Social Media Icons

tiistai 6. elokuuta 2013

Mole - Little Norway

7 kommenttia Share It:
mole2 mole10-horz mole-tilemole6-tilemole8-horz

Minä en varsinaisesti koe kuuluvani lastenvaatehypettäjien tai merkkiuskollisten, uusia mallistoja odottavien äitien joukkoon, eikä blogissakaan ole liiaksi nähty lastenvaatepostauksia tai mallistohehkutusta, vaikka lastenvaatekaappien syövereistä löytyykin joitain suosikkimerkkejä ja vaatteita. Luonnonmateriaalit, silkki ja etenkin villa, kuuluvat silti suosikkimateriaaleihini. Pienten lasten vaatteissa olennaisinta ja tärkeintä on minusta ennen kaikkea paitsi käytännöllisyys myös se, miltä vaate tuntuu ihoa vasten. Juhlavaatteissakin suosin puuvillaa hiostavien keinokuitukankaiden sijaan, ja arkivaatteiden täytyy olla hyvin istuvia ja toimivia - siis leikit ja liikkumisen kestäviä, joustavia & pehmeitä. Etenkin kuopuksella on villavaatteita sisäkäytössä, Helmillä lähinnä villahousuina öisin vaipan päällä ja välikerrastoina talvisin. Meillä on ollut paljon Polarn O. Pyretin villaisia sisätakkeja ja -housuja, mutta olen jo pitkään kaivannut raikkaamman värisiä ja näyttävämpiä villavaatteita.

Kun kesällä Minimintin verkkokauppaa selatessani törmäsin Mole - Little Norwayhyn, jonka kerrottiin tulevan myyntiin syksyllä, olen tasaisin väliajoin käynyt vakoilemassa, josko vaatteet olisivat tulleet myyntiin. Mole - Little Norwayta myy Suomessa ainoastaan MiniMint ja merkin tuotteet ovat norjalaisen suunnittelijan Hanne Synnove Koloyn luomuksia, jotka on valmistettu laadukkaasta italialaisesta luomupuuvillasta, merinovillasta tai lampaanvillasta. Niihin käytetyt materiaalit ovat aina EU-alkuperää ja ne ovat Eko-tex-sertifioituja sekä aitovillatakuun saaneita.

mole11-horz

Kun Molen vaatteita viimein saapui MiniMintin valikoimaan, on sormia syyhyttänyt. Olen klikkaillut niitä ostoskoriin ja pois, ja verkkokaupan facebook-tykkääjien sunnuntainen tarjouskin meni vahingossa ihan sivu suun. En ole törmännyt kenelläkään merkin vaatteisiin aiemmin, mikä on aika virkistävää - kun keväällä kävimme kerhossa, oli samanlaisia Meandin mekkoja kolmella muulla tytöllä ja pöllöhaalareita kahdella muulla vauvalla. Herkät värit ja ajattomat mallit ovat jotain mitä ei yleensä meidän kuosikkaasta ja värikkäästä vaatekaapista löydy, mutta silti ne tuntuvat jotenkin kotoisilta. Olen jopa päässyt yli vaaleansinisenvärin inhoamisesta ja vakavasti harkitsen tilaavani seuraavana palkkapäivänä puuvillaiset henkselihousut Helmille (menisivät myöhemmin myös pikkuveljelle). Sylissäni istunut Helmi taasen ihastui kirkkaankeltaiseen neuletakkiin, joka oli "vau vau vau, kaanis".

Voi, taidan olla aika ihastunut.

Viime vuoden talvimallistoa merkin kotisivuilla katsellessa joudun vain toteamaan, että jään odottamaan lisää. Tänä vuonna joulupukinkonttiin (voi kyllä, laulan jo joululauluja ja ensimmäinen kinkkukin on jo paistettu pari viikkoa sitten!) taidetaan ostaa vain pehmeitä paketteja.

Mitä mieltä? Käytetäänkö teillä herkkiä ja hempeitä vaatteita, jotain iloisen värikästä vai jotain ihan muuta?

Kuvat lainattu Mole - Little Norwayn kotisivuilta ja MiniMintistä.

7 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä nuo MLN:n vaatteet tänäkin vuonna. Puuvillaa käytetään meilläkin ja neuleita muutenkin aika reilusti, ehkä kuitenkin painottuen syksyyn ja talveen. Vaatteet tuppaavat olemaan aika riemunkirjavia ja tuskailenkin välillä niiden yhteen sovittamisen kanssa. Tänäänkin oli pakko käyttää hyödyksi Lindexin Littlephant tarjous ja ostaa sekä isommalle, että pienemmälle vähän lisää väriä syksyyn. :) Vielä kun sitä löytäsi (lue: pääsisi sovittamaan ja raaskisi ostaa) joskus itselleenkin jotain päälle pantavaa.

  VastaaPoista
 2. joo, tollaset henkselihousut meillekkin!! IHANAT <3 <3

  VastaaPoista
 3. Vaikkan lastenvaatteita rakastankin, en yleensä tahdo ymmärtää kalliiden, useiden kymmenien eurojen vaatehankintoja pikkulapsille (pl. ulkovaatteet). Varsinkaan jos niillä pitää päteä. Minulla ei ole niin pula rahasta, ettenkö periaatteessa voisi ostaakin lastenvaatteiksi merkkituotteita, olen vain vahvasti sitä mieltä, että viidenkympin paita tai pipo pikkulapsella on hyvin usein vain vanhempien statuskohotusta ja aikuisten pätemistä lasten sosiaalisissa piireissä. Eli materialismia.

