Social Media Icons

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Sormiruokailijalta toiselle

14 kommenttia Share It:
pla2 playtray1ko

Reilu vuosi sitten ostimme Stokken TrippTrapp-tuolin käytettynä Helmille juniorituolin hankinnan ollessa ajankohtainen. Meillä kumpikin lapsi on saanut alun alkaen syödä paljolti itse, omin sormin, ja etenkin ronkelin ja pieniruokaisen Helmin kohdalla se on ollut pelastus mitä tulee annoskokoihin. Vaikka pidänkin sormiruokailua hyvänä tapana treenata hienomotoriikkaa vaativia taitoja ja tutustua erilaiseen ruokaan, olin aluksi varma, ettei meillä voisi koskaan olla mattoa keittiössä - ei sen sotkun ja lattialle tippuneen ruokamäärän vuoksi. Koska sormiruokailu todella on harjoittelua, sotkuista harjoittelua.

playtray3ko

Kun keittiön laattalattian saumoihin oli puoli vuotta saanut pinttyä mustikkaa ja syöttötuolinkin sai hinkata porkkasoseesta tiskiharjalla päivittäin, saimme helpotuksen TrippTrappiin kiinnitettävän Playtray-tarjottimen muodossa, josta kirjoitinkin jo aiemmin. Vaikka tarjottimen käyttäjä onkin vaihtunut välissä, sen korvaamattomuus ruokailusotkun pelastajana ei ole. Siinäkin vaiheessa, kun itse ruokailu alkaa olla jokseenkin siistiä puuhaa ja ruoan lusikoiminen itse suuhun onnistuu, kaatuilevat maitomukit vielä tuon tuosta vahingossa tai vähemmän vahingossa - ja tässä kohtaahan korkeareunainen Playtray astuu kuvaan.

b9

Emme alun perin ottaneet tänne anoppilaan remonttievakkoon ollenkaan syöttötuolejamme mukaan, vaan ajattelimme pärjätä täältä valmiiksi löytyvällä, vähemmän tilaa vievällä pöytään kiinnitettävällä syöttötuolilla. Ei hyvä, ystävät kiltit, ei hyvä ratkaisu! Jos minä rakastan mattoani, niin en tiedä, miten kuvailisin anoppini suhdetta hänen mattoihinsa - tai kotiinsa ylipäätään. Viikkoja kyykin lattian rajassa, nappailin tippuvia kauden marjoja ja virittelin harsoja syöttötuolin alle, kunnes yhtenä päivänä beibin kiskaistessa pöytäliinasta turhauduin niin, että hurautin kotiin ja pakkasin TrippTrappin tarjottimineen auton perään. Anopin takakireä hymy vaihtui helpotuksen huokaukseksi ja sopu säilyi. Pöydän alla viikkoja tippuvien kalkkunafileesuikaleiden toivossa (eikä turhaan) päivystänyt koira mahtoi tosin olla eri mieltä Playtrayn mahtavuudesta...

Meillä Playtray on toiminut paitsi hyvänä ruokailualustana sormiruokailijalla, myös piirustus-ja maalausalustana (jos olette koskaan hinkanneet värikynää valkolakatusta ruokailuryhmästä, ymmärrätte yskän) ja toimiipa se hyvänä lelualustanakin silloin kun syötän lasta itse. Minä pidän Playtrayta helpompaa ja siistimpää arkea suosivan ihmisen valintana - itse kyllä myönnän olevani aika suurpiirteinen kodinhoidollisissa velvollisuuksissa, mutta siksi juuri menenkin sieltä mistä aita on matalin, eli minimoin sotkun määrän.

kidead1


Jos oma Playtray on vielä hankkimatta, suosittelen käyttämään sivupalkistakin löytyvän 15% alennuskoodin Lapsellista Playtrayn verkkokauppaan n-y-t! Minä valitsin aikanaan läpinäkyvän tarjottimen, mutta värejä löytyy toki enemmänkin. Nyt hieman himottelen kiiltävää valkoista...

Aiemmat Playtray-postaukset löydät täältä & täältä ja sormiruokailuaiheiset tekstit täältä.

