Social Media Icons

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kylpyhuoneremontti - uhka vai mahdollisuus?

6 kommenttia , , Share It:
Tervehdys anoppilan kellarista! Bloggausnurkka muutti työhuoneen ikkunan alta antiikkipöydältä lasten matkasängyn ja vaatekassien väliin kahdeksaksi viikoksi. Putkiremontti on alkanut ja jännityksellä odotamme, millaiselta tulee oikeasti näyttämään funkkis day spamme kun väliseinä kaatuu ja vaaleanroosat retrokukkalaatat lentävät roskalavalle ja vessan sinisen hetken tunnelma saa väistyä.

re1 re2 re3 re4 re5 re6 re7 re8

Kylpyhuone ynnä vessa on odottanut remonttia kipeästi jo tovin: lattiasta puuttuu laattoja ja edellinen asukas oli korvannut osan eri värisillä laatoilla. Allaskaluste oli rikki ja olipa kylpyhuoneessa aiemmin suihkukaappi, jota irrottaessa löytyi.. No, yhtä ja toista. Kylpyhuoneelle ei tehty allaskalustetta lukuunottamatta muuta kuin poistettiin muovinen, kellastunut suihkukaappi. Allaskaluste maalattiin valkeaksi ylijääneellä maalilla (alkuperäinen väri oli upeaakin upeampi pyökki, nams!). Huomatkaa eteisessä myös mitä upein (miehen valitsema) valaisin. Meillä ei aina ihan maut kohtaa... b1 b2 b3edit b4

Koska olemme aina ajoissa liikkeellä, näytti vielä paria tuntia ennen työmiesten saapumista tältä. Viime päivinä on todella riittänyt puuhaa, kun yksi verkkokellarillinen tavaraa on pitänyt lajitella ja siivota olohuoneessa remontin alta pois. Kaksi autolastillista pakattiin mukaan ja nyt jännitetään kahdeksan viikkoa, josko jotain jäi. Itkuhälytin ainakin unohtui kotiin ja kaapit ja ovet on teipattu umpeen remonttipölyn leviämistä ehkäistäksemme. Great.

Olen itsekin jaksanut hämmästellä tunteikkaita hyvästejä, joita jätin kodille. Tarrauduin nelivuotiaan tavoin jokaiseen tavaraan enkä olisi tohtinut luopua mistään, saati jättää mitään kotiin. En ole varsinaisesti passi ja hammasharja-tyyppiä, ja vasta nyt olen oppinut ymmärtämään isoisäni kaihoa ja surua koti-Karjalan jättämisestä pakon edessä sota-aikana; jättääpä kaikki taakseen katsomatta kun jo kahden kuukauden ero kymmenen kilometrin päähän tekee pahaa. Olen mielessäni pyöritellyt kauhuskenaarioita aina retronukenrattaiden ja designvalaisimien päälle ymmärtävistä murtovarkaista vesivahinkoon ja totaalisen epäonnistuneeseen lopputulokseen. Olen nähnyt unia kirkkaanvihreistä kahvikuppilaatoista kylpyhuoneeni seinillä, jääkaapin läpi piikatuista rei'istä ja kakkosnelosilla rikki hakatuista makuuhuoneen lasipariovista. Isännöitsijän synkkä ilme ja kehotus pitää kotivakuutus voimassa ovat kummitelleet jo tovin. Vaikka luultavasti kaikki meneekin ihan hyvin, vainoharhainen pessimisti minussa pelkää pahinta (kirkkaanvihreitä laattoja).

www.home-dzine.co.za byzantinedesign.blogspot.com black-white-art-deco-bathroom

Mitä tulee itse kylpyhuonesuunnitelmaan ei se voisi tuntua enempää meidän näköiseltämme; se on hyvin funkkishenkinen ja mustavalkoinen, klassinen mutta silti pienellä tvistillä varustettu. Näyttäisin asennuskuvia jos saisin, mutta tekijänoikeudet tulevat vastaan. Yllä on kuitenkin kuvia, joista ammennettiin inspiraatiota. Tulossa on esimerkiksi fasettihiottua seinälaattaa klassisella tiililadonnalla ja lattiaan tulee nostalgista mosaiikkilaattaa (jos sitä niin voi luonnehtia). Kalusteet tulevat olemaan korkekiiltoisia, mustia ja valkoisia, samoin lavuaarit. Isoin ja tärkein haaveeni, kylpyamme, odottaa jo olohuoneessa. En malta odottaa, että pääsen pulahtamaan mustavalkeaan emaliammeseeni!

