Social Media Icons

tiistai 27. elokuuta 2013

Heppahullu vailla vertaa

10 kommenttia , , , Share It:
helmijaheli2 – Kopiohelmiratsastaa1 – Kopio helmiratsastaa2 – Kopio helmiratsastaa4 helmiratsastaa5

Helmi, joka ei vieläkään puhu paljoa, oppi jostain syystä bongaamaan hevosia jo varhain ja sana heppa on sekin kuulunut ihan ensimmäisten sanojen joukkoon. Se tuntuu meistä edelleen hämmentävältä, sillä itse olen vuosia sitten tippunut hevosen selästä ratsastustunnilla ja niin orastava harrastus jäi, joten kimmokkeita kotoa tähän heppahulluuteen on tuskin saatu. Jo kuukausia hevosia on bongattu milloin mistäkin ja esimerkiksi kouluratsastuskilpailut ja ravit on katsottava, keppihevosia on kolme, keinuhevosia kaksi ja erilaisia poni-ja hevosleluja sekä pienoismalleja pyörii nurkissa varmaan parin tusinan verran.

blog5 blog6 blog7 blog8 blog9 blog101

Lisäksi olemme niin onnekkaita, että neidon kummitädiltä löytyy yksi ihan oikea hevonen, Elli, jolla Helmi on käynyt muutaman kerran riemusta kiljuen ratsastamassa. Myös hevosten harjaaminen ja herkkupalojen antaminen on Helmistä tavattoman hauskaa, vaikka se vähän jännittääkin. Hänen henkilökohtainen suosikkinsa on viattoman näköinen mutta julma ja pieni poni, joka ahmii herkkupaloja - ja sormia, ellei ole varovainen. b3 b2 b1

Viime viikolla Helmi silmäripsiään räpytellen ja viehkeästi hymyillen huijasi isääni ostamaan hänelle kaksi käsin maalattua hevosfiguuria, varsan ja emon, eli heppa mamman ja heppa ikkun. Heppa mamma ja heppa ikku eivät ole tavallisia hevosia lainkaan; ensinnäkin ne kärsivät hirveästä eroahdistuksesta, koska alkavat itkemään jos niitä ei ota mukaan joka paikkaan, ne syövät vain kakkua ja irtokarkkeja ja juovat pelkästään kuumaa maitoa. Ne asuvat vaaleanpunaisessa tallissa, joka meiltä -  luonnollisestikin  - löytyy. Isäni ei ole suinkaan isovanhemmista ainoa, joka on ruokkinut hevosintoa; äitini löysi Helmille sisustukseen sopivan (!) mustavalkean Ukko-hevospehmolelun ja anoppini taasen osti keppihevosen deluxe-mallisena - siis oikeilla laukkaäänillä ja hirnunnalla varustettuna.

Hevosia etsitään ja löydetään paikoista, joissa niiden ei olisi tarkoituskaan olla. Kaksivuotiaan haukankatse löytää välittömästi Prisman leluosaston hevostarjontoineen, kohtuuttoman hintaisen heppakarusellin kaupan ulkopuolella, television ravilähetykset, maanteiden vieressä siintävät niityt ja pellot - hevosineen. Viime viikkoisella kirpputorireissulla erään nurkkapöydän laatikosta löytyi oikea jackpot; heppa karva ja heppa attuu eli leluhevonen jolla oli harja ja satula. Elämys sinetöitiin maksamalla viisikymmentä senttiä kustantanut aarre ihan itse kassalle.

Ajattelettekohan samaa kuin minäkin? Pieni tyttö saa, jos pieni tyttö haluaa, kuten minä olen lapsena useasti todennut. Aika hellyyttävää.

Onko teidän lapsillanne jo omia mielenkiinnon kohteita tai juttuja joita pitää fanittaa? Jos, niin mitä?

