Social Media Icons

lauantai 24. elokuuta 2013

Tänään on se päivä

6 kommenttia Share It:
turistit1

Tänään on se päivä. Remonttievakon odotetuin päivä, jolloin otamme suunnan kohti (laina)mökkilaituria. Ensimmäistä kertaa viiteen viikkoon olemme nelistään, pelkän oman poppoon kesken. Luulen, että viikko vierähtää nopeasti!

Niin hauskaa vaihtelua kuin tämä remonttievakoiminen onkin, aamuhesareineen kaikkineen, on jotenkin ihanaa olla hetki omassa rauhassa. Kun tuo kaksi lasta kotiin, jossa ei ole ollut pieniä lapsia kahteenkymmeneen vuoteen, tuntuu se vähän samalta kuin kurittoman aasin raahaaminen itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Don't try it at home. Me olemme tottuneet siihen, että joku laulaa korvan juuressa kun kaadan aamukahvia, että toinen sylkee puuroa ikkunaan toisinaan ja verhotampit eivät ota pysyäkseen paikoillaan, mutta siihen tottumattomat (tai siitä yli kasvaneet) joutuvat melkoisen kasvun paikan eteen. Huomaan itse olevani kireä kuin viulunkieli, äksyileväni ja ennakoivani tilanteita aiempaa enemmän jo ennen kuin ne ovat käsillä. Toisaalta emme halua olla vaivaksi, mutta kahden alle kolmevuotiaan kanssa on vaikeaa olla läpinäkyvä tai aivan hiljainen. Minä kaipaan jo kotiin, kaipaan sitä että voin imuroida keittiön huoletta aamupalan jälkeen vailla pelkoa toisten herättämisestä, sitä että uhmaikä saa näkyä ja kuulua ja että toisinaan voi olla vain. Laittaa lastenohjelmat pyörimään ja nostaa jalat ilmaan limaisten pikkusormien repiessä hiuksista. Olla huonolla tuulella, kinailla miehen kanssa, kulkea rumissa kotihousuissa ja antaa hiusten likaantua. Koska sitä kaikkea kotoilu on. Viisi viikkoa vierasilla on... Haastavaa, siitäkin huolimatta että olemme hyvissä väleissä ja tulemme hyvin toimeen. Tunnen toisinaan olevani äitinä suurennuslasin alla, kun kaikki arkirutiinimme nukkumaanmenosta ruokailurytmiin ja puistoiluun tapahtuu toisten silmien alla, koko ajan, joka päivä. Kannan huonoa omatuntoa siitä, miten me olemme mullistaneet toisten ihmisten arjen ihan vain olemalla paikalla - ja toisaalta, kuinka paljon meidän arkemme on pakostikin muuttunut (siitä kertonevat jo nukkumaanmenotaistelut jotka kestävät tunnista kolmeen joka ilta) kuluneiden viikkojen aikana.

Mutta mitä tulee itse mökkireissuun, suuntaamme toiselle mökille, jossa olen käynyt kerran aiemmin. Kaupunkikaan ei ole järin tuttu - Mikkelissä olen käynyt eläessäni kahdesti: kerran aiemmin mökillä ja kerran lapsena koiranäyttelyssä. Ainoa tuntemani maamerkki on Mikkelin Prisma, wohou! Siksi pyydänkin apua teiltä! Mikkeli Rock City - mitä, missä, milloin? Minne suunnata lasten kanssa? Missä on käytävä? Mikä on paras kahvila? Leikkipuisto? Uimaranta? Kotieläintila, museo, putiikki - you name it!

PS. Kuva on juhannukselta luottomökin hiekkatieltä, teemana "annetaan tyylitaju tarpeettomana". Jos meidän kotivaatteet on rumia niin muun perheen mökkivaatteille en edes keksi kuvaavaa adjektiivia. Itse pakkasin mukaan Sobeat x 3, siis luottoasuni kaupasta mökkilaiturille. Toimii. Adidaksen retroverkkarit ja Hello Kitty-crocsit (Helmin itse valitsemat ultimatesuosikit) ei, vai mitä sanotte?