Meille oli alun alkaen selkeää, ettemme päädy tavalliseen tai tylsään ehdotelmaan. Emme halunneet boordia suihkun taakse, emme suihkukaappia, emme kokovalkoista allasta tai vessanpönttöä. Laattamyyjä hymyili väkinäisesti kun haukuin ensin valmiit ehdotelmat ja jaarittelin monta tovia toiveistani. Meidän suunnitelmamme on klassinen mutta nuorekas, ja sopii hyvin muun kodin linjaan. Ohjenuoraksi kylpyhuonesuunnittelijalle sanoin, että unelma-astiastoni on aina ollut valkoinen Teema, jota meiltä löytyy kaappitolkulla, mutten silti voi sietää Mariskooleja tai Aalto-maljakkoja - ne ovat kliseisiä, löytyvät jokaisesta suomalaisesta kodista ja kielivät vain keski-iän kriisistä (ja ennen kuin kukaan tuttu ehtii älähtää, niin kyllä, myös meillä on sellaiset, mutta ne ovat rippilahjoina aikanaan saadut).

Putkiremonttievakon ensimmäinen viikko on nyt alkanut. Jos hyvä tuuri käy, edessä on enää seitsemän viikkoa. Peukut pystyyn, ystävät hyvät, peukut pystyyn.

Inspiraatiokuvat lainattu: byzantinedesign.blogspot.com, bigdigreno.wordpress.com, trendirs.org.

6 kommenttia:

 1. Täällä pidetään peukkuja pystyssä! Hyvin kaikki menee. :) Hyvältä kuulostaa nuo teidän suunnitelmat.

  VastaaPoista
 2. Kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa vierailla kotona ja käydä katsomassa seiniä ja muita pintoja. Meillä putkirempassa naarmuuntui lattiat, eri huoneissa seinissä jälkiä (meil vaihtui myös patterit), katossa jälkiä (keittiöön uusittiin jotain sähköjä). Meilkin oli hiljattain maalatut seinät. Suojamuovin vetskaria eivät pitäneet kiinni ja pölyä oli sit joka paikassa. Ihan nättihän se uus kylppäri/wc oli. Me hullut asuttiin kaksin miehen kans siel rempan keskellä :) Tsemppiä evakkoon! :)

  VastaaPoista
 3. En yhtään ihmettele, että halusitte kylppärin vaihtoon. Olisin minäkin tuonnäköisen halunnut :-) Meillä putkari meni tosi hyvin, valmistui jopa vähän etuajassa. Täälläkin riitti kolhintajälkiä ja sitä pölyä oli ah, teippauksista huolimatta JOKA paikassa. Päivitimme samalla 50-luvun keittiön vastaamaan tämän päivän tarpeita eli kun työmiehet poistuivat illalla, me tulimme tilalle remontoimaan keittiötä. Se oli rankkaa se, enkä toista kertaa siihen lähtisi, vaikka toisaalta oman maun mukaisen oman keittiön rakentaminen oli kivaakin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos peukuista! Naapurustossa on tullut ikävän paljon reklamaatioita, joten odotamme jännityksellä... :/

  VastaaPoista
 5. EEEIIKÄ. Mä pelkään juurikin tuota, että koko paikka on hajalla kun kaksi kuukautta mun mies sitä laittoi ja puunasi, niin kauheassa kunnossa se oli (kylpyhuonetiloista voi jo jotain päätellä asunnon muusta kunnosta).

  VastaaPoista
 6. Juu, aika kauheahan tuo on. Ja luulen, että on edellisiltä jäänyt laittamatta vain sitä putkiremonttia ja täysmylläystä ajatellen - meillä kun piikataan lattia auki joka tapauksessa, niin ei ole paljoa vaihtoehtoja. :D

  Teidän remonttikuviot kuulosti tosi villeiltä kun viimeksi kerroit, nostan hattua! :D

  VastaaPoista