Social Media Icons

torstai 22. elokuuta 2013

Mitä kuuluu, Armas?

16 kommenttia , , Share It:
b9 b13

Minä olen ihana Armas, Unskinakin tunnettu ruttuvaari, jo nyt kahdeksan kuukautta vanha. Kotona minusta käytetään lempinimeä joulukinkku, sillä pääsin jouluksi synnytyssairaalasta kotiin, komeana ja 4,7 kilon painoisena. Minä olen ihana, hyvällä ruokahalulla varustettu pakkaus - syön enemmän kuin siskoni, ja syön vielä mitä häneltä jää. Huomaavaiset vanhempani tosin käyttävät ruoat blenderin kautta ensin. Yleensä.

Viime viikolla minä päätin viimein lähteä konttaamaan ja samassa rytäkässä nousin seisomaankin. Nyt tallustan onnellisena sohvapöydästä tukea pitäen ja kuolaan isoja lammikoita ympäri mummolaa, jossa majailen kylpyhuoneremonttievakossa. Otaksuvat, että pian kahden hampaan sijaan minulla olisikin leegoja kokonaista neljä kappaletta suussa.

Aikaisemmin tulin tunnetuksi kaiken kestävänä yes manina, joka ei vähästä valittanut, mutta viime viikolla minä päätin, että nyt riittää. Minä ja äiti kuljemme yhdessä, nyt ja aina. Kiljun jo ennen kuin minusta päästetään irti, enkä lopeta ennen kuin saan vakuuden siitä, ettei minua todella hylätä ja että voin hetken taakseni katsomatta repiä aikakausilehtiä vailla pelkoa salakavalasti pois sujahtavasta mutsista. Me olemme hyvä tiimi, minä ja äiti. Olen isäni näköinen, mutta ihan mammanpoika. b8

Minä rakastan erilaisia nappeja ja vetoketjuja ihmisten vaatteissa, äidin kaulakorua ja ennen kaikkea kaikista mahtavinta isosiskoani. Meillä on yhteiset jutut, joita kukaan muu ei ymmärrä. Kuten esimerkiksi saapuvan postin silppuaminen, kylpyammeessa läträäminen ja Pikku Kakkosen tunnusmusiikin tahtiin jammaileminen. Siskolla on ihanat kiharat, mutta niihin ei voi koskea ilman että hän alkaa kiljumaan ja lyö nyrkillä - olen kyllä kokeillut.

Jouluvauvat, onko muita? Mitä teille kuuluu?

16 kommenttia:

 1. Voi ihana mikä pakkaus! Aurinkoista syksyä Armas! <3

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, että muillakin vauvoilla on noita fetissejä! ;) Meillä on pesulaput! Mitä isompi sitä parempi ja niiden kanssa voidaan tuhertaa vaikka kuinka pitkään. Se lelu tms., jossa se lappu on kiinni, on sen sijaan täysin yhden tekevä! :D

  VastaaPoista
 3. Miten tämä aika on näin äkkiä kulunut, poju jo 8kk!! :O

  VastaaPoista
 4. Minkä kokoinen pojun punainen haalari on?

  VastaaPoista
 5. Hei ihana Armas! Täällä Tapaninpäivän tonttutyttö "Topsi". Minäkin olen innokas ruokailija, vaikka kokoni puolesta sitä ei uskoisikaan. Olen aika kirppunen ikäisekseni, mutta sitäkin ketterämpi. Lempi harrastuksiini kuuluu ruoan murusten metsästys pöydän alla, kiipeäminen ja valoverhoihin eksyminen. Konttaan kovaa vauhtia, etenkin jos terassin ovi on auki, isi tulee töistä tai jos äiti katoaa nurkan taa. Minullakin on isosisko ja meillä on myös omat jutut, joihin kuuluu paljon nauramista, pöristämistä ja kutittamista.
  Minullakin on Villervallan pipo ja Po Pin haalari. Ollaanpas me tyylikkäitä! :)

  VastaaPoista
 6. Täällä löytyy uuden vuoden poika, joka on kontannut jo pian pari kuukautta ja suurinta iloa tuottaa puuro, kävelykärryllä tassuttelu ja äänillä varustellut kirjat. Niin ja aivan kaiken maistelu! Viimeksi löysin pojan vessaharja suussa, nyt pysyy kyllä kylppärin ovi suljettuna :)

  VastaaPoista
 7. Nyt on pakko avata sisäinen arkku jota olen kaksinkäsin yrittänyt pitää kiinni... en tarkoita tällä pahaa, mutta ehkä tässä olisi vähän miettimisen aihetta?

  Lähes jokaisessa postauksessasi on jotain sponsoroitua, et enää kerro arjestanne normaaliin tapaan, kuten teit kun ette vielä olleet kideblogien alaisena. Lisäksi päivität nykyään huomattavasti harvemmin. Enkä voi sanoa etteikö harmittaisi myös se, ettet voi edes kertoa kuopuksenne nimeä meille lukijoille. Täällä kideblogeissakin esim. Iinalla on hyvin hyvin harvinaiset lapsennimet, ja ne on silti julkistettu, samoin sukunimikin kuului videolla. Etkö sinäkin voisi? Tai kirjoita se vaikka paperille ja ota kuva jonka nimeät vaikka "nimetön", niin ei sitä löydy nimen googlettamalla.

