Social Media Icons

perjantai 20. syyskuuta 2013

39,6

8 kommenttia , , , , Share It:
IMG_9301 IMG_9323

Kun minä olen sairas, vetäydyn nuolemaan haavojani. Hälytän miehen ostamaan jaffaa ja suklaata, laitan Bridget Jonesin pyörimään ja hautaudun sohvan viimeiseen nurkkaan. Kun lapsi sairastaa,... No, hän tekee jotain aivan muuta.

Juhannuksena jalkaan purrut hyttynen jaksaa puhuttaa edelleen ja kinttua pitää puhaltaa harva se päivä - sitä kun on julmasti ja luvatta purtu. Mutta kun kuumemittarin lukemat kipuavat lähemmäs neljääkymmentä astetta, ei meno juurikaan hidastu; minä olen saanut leikkikeittiöstä jo varmaan viisi kattausta, maitoa ja kakkua tietenkin.  Pikkuveli taasen on ottanut lähikontaktia parkettiin ensimmäisen kerran ennen aamuseitsemää valvovan silmän katsoessa muualle ja koirarassukkakin hävisi terassille kun ei enää jaksanut antaa tassua.

Lapsi sairastessaankin on henkeä täynnä kuin kaljapullo, minä haahuilen huonosti nukutun yön jälkeen zombina pitkin käytäviä, sekoitan maissisosetta aamupuurooni, annan lasten viedä täytteet leivän päältä ja syön napoleoninleivoksia kun he eivät näe (Helmiltä ei kylläkään pysy mikään salassa: "haisee herkku", hän sanoo kasvojani nuuhkien). Tällaisina päivinä kotiäitiydessä on puolensa - olen maannut aamun lattialla toisen pomppiessa selkäni päällä ja antaessa laukkapohkeita, toisen kanssa leikin kukkuu-leikkiä aikakausilehteä lukiessani. Sateisena syysflunssapäivänä on oikeus olla olematta läsnä, rypeä väsymyksessään, vetää virttyneet villasukat jalkaan, maailman kauhein kotipaita ja porolegginssit päälle - toimii.

8 kommenttia:

 1. Tuo lasten energisyys on kyllä jotain ihan uskomatonta! Meilläkin noroviruksen runtelema puolitoistavuotias jatkoi villiä menoaan entiseen tapaan, mitä nyt välillä laattasi sinne, missä milloinkin oli. Mutta annas olla, kun tauti iski minuun: vuorokauteen en liikkunut mihinkään muuaalle kuin vessaan eteisen lattialle (lähellä sitä vessaa) asettamaltani patjalta.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo "haisee herkku"!!!:)

  VastaaPoista
 3. No eikö! Yleensä kaikki haisee pahalta ja kaikkea pitää haistaa ensin. Pikkumasokistin haisteltava jalat ja vaippa aina, siis aina. Yyh. :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä! Ihan uskomatonta! Mutta meillä ainakin on niin, että jos mä olen huono sairastamaan, niin mun mies on tosi huono. Nyt toivottakoon, ettei kuume tartu Armakseen tai siihen toiseen mieheen joka asuu meillä. Valituksen määrästä ei tulisi muuten loppua.. ;)

  VastaaPoista
 5. Meiän aloitti hoidossa 6 viikkoa sitten. Ekan kolmen päivän jälkeen sai flunssan. Kuumetta oli yhtenä iltana, yski yhden yön ja nenä vuoti pari päivää. Virta ei vähentynyt missään vaiheessa. Mä makasin kaksi päivää puolikuolleena ja haahuilin 1,5 viikkoa puolkuntosena. Nyt poika on paranemassa enterorokosta. Kuumetta yksi ilta, näppyjä useampi päivä, muttei ne tuntunut menoa haittaavan. Isänsä on nyt ollut vuorokauden kuumeessa, joka ei laske edes lääkkeillä. Minä seurailen käteen ilmestyneen laikun laatua. Toivon hyttysen puremaa (näillä keleillä, no saahan sitä aina toivoa). No ihan hyvä niin, ettei pikkuisen tarvi kärsiä niin paljoa, mutta ei tää aikusten sairastelukaan mitään kivaa ole.

  VastaaPoista
 6. Joo, lapset on ihmeellisiä duracell-pupuja kipeenäkin. Meillä esikoinen toi eskarista tuliaisena vesirokon, nyt meillä sitä potee kaksi pikkusiskoa ja mies (rokotuksesta huolimatta!!). Viime yönä taisin nukkua reilut kaksi tuntia, kun pienin pyöri unissaan valtavasti (taisi kutittaa ihoa). Esikoinen on jo terve ja minä olen taudin pitänyt 10-vuotiaana. Mutta pienimmällä 2veellä on varmaan 300 näppyä, ei näytä haittaavan tahtia. Innoissaan vaan esittelee "päppyjä" ja haluaa niihin ihanaa hoitavaa "rappaa" (rasvaa). Suositella sitä rasvaa tai paremminkin vaahtoa voikin, PoxClin on ihan ehdoton vesirokon hoitaja - ei kirvele, vähentää kutinaa ja viilentää sekä sisältää antibakteerisia aineita ehkäisten tulehduksia. Toisaaltahan se on vain hyvä, että lapsi sairastaa reippaasti. Minä olen jo pikkukuumeessa tosi sairas ja päänsärkyä kestän tod huonosti. Paranemisia sinne ja voimia hoitajalle!!

  VastaaPoista
 7. Meillä jännitetään onko Likka saanut vesirokkotartunnan. Apuva.. Vielä viikko itämisaikaa jäljellä ja sitten näkee kuinka kävi. Ei siinä muuten mitään, mutta en ehkä ihan vielä soisi tuolle Topsille tartuntaa. Tsempit sairastupaan, toivottavasti vältytte muut taudilta!

  VastaaPoista
 8. Voi ei! Meillä ei ole kummallakaan ollut vesirokkoa ja mietin kyllä ihan vakavissani hysteerisenä vanhempana sen vesirokkorokotteen ottamista - vaikkei sekään nyt tietysti ole 100% suoja vesirokkoa vastaan. On vaan niin inhottava tauti... :( Tsempit sinne ja peukut, ettei olisi ollut vesirokkoa (tämä oli karannut roskapostiin ja ongin sen sieltä äsken).

  VastaaPoista