Social Media Icons

perjantai 25. lokakuuta 2013

Aikaansaavat lapseni mun

14 kommenttia Share It:
ab1 ab3

Sanalla sanoen, tänään ei ollut (minun näkökulmastani) yksi parhaimmista päivistä. Lapset eivät vain hyppineet seinille, vaan toistensa päälle, piirsivät oviin kun silmä vältti. Kun vaihdoin toiselle vaippaa, toinen repi pyykinkuivaustelineen sisällön lattialle. Kun lämmitin toiselle ruokaa, toinen kävi repimässä perintölipaston nupin irti. Eteisen valokatkaisijakin (!!) katosi tänään. Älkää kysykö miten!

Illan kohokohta oli, kun yritin suostella alasti sohvalla kuulosuojaimet päässään murjottavaa kaksivuotiasta iltapalalle. Uhkailin, lahjoin, kiristin, tein katteettomia lupauksia. Turhaan. "Vain kakkua", hän murahti tiukkaan tapaansa. Niinpä niin.

En kutsuisi heitä tuhmiksi tai kurittomiksi. He ovat vain... Kovin aikaansaavia. Vauva on oppinut kiipeilemään ja nousemaan joka paikkaan, ja silmänräpäyksessä hän roikkuukin sohvan yläpuolella olevassa lehtihyllyssä tai istuu keskellä keittiön pöytää. Tavallaan minä ymmärrän ihmisiä, jotka kulkevat kadulla lapset turvavaljaisiin kytkettynä - näille minä tosin varmaan tarvitsisin myös kuonokopat, heh!

Äsken toinen nukahti kuulosuojaimet korvillaan, toinen halasi tiukasti antiikinaikaista pölyhuiskaa. Eittämättä kumpaakin tarvittaisiin tässä Huvikummussa....

14 kommenttia:

 1. Ihanat eloisat lapset! ;) Kaksi samanlaista täälläkin 2,5 vee ja huomenna 1vee. Joskus sitä vaan tartteis ainakin neljä kättä ja vähintäänkin muutamat parit silmiä lisää.

  VastaaPoista
 2. Voi ei ja pieni huvitus, toi pölyhuiska on mahtava..! Go Helmi!

  VastaaPoista
 3. Ihan minun muksuilta (3,5v ja 1v) kuulostaa! edullisella on nenä mustana ja paisunu ja ylähuulessa ja poskessa naarmuja (hyppäs pöyältä lattialle) ja ottassa mustelma ja kuhmu (pelasi palloa serkkupojan kanssa...)

  VastaaPoista
 4. Ah, jollain muillakin sattuu ja tapahtuu.. Kädet on niin täynnä yhden kanssa, että usein mietin, miten kahden kanssa voi pärjätä. Respect :)

  VastaaPoista
 5. "Tavallaan minä ymmärrän ihmisiä, jotka kulkevat kadulla lapset turvavaljaisiin kytkettynä"
  Mä kyllä ymmärrän itseäni ihan hyvin. Koen sen huomattavasti turvallisemmaksi, että 2-vuotias kävelee suht kiltisti valjaissa maks. metrin päässä musta, kuin että sama 2-vuotias kiipeää vauhdissa suojatiellä(tai missä tahansa muualla) pois rattaista. Rattaiden valjaat on musta yksi iso vitsi.

  VastaaPoista
 6. Ah, kun kuulostaa tutulta, vaikkei toinen tenava vielä itsekseen liikukaan. :-)

  VastaaPoista
 7. Mä sanoisin omasta lapsestani (11 kk) samalla tavalla, että ei se ole mitenkään tuhma tai kuriton, se on vaan loputtoman utelias :)

  VastaaPoista
 8. I feel you! Meillä on TAAS tuherruksia seinässä ja TAAS hammastahnaa kylppärin lattiasaumoissa. Puuh. :D

  VastaaPoista
 9. Mä oon yrittänyt hävittää sen jo monta kertaa, koska se on vaan niin ruma, mutta ei. Neitokainen kaivaa sen aina jostain...

  VastaaPoista
 10. Ihanaa että toisillakin on kolhuisia lapsia! Meillä nämä muksivat toisiaan, mutta enin osa tulee kyllä itse aiheutetuista vahingoista; tänään Helmi testasi, josko tyllihame päällä ja keppihevosen kanssa voisi hypätä lipaston päältä, "Miimi lentää!" kuului vain. :D

  VastaaPoista
 11. Mä mietin Helmin aikana ihan samaa, mutta mitä isommaksi nuorempi tulee, niin sitä helpommaksi homma tavallaan muuttuu - hän osaa itse vaikuttaa epämukavuustiloihinsa ja jonkin verran antaa merkkejä, mikä on vialla. Meillä on toisinaan ollut kavereitakin kylässä vahdittavana, ja todettava on, että siinähän nuo menevät - kädet tuntuu ihan yhtä täysiltä kuin ennenkin. :D

  VastaaPoista
 12. Minä kyllä mietin joskus turvavaljaiden hankkimista, mutta se jäi. Meillä on tosi hyvät turvavyöt rattaissa, mutta edellisissä Emmaljungan yhdistelmissä ne eivät sitä olleet. Olen sikäli onnekas, että vaikka Helmillä piisaa vauhtia, on hän jokseenkin valpas ja vähän ehkä pelokaskin siellä missä on liikennettä. Hän esimerkiksi jähmettyy aina niille paikoilleen kun näkee auton, ei nyt ehkä ihan kauhistu, mutta säikähtää kuitenkin. Me kuljimme kesän potkupyöräillen ja edelleenkin potkutellaan, ja vaikka sana 'ei' tuntuu menevän jakeluun vähän huonosti, niin 'pysähdy' toimii aina, onneksi. Toisaalta Helmi ei juurikaan halua kävellä, vaan istuu kiltisti rattaissa jossei potkupyöräile. Meillä siis vallan päinvastainen tilanne: tyttö pistää liinat kiinni ja siihen jää. :D

  VastaaPoista
 13. Pienen vauvan kanssa sitä kädet vasta täynnä onkin!

  VastaaPoista
 14. Näinpä! Ja lasten kuuluukin olla uteliaita mun mielestä. :)

  VastaaPoista