Social Media Icons

torstai 29. elokuuta 2013

Meiltä kodin saat

10 kommenttia Share It:
mankeli1 kello1

Kun purkasimme vanhan kotimme verkkokellaria ja pakkasimme muuttolaatikoita, kävi selväksi, että viime vuosien missionani on ollut pelastaa muille turha ja tarpeeton tavara kovalta kohtalolta. Minulla on jonkinlainen fiksaatio tavaraan jota a) en tarvitse b) joka on rikki tai c) josta voisi tuunaamalla saada jotain. Hinnan pitää tietenkin olla kohdallaan. Viime viikolla tein tehokkaan täsmäiskun alueen kaikille kirpputoreille ja ostin yhtä ja toista, tarpeeseen ja... No ei niin tarpeeseen.

Löysin hyväntekeväisyyskirpputorilta sinapinkeltaisen, pikkuvikaisen mankelin jonka hinnan tinkasin melko kohtuulliselta tuntuvaan neljään euroon. Isäni - jota tavallaan syytän näistä romunkerääjäominaisuuksistani - lupasi 50-ja -60-lukujen kodinkoneiden korjaamista harrastelevana yrittää korjata ihanaisen mankelini ja hakikin sen työmatkansa varrelta korjattavaksi (ja vei samalla minut ja lapset espanjalaiseen syömään - ei lainkaan huono mankeli!). En totta vie ole kodinhengetär, mutta kahta asiaa rakastan: silittämistä ja mankeloimista. Kun on kerran tottunut mankeloituihin lakanoihin ja siistiin liinavaatekaappiin, ei paluuta takaisin enää ole.

Toinen löytöni, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, oli rikkinäinen herätyskello (tai ainakin oletan sen olevan toimimaton). Häpeäkseni myönnän, että meillä on vastaavanlaisia aika monta! Toinen salainen paheeni ovat neuvostoliittolaiset järjestelmäkamerat, mutta niitä ei löydäkään herätyskellojen tapaan eurolla. Tämä yksilö sopii täydellisesti yöpöydälle - pitämään tietenkin huolta siitä, ettemme jatkossakaan ole koskaan ajoissa.

Kerran ylpeilin sillä, etten ole kiintynyt pieniksi jääneisiin lastenvaatteisiin enkä aio myöskään yksiä housuja lukuunottamatta hamstrata niitä jälkikasvulle, mutta lapsuudenkodista heidän ei tarvitse lähteä perinnöttä. Onhan meillä muutama rikkinäinen vanha herätyskello ja puolenkymmentä keskeneräistä maalausprojektia.

10 kommenttia:

 1. Meillä mies on ottanut hoitaakseen tämän ei-niin-tarpeellisen-tavaran hamstrauksen, joten mä olen voinut vähän hellittää. Herätyskellojakin kun löytyy jo muutama kappale. ;)

  VastaaPoista
 2. Kerrokerrokuvastin.. mikä se on se mahti päiväpeite, joka teillä muistaakseni oli ainakin neidin sänkyyn hankittuna?

  VastaaPoista
 3. Oi, meillä on ollut tuollainen ihan samanlainen mankeli lapsuudenkotonani (mutta sellainen "äklövihreä"). :) Se muuten toimii edelleen ja on vanhempieni käytössä viikoittain. Tuo mankeliliina on helppo ja suht halpa vaihtaa uuteen (esim. Eurokankaasta saa uutta kangasta ihan mankelikankaan nimellä). Mäkin tykkään mankeloidusta pyykistä, saimme mummoltani 10v sitten hääpäivälahjaksi oman mankelin. Pakko vielä sanoa, että taloyhtiön pyykkituvassa opiskelijasunnossamme aikoja sitten oli sellainen luksusmankeli, joka myös silitti samalla. Sen jälkeen lakanat olivat taivaallisen tuntuisia. :)

  VastaaPoista
 4. No eikö ole! Samalta reissulta meinasin tosin ostaa kaksi muutakin herätyskelloa mutta hillitsin itseni... :D

  VastaaPoista
 5. Se on suomalaisen Beditin Zipit-päiväpeitto, sellainen vetoketjulla suljettava peitto jonka alle petivaatteet pedataan. Ihan ykkönen lastenhuoneessa ja varmasti myöhemmin myös kerrossängyssä. Nyt lähiaikoina on taas tulossa alekoodia siitä blogin puolella, joten stay tuned ;)

  Linkki postaukseen on tässä: http://kideblogi.fi/lapsellista/2013/05/03/zipit-kimppatilaus/

  VastaaPoista
 6. Mä olen ollut joskus töissä pesulassa, missä oli kuivaava ja silittävä mankeli, se oli i-h-a-n-a! Jos joskus voitan lotossa, niin tottavie ostan sellaisen deluxe-mallin. ;) Kiitos tuosta mankeliliina vinkistä, minäpäs kipaisen Eurokankaaseen!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, kohtalotovereita, siis herätyskellohamsteri! :--D

  VastaaPoista
 8. :D Ihana sinä. Naurattaa aina vaan nämä kirjoitukset, olet sanankäyttäjänä tosi taitava.

  VastaaPoista