Social Media Icons

maanantai 26. elokuuta 2013

Lastenvaatekutsuja ja asukriisejä

13 kommenttia Share It:
jm6 jm7 jm8 jm9 jm11 jm14 jm15

Me vietimme viikko sitten iltaa tutulla kerhoporukalla Me&I-lastenvaatekutsujen merkeissä kun ystävämme Johanna päätti sinetöidä vuosien miikkarirakkautensa ryhtymällä oikeaksi Meandi-myyjäksi. Koska olen kunnostautunut turhankin ahkerasti viime aikoina vaateostoksilla, päätin jäädä vain ihastelemaan vaatetarjontaa, syödä mahtavan hyviä cupcakeja ja kuulla viimeisimpiä juonenkäänteitä enkä siis vielä tilannut mitään.

b5 b4

Sen lisäksi, että Matti asuu kroonisesti kukkarossani, on Helmillä meneillään kausi, johon olennaisesti kuuluu, että kaikki vaatteet, mitä minä tarjoan, ovat arsesta. Ja jos mahdollista, niin olkootkin ne juuri niitä vaatteita, joista olen hampaat irvessä pulittanut kipurajan ylittäviä summia. En siis uskaltanut riskeerata. Suosikeiksi nousseita vaatteita ei voi ennustaa, ei vain voi; värikäs ja laadukas Metsola on "yökk kamma" mutta kuvien eurolla kirpputorilta löytynyt Peppi Pitkätossu-tunika taasen megasuosikki. Keväällä ostamani keltaiset Bisgaardin nauhakumisaappaat taasen ovat nähneet yhtä ja toista, ja ne on pitänyt pukea jalkaan vähintään kerran päivässä, satoi tai paistoi. Ostamieni rouheiden pääkallotennareiden sijaan jalkaan täytyy myös saada Hello Kitty-crocsit. Jes. Tuttavilta saadusta lastenvaatekassista paljastui pinkkiraidallinen, frillahelmainen ja strassikoristeinen tunika, jossa on rock-henkinen sydänprintti ja teksti "Rockabilly babe". Ei tarvinne sanoa, kenen mielestä se oli "vau vau vau kaanis"... Pinkki-kausi, sinäkö se sieltä tuletkin? Kaksivuotiaaksi tulemiseen ylipäätään tuntuu kulminoituvan rakkaus kaikkeen hirveään; lelukaupasta pitää bongata limaörkit ja tanssivat ja laulavat glitteröidyt zhu zhu petsit. Tyylitajuton kaksivuotias tyrmäsikin suoralta kädeltä lastenvaatekutsujen oman suosikkini, keltaisen, velourisen puputunikan, kuinka ollakaan.

Onneksi kosto ja toivo elää. Varasin omat kutsut lokakuulle ja aion emännöinnistä saatavan alennuksen turvin tilata jotain kammaa eli kamalaa.

PS. Ystäväni Johannan kautta voi jättää tilauksia ja tiedusteluja. Meiliosoite on johanna.peralahti@meandi.fi

13 kommenttia:

 1. Siis annatteko oikeesti neidin päättää mitä se pukee? :) Siis ymmärrän toki ettei aina jaksa vääntää ja itekin tarjoan monesti kahta vaihtoehtoa mutta loppupeleistä minä oon se joka päätän. En tarkottanu tätä sillei että luulisin et tyttö on pomo talossa. kunhan kysyin! :) Ihanan näköisiä leivonnaisia, aii että. Ja tykkään myös merkin vaatteista kovin!

  VastaaPoista
 2. Kyllä meillä ainakin poika 2v5kk saa itse valita vaatteensa arjessa, kunhan ne täyttävät säävaatimukset. Yleensä kyllä kelpaa äidinkin valitsemat, mutta varsinkin ei-päiväkoti päivinä kun vaatteita ei ole valmiiksi laitettu, saa poika itse hakea tarpeen mukaan lyhyt tai pitkähihaisen paidan kaapista ja housut myös, sekä sukat. Ja omia kenkiä pukiessa on helppo hihkaista pojalle, että haeppa huppari ja käsineet. Sieltä vain herra valkkaa kaapista ja äiti auttaa ylle. Helppoa eikä tarvitse tapella ja omatoimisuuskin lisääntyy ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä tytöllä on joku prinsessakausi, ja aina pitää olla mekko, että voi tanssia. Joten jos mekko kelpaa, niin niitä pitäköön. Onneksi vielä on kelvannut se mikä ensimmäisenä käteen osuu, kunhan on helmat :D Muistanpa senkin kauden kun kaikki mekot oli pyllystä ja mitäpä se kaappi silloin pursusikaan. En myöskään ala tappeleen sukkahousuista (''ei, ei omat housut!!'' :D), pitäköön legginsejä, huono tapella kun itekki inhoan sukkahousuja :D Jos ollaan kotona ja tiiän että on tulossa sisäpäivä, niin saa pukeutua oikeastaan mihinkä vain, hoitopäivinä tarjoan paria säänmukaista vaihtoehtoa, jos ensimmäinen ei kelpaa, ja niistä on sitten valittava ilman neuvotteluja.