14 kommenttia:

 1. Voi iik,miten ihana Armas <3

  VastaaPoista
 2. No eikö olekin! Niin on mussu kasvanut. Aamulla on neuvola, jännityksellä odotan mittoja - kotivaa'an mukaan olisi 10,7kg kun käytiin kimpassa punnituksella, mutta saa nähdä. Vikkelä patukka tuo on :)

  VastaaPoista
 3. Korvaamaton on ja suosittelen kaikille! Meidän Topsi, intohimoinen marjojen ystävä, saisi ilman playtrayta varmasti vielä suuremman sotkun aikaiseksi.. kun tuo mun postauksen kuvan tilanne on vielä ihan hillittyä menoa.. :D http://elamankevatta.blogspot.fi/2013/07/omin-sormin-suuhun.html

  VastaaPoista
 4. Nyt kyllä luot sun blogille facebook-sivun, notta pääsen seuraamaan postauksia reaaliajassa, joohan?

  Ja kyllä, en voi kuin yhtyä sanoihisi. Tuo todella ON joka sentin arvoinen kapistus. Parasta on, että sen rikki saamiseksi pitäisi tehdä kyllä melkoiset taiat kun siinä ei ole liikkuvia osia, se ei taivu ja on paksukin. Eli kestää, kestää, kestää - vaikka viidelle sormiruokailijalle. Tai viidelletoista. :)

  VastaaPoista
 5. Yhdessä postauksessa mainitsit kurpitsankeltaiset klassikkolaukut - saako kurpitsankeltaisia tällä hetkellä jostain, ja jos, niin mistä? En ole huomannut missään (ainakaan täällä Itä-Suomessa), mutta kuulostaa ihanalta.

  VastaaPoista
 6. Ah, unohdin vastata kommenttiisi! Tarkoitin siis Ristomatti Ratian Marimekolle suunnittelemia markiisikankaisia olkalaukkuja - nehän on ihan klassikoita, eri tavalla kuin Mulberryt yms tosin. :-) ja siis niitä ainakin viimeksi Marimekon liikkeessä käydessäni kurpitsanvärisinä.

  VastaaPoista
 7. Arvaa vaan kuinka kauan facebook-sivun luominen on ollut to do -listalla? ;) Ehkä mä tsemppaan päiväuniaikaan ja rykäisen sen kasaan.

  Totta, tuon rikkomiseen pitäisi kyllä käyttää aikamoisia keinoja!

  VastaaPoista
 8. Jos pää ei olisi näin hataraa sorttia, voisin luvata muistuttaa asiasta tarvittaessa.. :'D

  VastaaPoista
 9. Ha! Tein sen. :)
  https://www.facebook.com/elamankevatta

  VastaaPoista
 10. Joo, niitä minäkin tarkoitin. Voi hitsi, täällä ei ole. Pitää vielä käydä kysymässä, että onko tulossa.

  VastaaPoista
 11. Ostin viime joulukuussa samaisen Playtrayn läpinäkyvänä, mutta vaikka se kaiken kaikkiaan mainio tuote onkin taaperon ruokailussa, sen pintamuovi alkoi paikka paikoin hilseilemään noin puolen vuoden käytön jälkeen. Oletko huomannut teidän Playtrayssä samanlaista kulumista? Itse kyllä oletin tuon Playtrayn kestävän tavanomaista kulutusta hieman pidempään, varsinkaan kun sitä ei ole mitenkään kovakouraisesti käsitelty.

  VastaaPoista
 12. Vieläkö koodi on voimassa? Halkeileeko pinta tosiaan? :O

  VastaaPoista
 13. Oi, kommenttiin vastaaminen unohtui. Meidän tarjoittimen pinnassa ei ole moitteen sanaa! Jannattaa laittaa Playtrayn asiakaspalveluun meiliä - maanantaikappaleet vaihdetaan tietysti priimaan.

  Ja alekoodi on musta kyllä vielä voimassa. :-)

  VastaaPoista
 14. Anteeksi, tähän kommenttiin vastaaminen on jäänyt. Laitoin Playtraylle viestiä asiasta ja he kuulemma ovat vaihtaneet valmistajaa juuri tuollaisen ongelman vuoksi. Laita mailia osoitteeseen info(at)playtray.fi ja saat tietysti reklamoidessasi uuden, priimakuntoisen tuotteen. :)

  Meillä ei ole vastaavaa ongelmaa ollut, pinta ei edes ole nimeksi naarmuilla vaikka se on kokenut Luoja ties mitä.

  VastaaPoista