  Olet ihana, ja niin ovat lapsesikin, ja aiemmin oli ihanaa seurata arkeanne. Tämä vaan on täysin muuttunut Kideblogien myötä. :(

  VastaaPoista
 8. Pyydän jo valmiiksi anteeksi, sillä yhtä lailla koetan pidätellä omaa sanaista arkkuani. Ehkä tässä on sinulle miettimisen aihetta: myös meidän arkemme on muuttunut. Myös minun elämäni on muuttunut. Käyn läpi isoja asioita, joista en ehkä halua puhua kaikkien kanssa - tai ainakaan kuudentoistatuhannen ihmisen kanssa. En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta blogistani huolimatta on asioita, jotka ovat henkilökohtaisia tai niin kipeitä, ettei niistä halua puhua laisinkaan. Minulla on diagnosoitu synnytyksen jälkeinen masennus ja on aamuja, jolloin mietin, etten haluaisi olla olemassa ollenkaan. Riittäisiköhän se sinulle syyksi siihen, ettei blogissa vilahtele tuon tuosta kuvia aamupuurolautasista ja hyväntuulisia maanantaitervehdyksiä hiekkalaatikon reunalta - tai että postaustahti on todella hiipunut?

  Mitä tulee lapsen nimen paljastamiseen, niin en todella ymmärrä tätä kohua sen ympärillä. Miksi on niin vaikeaa käsittää, että haluan suojella hänen yksityisyyttään? Mitä nimen kertominen muuttaisi? Suhtautuisitko blogiini tai minuun jotenkin eri tavalla? Tuskin. Nimi on vanha, suomalainen ja tunnettu miehennimi, ihan niinkuin hänen toinen nimensä, jota blogissa käytetään, Armas.

  VastaaPoista
 9. Piti vielä sanoa, että se mihin kukakin vetää yksityisyyden tai henkilökohtaisuuden rajan, on jokaisen oma asia ja sitä tulee kunnioittaa. On nimittäin myös blogeja, joissa ei lapsista puhuta millään nimillä, joiden kuvissa ei näy lapsia - tai edes kirjoittajaa. Suotakoon se heille.

  VastaaPoista
 10. Voi ei! Meillä Helmillä oli oikein himo vessaharjaan yhdessä vaiheessa ja vessan ovi piti teljetä lukkoon avaimella ulkopuolelta ettei neitokainen päässyt siihen käsiksi valvovan silmän välttäessä, joten I feel your pain! :-D

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihanalta kuulostaa teidän Topsi ;) Ja niin tyylikäs varmasti, pisti oikein naurattamaan sanavalintasi samanlaisista releistä, hih!

  VastaaPoista
 12. Hmmm.... Olisikohan ollut kokoa 74cm? On jokseenkin nafti olkapää-haara-väli, joten sitten kun välikerrastoa tarvitaan alle, taidetaan siirtyä vaan suoraan talvihaalariin. :) Löysin tuon Popin haalarin niin halvalla kirppikseltä, että ostin sen vaikka se onkin juuri sopiva eikä siinä ole juurikaan kasvunvaraa.

  VastaaPoista
 13. No sanopa muuta! Ihan itsekin hämmästyin kun katsoin kalenteria. Meillä juhlitaan kohta yksivuotissynttäreitä, uskomatonta!

  VastaaPoista
 14. Hahah! Meillä oli joskus joku Ikean pehmokirja jossa oli kilometrin mittainen pesulappu, ja se oli Helmistä paljon itse kirjaa kiehtovampi. Perintönä pikkuveljelle siirtyi paitsi kirja, myös se rakkaus siihen pesulappuun. Mikäköhän niissä kiehtoo?

  VastaaPoista
 15. No niin on! Bebe kiittää! ;)

  VastaaPoista
 16. Heh, meilläkin Tosikoinen syö enemmän kuin Esikoinen - ja annettaessa myös yleensä Esikoisen sapuskan jämätkin. ;D Ihana Armas, kippuravarvas!


  Ja tuohon nimettömän kommenttiin: o_O
  Hän ei taida itse kirjoittaa blogia ja/tai olla äiti, ja onpa aika kummallista vaatia sinua paljastamaan lapsenne nimen, kun ei edes itse halua kommentoida omalla nimellään. Ymmärrän kyllä uteliaisuuden (olenhan itsekin todella hyvä tunkemaan nokkaani muiden asioihin), mutta jopa julkisen blogin pitäjällä (perheineen) on oikeus yksityisyyteen. Ja juuri sellaiseen yksityisyyteen, kuin hän itse valitsee! Toki itsekin haluaisin lukea useammin kuulumisianne, mutta kahden melkein samanikäisen äitinä ymmärrän, että blogin päivitys ei todellakaan ole prioriteeteista enää se tärkein. Ihan ilman mitään diagnoosejakaan, saati sitten sellaisen kanssa.

  Onneksi nuo nimettömät huutelijat ovat sellaisia, ettei heistä tarvitse välittää. :)

  VastaaPoista