja käsintehdyt Marseillen saippuat. Makean ystäviä hemmotellaan mm. käsintehdyin lombardialaisin luomusuklaaherkuin, ranskalaisin kuivatuin hedelmin ja sisilialaisin mantelileivoksin. Korkealuokkaisten sinappien, hillojen ja oliivien ohella saatavana on myös creppejä, churroja ja kandeerattuja hedelmiä. Toritunnelmaa täydentää kauppiaiden mukanaan tuoma taatusti keskieurooppalainen ilmapiiri. 

Ranskalais-italialainen pientuottajien ruokatori vierailee Narinkkatorilla 16.–20.10. ja on avoinna ke-la 11–19 ja su 12–17.

Jos siis rakastat hyvää ruokaa, torimeininkiä ja liikut viikonloppuna keskustassa, käy katsastamassa (oliivit) juustotarjonta, salamitiskit, marseille-saippuavalikoima ja osta jotain ihanaa leivostiskiltä päivälliselle. Jälkiviisaana on helppo huudella, että varatkaa myös käteistä rahaa jo ennakkoon mukaan, heh!

Lisää tietoa ruokatorista täältä.

PS. Vetoketjuin suljettavien päiväpeittojen, Zipittien, kimppatilaukseen ehtii osallistua vielä!

1 kommentti:

  1. Oih! Rakastan oliveja! Äitini on kertonut että lapsena minut sai ongelmitta karkkihyllyn ohi, mutta olivihyllyn luona alkoi kinuaminen. :D

    VastaaPoista