Social Media Icons

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kirpputoripöytiä ja löytöjä

14 kommenttia , , , , , Share It:
Ensimmäisistä lastenvaate-ja tarvikehankinnoista lähtien harmittelin, ettei lähellämme, Vantaan suurimmassa lähiössä, Hakunilassa, ollut minkäänlaista lastentarvikekirpputoria. Kuinka ollakaan, sellainen avattiin kolme viikkoa pois muuttomme jälkeen. Niin mun tuuria!

Mini Muksut / Hakunila, Vantaa / pöytä nro 4

Koska tapaan kohtalaisen usein Vantaalla asuvia ystäviä ja sukulaisia, olen poikennut tuon tuosta kyseisellä kirpparilla, Mini Muksuissa, ja tehnyt jos jonkinlaisia löytöjä. Hyvien avajaistarjouksien innostamana vuokrasin meillekin kirpputoripöydän kaikenlaisten nettikirppispohdintojen jälkeen. En ole koskaan aiemmin myynyt mitään livekirpputorilla, en vaikka sellaisilla usein teen hyviä (ja toisinaan vähemmän hyviä) ostoksia. En odottanut suuren suurta kirpputorisaalista, koska enin osa lastenvaatteistamme on ostettu käytettynä tai alennusmyynneistä. Järkisyistä lapset puetaan johonkin muuhun kuin Mini Rodiniin, siis pääasiassa ketjuvaateliikkeiden (käytettynä ostettuihin) vaatteisiin, merkkivaatteita ostan harkiten, harvoin ja aina tarjouksesta. Kohdalleni sattui vielä kovin onnettomasti ne kaikista hirveimmät helteet ennen juhannusta, jolloin oletettavasti on ollut tunkua rannalla, ei kerrostalon alakerran lastentarvikekirppiksellä. Silti viiden päivän saldo ennen juhannusta, hellekeleillä, oli yli 70 euroa, mikä on minusta tosi hyvin!

Moni on (hämmästyksekseni) kysellyt meidän lastenvaatteiden perään, ja ne ovat nyt myynnissä Mini Muksuissa, nelospöydässä. Parissa vuodessa niitä on kertynyt käsittämättömän paljon ja kaikista olisi tarkoitus päästä eroon, painukaahan siis ostoksille mikäli mielitte tyttöjen vaatteita koossa 74-86 tai poikain vaatteita/unisex-kuteita koossa 50-80cm, mars mars! Myynnissä on myös joitain minulle isoksi jääneitä äitiysvaatteita, imetyspaitoja ja sen sellaisia.8 9

Mini Muksuissa huippua on korttimaksumahdollisuus, siis kortinlukija, jota ei valitettavasti moneltakaan kirpputorilta löydy. Sekä ostajan että myyjän kannalta on hienoa, että pöytien siivoaminen ja siistiminen kuuluu pöytävuokraan. Itse olen käynyt vain viemässä lisää tavaraa myyntiin, ja pöytäni on ollut tosi siistissä kunnossa joka kerta. Ainoa kirpputoripöydän pitämiseen kuulunut vaiva on siis ollut tuotteiden hinnoitteleminen ja laittaminen pöytään, seuraavaksi on edessä tietysti purkaminen, mutta kaiken välissä tapahtuvan hoitaa Mini Muksujen henkilökunta, mikä sopii minulle enemmän kuin hyvin. Lasten leikkinurkkaus ja kahvio kirpputorin yhteydessä ovat osoittautuneet lasten kanssa liikenteessä ollessani nappivalinnoiksi, kun hyllyt alas repivän taaperon on voinut lahjoa telkkarissa pyörivällä lastenelokuvalla ja pillimehulla hetkeksi hiljaiseksi (ja niille sijoilleen, ennen kaikkea). 7 6 5 4 3

Yleinen hintataso on minusta hyvinkin kohdillaan; perusvaatteita saa alle kahdella eurolla, merkkivaatteetkin ovat pääasiassa kohtuullisissa hinnoissa. Pienen vauvanvaatteen lisäksi tarjolla on ollut tasaisen hyvin myös isompia lastenvaatteita, joita ei yleensä lastentarvikekirpputoreilla näy. Edullisten pöytävuokrien vuoksi hinnat pysyvät hyvinä ilman että tekee tappiota.