  Materialismissahan ei sinänsä ole mitään pahaa, ihmettelen lähinnä vain sitä että lastenvaatteiden kohdalla tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus selitellä itseään ulos tästä ajatuksesta. Eli ei olla tavaran perässä juoksijoita tai haluta kohottaa omaa statustaan, mutta kuitenkin mainitaan vaatteen merkki nimenomaan sitä korostaen. Sen ymmärrän paremmin, jos taustalla on tietty vakaumus esimerkiksi kotimaassa tuotetuista lastenvaatteista - harvoin näin on. Toki tässä postauksessa taisi yhtenä pointtina olla hyvät materiaalit (vaan oliko se kuitenkaan syy tähän postaukseen?). Jos minulla olisi blogi, esittelisin enemmän kuin ylpeänä mummon kutomaa neuletakkia tai joulumarkkinoiden tädin pajasta ostettuja villasukkia. Niissä on omasta mielestäni sitä ainutlaatuisuutta ja arvokkuutta, jota merkkitietoisilla postauksilla yleensä haetaan takaa.

  No, nättejä vaatteitahan te bloggaajat esittelette, siinäkään ei ole mitään pahaa. Mutta tehkää se muun kuin pätemisen tarpeesta. Minä jatkan iloista Lindexin, henkkamaukan, itsekudottujen, satunnaisten Meandin ja Rodinin, Kappahlin ja kirpparin sekamelskaa - ainuttakaan niistä korostamatta, mutta jokaiseen huolella valittuun ostokseen tyytyväisenä.

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän kyllä viestisi ja kiitän pitkästä ja rakentavalla kriitikillä annetusta kommentista. Minä olen itse teksteissäni lähestulkoon aina painottanut sitä, kuinka 99% lastenvaatteistamme ostetaan käytettynä, ja että olen huono maksamaan kovaa hintaa vaatteesta, ellen OIKEASTI pidä sitä koko summan veroisena - oli kyse sitten viiden euron tai viidenkymmenen euron vaatteesta. Joitakin merkkejä olen oppinut suosimaan kyllä, mutta vain laadun puitteissa - esimerkiksi mainitsemaani Polarn O. Pyretiä en ole _koskaan_ ostanut uutena, vaan meille kirpputorilta hankitut, meillä kahdella lapsella käytetyt vaatteet on nyt myynnissä kirpputorilla - edelleen uudenveroisina. Vaikka suurin osa vaatteista on ketjuvaateliikkeiden valikoimasta, käytettyinä pääosin ostettuja, niin raaskin muutaman kerran vuodessa panostaa johonkin ihanaan. Ehkä juuri siksi, että lastenvaatekustannukset noin muuten ovat meillä aika minimaaliset. Hyvää merkkivaatetta, lasten tai aikuisten, pestessä tai käyttäessä ei yleensä tarvitse miettiä, millaisena se putkahtaa pesukoneesta ulos tai että viitsiikö mekkoa käyttää ollenkaan ennen tiettyjä lastenkutsuja tms. Vaikka toki poikkeuksiakin on - toisinaan rahalleen saa naurettavan huonosti vastinetta, ja silloin minä äänestän jaloillani.

  Lastenvaatteista postatessani olen yleensä listannut kirpputorilöytöjäni ja uusistakin vaatteista kirjoittaessa (joita on tänä vuonna ostettu ehkä 7 kappaletta yhteensä) olen yrittänyt painottaa, että lyhyen käyttöiän vuoksi pyrin kohtuullistamaan kulutusta suosimalla kirpputoreja ja esimerkiksi neuvolan löytölaatikkoa. :)

  On totta, että toisille merkki tai sen tuoma arvo omaan statukseen on se juttu, mutta minä nautin yleensäkin arjen pienestä luksuksesta; siitä miten hyvältä laadukas vaate tuntuu päällä, miten se kestää käyttöä ja kuinka kaunis se on. Ja koska haluan tarjota lapsilleni vain parasta, suon heille saman ilon - hyvin istuvan ja hyvin kestävän vaatteen, jota käyttäessä ei tarvitse kuitenkaan arastella likaamisen pelossa jne.

  VastaaPoista
 5. No eikö ole! Mä tilasin suutuspäissäni (siis blogiin liittymättömässä suuttumuksessa) koon 104, kun ovat kuulemma naftia mitoitusta. Nyt odottelen vaan postipatea :)

  VastaaPoista
 6. Ooh, mitä Lindexillä oli tarjouksessa? ;) Camilla Lundsten on mun ei-niin-salainen heikkouteni!

  Meillä neuleet hiipii (värillisinä ja värittöminä) yhden jos toisenkin vaatekaappiin nyt syksyn tullessa. Ihan jo näin hellepäivänä harmitti kun olisin halunnut kääriytyä lohtuvaatteeseeni, Marimekon megamuhkeaan, pitkään villaneuletakkiin. Kohta, kohta... ;)

  VastaaPoista
 7. Hei, kiitos tästä postauksesta!
  Ihanaa löytää uusi, upea lastenvaatemerkki.

  VastaaPoista