6 kommenttia:

 1. Mikkeli on tuttu paikka.

  Mikkelissä on yksi "ketjuton" lastenvaateliike Patakatti, Maaherrankadulla, kirkkopuiston laidalla. Lisäksi löytyy Anton & Nina Stellasta + perinteiset Lindexit jne.. Mikkelin keskusta löytyy kaksi kauppakeskusta Stella ja Akseli, molemmat torin laidalla. Ostoksien suhteen kaupunki on varsin mukava, koska kaikki on lähellä.

  Keskustassa Porrassalmen kadulla on Vilee puoti&bistro tarjoilee konstailematonta, ihanaa lähiruokaa. Suosittelen! Sieltä löytyy mm. itse valmistettua ruisleipää jne.

  Jos budjetti ei ole ongelma, suosittelen lämpimästi Tertin kartanon seisovaa pöytää. Tertin kartano sijaitsee Mikkelistä pohjoiseen Kuopioon vievän 5- tien varressa. Tertin kartano on rankattu 50 parhaan suomalaisen ravintolan joukkoon.

  Mikkelin Rantakylässä sijaitsee Viihdekylpylä Rantakeidas. Pienemmille se menee aivan kylpylän korvikkeena eikä pääsymaksu ole siihen nähden kallis. Elokuussa näyttäisi olvan viikonloppuisin kiinni, mutta viikolla auki ihan mukavasti.

  Kun oleilette rannalla näin syksyllä, muistathan punkkisyyni vähintään iltaisin. Vesistöt tekevät sen, että niitä löytyy näiltä leveysasteilta paikoittain paljonkin. (lisää juttua aiheesta blogissani.)

  Nauttikaahan mökkilomasta! Toivottavasti kelit suosii.

  VastaaPoista
 2. Me asuttiin talonrakennuksen ajan, aikalailla tasan vuoden verran, mun vanhemmilla. Puolet ajasta olin raskaana ja puolet ajasta oli sitä Eelin pikkuvauva-aikaa, jonka mielellään olisi viettänyt ihan rauhassa nauttien siitä pikkuvauvasta ja omasta perheestä. Vaikka kuinka omat vanhemmat, kyllä tunsin, että ollaan siellä välillä riesana.
  Mä ymmärrän sua, ja TIEDÄN, miltä tuntuu. Maailman paras fiilis oli päästä omaan kotiin, omaan rauhaan.

  VastaaPoista
 3. - Vilee bistro ja puoti Porrassalmenkadulla - paras ruokapaikka Mikkelissä
  - Pitkäjärven ja Pankalammen uimarannat
  - Kirkkopuisto - löytyy leikkipuistoa lapsille ja muutenkin kaunis paikka
  - Kahvila Nanda kauppakeskus Stellan kauppahallissa
  - Naisvuori keskustan tuntumassa
  - Kenkävero
  - Anjan Puisto - upea puutarha sekä kotieläimiä (n.9km Mikkelistä Anttolaan päin, anjanpuisto.webs.com)

  Tässä nyt muutama vinkki mikä tuli mieleen :) Hauskoja hetkiä teille täällä Mikkelissä!

  Terkuin mikkeliläinen lukijasi

  VastaaPoista
 4. Ai että mua nauratti tuo kuvateksti :D ja kuvakin, hyvällä tavalla tosin vaan. Ihan ku meidän perhe :D

  VastaaPoista
 5. Hyviä ruokapaikkoja:
  - Vilee Bistro&Puoti Porrassalmenkadulla
  - Kahvila Nanda kauppakeskus Stellan kauppahallissa --> pientä suolaista ja makeaa

  Tekemistä lapsiperheille:
  - Kirkkopuisto
  - Kenkävero
  - Anjan Puisto, n.9km Mikkelistä Anttolaan päin --> kaunis puutarha ja kotieläimiä
  - Naisvuoren näkötorni
  - Pankalampi ja Pitkäjärvi, jos uskaltautuu vielä järveen pulikoimaan

  Tässä muutama vinkki mikä tuli mieleen :) Säät ovat ainakin nyt täällä hyviä

  Terkuin mikkeliläinen lukijasi

  VastaaPoista
 6. Voihan, tämä oli mennyt roskapostiin jostain syystä. Kenkävero tsekattiin ja taskurahat tuhlailtiin. Ensi kerralla enemmän - kiitos siis vinkeistä :)

  VastaaPoista