Minä löysin viime reissullani kassillisen vaatetta beibille reilulla kahdellakympillä: Polarn O. Pyretin välikausipuvun hintaan 7 euroa, samaisen merkin välikausitakin viitosella, Lindexin uudenveroisen yöpuvun 2,5 eurolla, Popin välikausihanskat kolmella eurolla ja huivin kahdella, Name itin vihreät farkut 0,5 eurolla, pari Lindexin bodya euron kappalehintaan, velourhousut eurolla, raidalliset puuvillahousut viidelläkymmenellä sentillä.

Kesäaikana on tietysti hieman hiljaisempaa ja osa pöydistä oli tyhjillään, mutta minä esimerkiksi sain levittää tavaroitani kolmelle rekilliselle pöydälle (niin, niitä on tosiaan aika paljon!), koska niillä ei tällä hetkellä ole vuokraajia. Oven pielessä mainostettiinkin heinäkuun tarjouksena neljän viikon pöytävuokrausta viidelläkympillä, eli reilulla kolmentoista euron viikkohinnalla (kirpputoripöytä pitää aloittaa siis viimeistään heinäkuun viimeisenä päivänä ja aloituspäivästä lasketaan neljä viikkoa). Mini Muksujen facebook-sivulla julkaistaan käynnissä olevia tarjouksia ja otteita tarjonnasta.

Koska asuin aiemmin viereisessä talossa, uskallan kehaista sekä julkisia kulkuyhteyksiä esimerkiksi keskustasta, Korsosta, Tikkurilasta, Mellunmäestä, Vuosaaresta ja Myyrmäestäkin. Kirpputorin edessä on kaksi isoa, joskin myös melko suosittua parkkipaikkaa, mutta vieressä on myös Hakunilan ostoskeskus runsaine parkkipaikkoineen josta kävelymatkaa on alle sata metriä. Käykäähän siis ostamassa meidän pöytä (numero 4!) tyhjäksi, en halua tuoda mitään takaisin kotiin!

PS. Jos kirpparipöydästä jää vaatetta myymättä, ajattelin lahjoittaa perusvaatteemme hyvään tarkoitukseen. Aiemmin olen vienyt vaatteita suomalaisia lapsiperheitä tukevalle Hopelle, mutta kuulin hiljan Venäjän ja Viron lastenkoteihin ja ensikoteihin kerättävän paikoin tavaraa. Jos tunnet jonkun tällaista keräystä (Helsingissä tai Vantaalla) hoitavan, kerrothan minulle!

14 kommenttia:

 1. Voi mahoton, mitä popin löytöjä! :O

  VastaaPoista
 2. Tuossahan on vain mun viime kertaiset löydöt, mä oon kantanut sieltä varmaan enemmän kamaa kotiin kuin vienyt, hahah! :D Popilta olen ostanut vain sisävaatteita ja aina käytettynä, mutta kierrättänyt ne myös aina uudenveroisina, ne on ihmevaatteita! Ulkovaatteista ei ole kokemusta, mutta kaiken hypetyksen jälkeen odotukset on kovat. Hinta ei ollut tosiaan paha!