10 kommenttia:

 1. neiti P fanittaa angry birdsiä ja autot sarjan autoja erityisesti marttia:D synttäritoiveena olikin vaan noita molempia ja nyt löytyy lintuja potkulaudasta,kerhorepusta,rasiasta,pullosta,pelistä,matosta,vaatteista,uimaleluista...:D meiltä löytyy myös se hirnuva keppiheppa ja on muuten jo 2vuotta vanha ja toimii edelleen:D

  VastaaPoista
 2. 1.5-vuotiaan tytön suurin kiinnostuksen kohde ovat autot. Samoin kuin teillä heppoja, niin meillä autoja bongataan myös joka paikasta. Paidoista, pipoista, lehden sivuilta ja tietysti se samainen kaupan aulassa nököttävä kolikoilla toimiva hirvitys :) Elämääkin suurempi murhe on se kun vanhemmat tulevat hakemaan hoidosta pyörällä, vaikka kaveri pääsee autoon. Tytön ensimmäinen sana oli yllättäen auto ja lähes aina aamu alkaa innokkaalla pyynnöllä: "mennään autolla minne". Naapurin pojat rekka-autoineen ovatkin lumonneet tyttösen täysin ja tässä eräänäkin iltana lapset kiersivät peräkkäin pitkin pihaa toista tuntia autoja perässään vetäen...

  VastaaPoista
 3. Meillä kaikuu, "ekka", "tra", "bi", "bo", poika siis kaksikielinen (suomi-ruotsi) ja kaikki autot, veneet/laivat ja etenkin traktorit bongataan aina ja kaikkialla! Myös lentokone on alkanut kiinnostaa vaikka sitä harvoin pääsee näkemään, onneksi välillä kuitenkin "ta" lentää kone ja saa kuulla äänen :) Autoja/traktoreita tuolla pojalla onkin jo jonkin verran ja siis ihan sellaisia pikkuautoja vaikka poika vasta 1v11kk täyttääkin, ei ole suuhunsa pistänyt mitään enää pitkään aikaan. Meillä on kuitenkin vain yksi "lelukauppa" josta ostamme pojan mukana ollessa leluja, hän on siis oppinut siihen ettei leluja osteta muualta ja palauttaa muissa kaupoissa lelut kiltisti paikalleen. Ja juu, kyllä meillä välillä niitä leluja ilmestyy muistakin kaupoista, mutta silloin ne on ostettu "salassa" :) Ainoa ongelma tässä on ettei tuossa kyseisessä "lelukaupassa" voi asioida enää pojan kanssa ilman uutta lelua, mutta onneksi hän tyytyy muutaman euron pikkuautoon :)

  VastaaPoista
 4. Meillä poika (nyt 4-v) kiinnostui ensin traktoreista. Niitä on bongailtu vaikka mistä... Ja kovin tarkkaa oli selvittää traktorin merkki. (tulipa itsekin opittua mitä kaikkia traktorimerkkejä/-valmistajia löytyy)
  Seuraava kiinnostuksen kohde olivat "silmäiset autot", eli Salama ja Martti kavereineen. Niistä poika tietää jopa sponsorit (leak less, octane gain, ym...). Ja nyt pahimman autoinnostuksen loputtua, ovat tulleet "ängi pöntsit". (oma moka, latasin tabletille angry birds-pelin ja siitä se innostus lähti)
  Eli meillä on ihan perussettiä, jos näin voi sanoa.

  VastaaPoista
 5. Meidän kaksivee fanittaa muumeja, ja niitähän on joka puolella... :D

  VastaaPoista
 6. Voi ei! :D Mä oon kauhulla miettinyt Angry Birdsejä kun ne on musta ihan kamalia ja niitä on JOKA PAIKASSA. Nyt Vallilalla oli ihan mahtis Angry Birds-yhteistyö ja JOS Helmi fanittaisi niitä, niin ostaisin kyllä varmaan niitä kankaita, ne on aika kivoja. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä oli muuten myös autot tosi kova juttu hetki sitten, nyt on vähän hellittänyt, nuket, korut ja hevoset on vallanneet alaa. Onneksi autoja saa ihan kivan näköisiä, puisia ja peltisiä. :)

  VastaaPoista
 8. Pojat ja autot, hih! Mikäköhän kulkuvälineissä kiehtoo? Meillä hevosvoimia on vain yksi :)

  VastaaPoista
 9. Voi miten tämä kommentti hymyilytti, silmäiset autot, aww! <3

  VastaaPoista
 10. I feel you. Muumit aka muummat on niiiiiin kova juttu! Helmi sai valita äidilleni syntymäpäiväkortin ja Nuuskamuikkunenhan se siinä koreili...

  VastaaPoista