Social Media Icons

maanantai 23. syyskuuta 2013

Sateen jälkeen

blog2 blog6 helmipyöräileeblog10

Olimme eilen ensimmäistä kertaa flunssan ja kuumeen jälkeen ulkona, kävelyllä koiran kanssa. Ulko-ovella kajahti ilmoille painokas käsky: "hoppaa pyyjää! hattu tänne!" ja niinhän Helmin oli hypättävä pyöränsä selkään. Kaksivuotislahjaksi Ipanaiselta ostamamme puinen potkupyörä on ollut kesän ja syksyn hitti, ja hyvä niin - olemme ottaneet tavaksi ostaa vain yhden lahjan jouluna ja syntymäpäivänä, ja silloin sen onkin oltava täydellinen ja rakastettu. Kuukauden laiskahkon harjoittelun jälkeen askeleet alkoivat yks' kaks' pidetä ja jalat irrota maasta ja vauhdin huumaa on riittänyt siitä asti. Ketterä mutta varovainen Helmi ei tunnu ymmärtävän sanaa ei, mutta painokkaan "pysähdy"-käskyn kylläkin, ja nykyään uskallan laskea hänet pyöräilemään myös varsinaisille pyöräteille ja kävelykaduille oman pihan ja kahdensadan metrin puistomatkan lisäksi. Oikeaksi sosiaalipoliisiksi kasvanut uhmakas taapero käskee muitakin tien ylittäjiä odottamaan ja päivittelee kypärättömiä pyöräilijöitä. Seisoin liikennevaloissa korvat häpeästä punottaen kun Helmi kaksvee ripitti keski-ikäistä, kypärätöntä miestä "Ai, ai! Ai, ai! TUMMA! EI HATTUA! Ai, ai!" etusormi pystyssä.

blog7 blog1

Vaikka kohtahan pyöränkin saa laittaa talviteloille. Kun me olemme sairastaneet sisällä, on syksy näiden seinien ulkopuolella ehtinyt jo pitkälle. Hämmästelimme oranssin ja punaisen eri sävyissä kylpeviä vaahteroita pihatiellä, isoiksi kasvaneita lammikoita, rankkasateen jälkeensä jättämää kosteaa maata. Kostea ja lempeä syysilma tuntui niin kaivatulta ja nostalgiselta kuuman kesän jälkeen. Minä olen hipsutellut villasukissa jo monta päivää, keittänyt teetä iltapalalla ja ostanut ensimmäisen joululahjankin - itselleni.

Syksyn saapuminen ja talveen valmistautuminen tekee koti-ikävästä vielä kauheampaa. Tuntuu, että on ikuisuus siitä, kun ajoimme miljoonan kassin ja nyssykän kanssa vehreää ja aurinkoista kotikatua pitkin putkiremonttia karkuun jonkun hirveän kesähitin soidessa taustalla. Olemme tänä vuonna asuneet kolmessa eri paikassa, kahdessa eri kaupungissa. Ennen remonttievakkoa ehdimme olla uudessa kodissamme ruhtinaalliset kaksi ja puoli kuukautta. Viikonloppuna katselin sen tyhjiä ja valkeita seiniä, muuttolaatikoita nurkissa ja teipattuja ovia. Tapetit ja laatat ovat minun valitsemiani, kirjahyllyt yhdessä ostetut, mutta koti ei silti tuntunut kodilta. Vielä. Tuntuu, etten enää itsekään tiedä, mihin kuulun, missä on meidän kotimme. Kaipaan vähän lasten ensimmäistä kotia, sen halkeillutta parkettia ja karmeaa, jadenvihreää vessaa, eteisen kanariankeltaista (vielä hirveämpää) seinää. Oma koti tuntuu vielä liian valkoiselta ja tyhjältä, sillä ennen remonttievakkoa emme tarkoituksella sisustaneet tai laittaneet mitään seinille, kaikki sohvista alkaen kun jouduttiin sullomaan kahteen makuuhuoneeseen. Tiedän, että siihen auttaa vain aika (ja akkuporakone), mutta näin syysaikaan kuuluu oikeus velloa itsesäälissä ja käpertyä nurkkaan nyyhkyttämään. Niisk!

 

4 kommenttia:

 1. Voi, siitä kodista tulee ihana, kunhan asetutte sinne. Onhan se nyt varmasti ihan outo, kun ei ole mitään tuttuja elementtejä näkösällä.

  Ihana pyöräilijä! Potkupyörä on kyllä niin loistava keksintö. Meidän pienokainen on sen avulla löytänyt niin hyvän tasapainon, että oikeatakin pyörää on jo ajettu itsenäisesti ilman apupyöriä. Potkupyörä tosin on vielä suositumpi kuin iso pyörä.

  VastaaPoista
 2. Eiköhän siitä tule! Löytösenkki odottaa jo olohuoneessa hiomapaperia, hommaa riittää. :) Mun on pitänyt muuten monesti kiittää sun ystävällisistä sanoista ja kehuista - aina kun näen sun kommentoineen, tulen tosi hyvälle mielelle! Tietysti myös blogistasi :)

  Potkupyörä on toden totta mainio, ja teidän innoittamanahan minä sen tilasinkin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos itsellesi! :) Piristit päivääni!

  VastaaPoista
 4. Ehhehee tää ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta vähänkö Anna naureskelin noille sun sanahauille, joilla blogiisi on löydetty viime aikoina. Munkin oli pakko tsiigata ja voi apua: "pallit" "pissalakanan käyttö" "korvissa humisee lapsen itku" "oluttuopin jälkeen autonrattiin" :D ei lisättävää mullakaan...

  VastaaPoista