  VastaaPoista
 3. Kiitos aivan kamalasti tästä vinkistä!! Just tällaista mä olen pitkään etsinyt, kun Porvoon kirppikset ovat oikeasti aika kamalia, eikä lähettyvillä ole ainuttakaan lastentarvikekirppistä. Ja vielä niinkin lähellä kuin Vantaalla!! Ens viikolla töiden jälkeen pitää käväistä varaamassa pöytä ja katsastamassa valikoima :)

  VastaaPoista
 4. Sä olet kyllä super-kirppislöytäjä. Teet aina mielettömän hienoja löytöjä. Mulla (silloin harvoin, kun kirppareille ehdin/ jaksan lähteä) ei käy ikinä noin hyvä flaksi :-)

  VastaaPoista
 5. Mä oon kateellinen kaikille pääkaupunki seudun kirppistelijöille. Täällä päin ei juurikaan muuta ole kuin sitä mummun kaapeista kaivettua vanhaa roinaa. Jos haluaa edes yhden kunnollisen paidan löytää lapselle päälle pantavaksi, niin saa tehdä todella ison työn.

  Tänään satuin iltatorin yhteydessä olevalla myyntitapahtumassa tekemään löydön, kun löysin meidän tytölle ensi syksyksi kuoman kengät, tuskin lainkaan käytetyt. Seuraavaa kunnon löytyä saankin sitten varmaan seuraavat viisi vuotta odottaa, ainakin tässä kaupungissa.

  VastaaPoista
 6. Menen heti huomenna! :)

  VastaaPoista
 7. Etkö ole ehtinyt vielä käydä? Se on pieni mutta huippu! Tuo tarjous on kyllä sellainen, että kehtaa pitää neljä viikkoa ihan perus-Lindexiäkin kaupan :)

  VastaaPoista
 8. Voi ei! Mä en ole käynyt kirppareilla oikeastaan muualla kuin pk-seudulla, ellei sitten lasketa Lahden Lanttilaa. Ja käytiin me kerran Kuusankoskella kirppiksellä mutta siellä oli tosiaan aika ala-arvoista tavaraa.

  Nettikirppikset on tietysti ihan oma lukunsa paitsi hintojen myös postien kanssa. Löytyisikö teidän läheltä esim. MLL:n järjestämiä kirppareita? Nehän on tosi suosittuja ja pöytävuokra on yleensä viitosen siltä päivältä, eli tavara liikkuu hyvin. :)

  VastaaPoista
 9. Hahah, mä käyn TOSI USEIN kirppiksillä, mutta myönnän, että monesti lähden ihan tyhjin käsin. Mä rrrrrrakastan penkoa pöytiä ja tutkia tuotteita, mun mies ei halua lähteä mun kanssa tavanomaiseen kauppaankaan koska mun on tutkittava joka ainut hyllynväli, tarjous ja etenkin uutuustuotteet. :D

  VastaaPoista
 10. Tuossahan on Ikea ihan parin kilometrin päässä, eli kauempaa kannattaa lähteä lampunvarjostimenhakureissulla kurkkaamaan myös lastentarvikekirppistäkin. :) Vielä oli paljon tyhjää, mutta toi niiden heinäkuun tarjous on kyllä niin hyvä, että luulen, ettei ole kauaa tyhjää.. ;)

  VastaaPoista
 11. Sama! Miksei meilläpäin ole tuollaisia kirppiksiä! :/ Kaikki on vaan sitä kulahtanutta rojua. Lastenvaatekirppiksiä täällä ei ole varmaan sadan kilsan säteellä yhtään!

  VastaaPoista
 12. Mä ostin just saman merkin välikausihaalarin (kuori-) käytettynä, hintaan 65€.... :D Joten..

  VastaaPoista
 13. Mahtavia löytöjä! :) Me asutaan Espoossa, mutta juuri viimeksi tänään käytiin (autolla) Myyrmäessä, joten eipä tuonnekaan varmaan kovin hankaa olisi mennä. Tarvittaisiin tyttöjen vaatteita koossa 80-86!

  VastaaPoista
 14. [...] ehkä muistaa megalöytöni uudelta Vantaalaiselta lastentarvikekirpputorilta, Mini Muksuista. Olen paitsi myynyt kovin [...]

  VastaaPoista