  VastaaPoista
 4. Ihan päiväkodissakin käytetään välillä tuota metodia, että lapsi saa valita kahdesta vaatteesta. Eli aikuinen päättää, minkä paksuinen (pitkät hihat, lyhyet hihat, laitetaanko pipo tms) vaate laitetaan, mutta lapsi saa päättää millainen. Minusta nämä vaatevalinnat ovat juuri niitä, missä on kiva antaa lapselle (turvallisesti) vähän valtaa omaan elämäänsä. Se "ruma" paita voi olla jollekin pienelle aika kovakin juttu:)

  VastaaPoista
 5. Oi, ihana kamala pinkkikausi. Se on laskeutumassa meillekin. Aiemmin luulin, että se on kavereilta tai varsinkin päivähoidosta isommilta tytöiltä opittua. Väärässäpä olin! Esikoinen ei ole kesällä voinut _mistään_ saada pinkkialtistusta, mutta niin se vain on alkanut viehättää. Jopa meidän pientä poikatyttöä, jonka lempiväri on alle 1-vuotiaasta asti ollut sininen! Niisk!! Nooh, onneksi sininenkin kelpaa edelleen, eikä glittervaatteet ole vielä löytäneet tietään meille. Ja uudesta Meandin mallistosta hän kelpuutti itselleen yhdet ruskea-oranssit housut ja kuvassa (naistenmekkona) vilhatavan kukkakuosisen tunikan. (Jopa epäröin, uskaltaisinko ostaa itselleni tuon mekon?!?!! Minä joka olen aina aiemmin pitänyt erittäin kornina pukeutua samaan kuosiin lapsen kanssa, edes erikseen...)

  Onneksi on Tosikoinen, joka ei vielä valikoi eikä valita. Hän saa 1-vuotisbileisiinsä ylleen sen ihanan keltaisen pupumekon. ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana, suorastaan pysäyttävä kuva tuo viimeinen Helmistä. Jäin katsomaan sitä yli minuutiksi.

  Meillä ei taaperopoika valitse arkivaatteitaan, kaikki käy. Sen sijaan kengät, hatun ja takin haluaa itse valita. Lemppariasu onkin hällä sukulaiselta lahjoituksena saatu HIRVEÄ verkkaritakki yhdistettynä kalastajalakkiin ja kärsineisiin Spiderman -crockseihin. Vau...! Onneksi asutaan maalla.

  VastaaPoista
 7. Meillä on poika reilu 3v, eikä oo vieläkään kovin vastustellu niitä mitä äiti halvaa pukea. Tyttärelle en mittään kallista uskalla ees ostaa valmiiksi, jos sattuuki nirsoilemaan ;)

  VastaaPoista
 8. Meillä on ain aamulla kaksi asukokonaisuutta, josta A saa valita. Nyt pitääkin juosta vaateostoksilla, kun neiti venähti kahdessa kuukaudessa kolme senttiä ja housunpuntit jäivät lyhyiksi.

  VastaaPoista
 9. Joo, kyllä meillä Helmi saa valita aika usein vaatteensa joistain vaihtoehdoista ja toisinaan hakee ne myös itse kaapista. Jos asu on säähän ja käyttötarkoitukseen sopiva, niin se kelpaa minulle, en jaksa taistella uhmiksen kanssa asiasta, joka ei tunnu kovinkaan merkitykselliseltä - siis että onko päällä keltainen vai punainen paita. :) Juhlakenkiä puetaan jalkaan tuon tuosta, mikä on minusta vain hyvä - tulevatpahan käyttöön, olivat aika hintavat!

  VastaaPoista
 10. Näinpä! Jos asia tuntuu oikeasti merkitykselliseltä, niin mikä minä olen sanomaan, että tänään puetaan punaista päälle :)

  VastaaPoista
 11. Samaa olen miettinyt minäkin, meillä kun asuu pihallakin vain poikia, että mistä niitä vaikutteita olisi voinut saada. Hullua!

  Ja tuo kukkakuosinen mekko oli päällä ihan kivan näköinen ja malliltaan ihan imarteleva (vaikka tuossa kuvassa onkin kaverini Ria). Ei päällä hullumpi, rekissä se näytti... No, räikeältä. :D

  VastaaPoista
 12. Voi kiitos! Ihana se on minustakin, vaikka Helmi vain pysähtyi ajatuksissaan portaille odottamaan minua kun purkasin kasseja autosta. :)

  Hih, tuo teidän pojan asu kuulostaa... Tarkkaan mietityltä kokonaisuudelta! :D

  VastaaPoista
 13. Kyllä meilläkin tyttö 2,5vee aika pitkälti itse valitsee mitä pukee päälle.
  Ihania herkkuja ja ihania vaatteita. Meillä on kans meneillään sama kausi, jotkut vaatteet vaan ei natsaa ja toiset vähän vähemmän äidin mielestä kivat natsaa taas liiankin hyvin. ;)

  VastaaPoista