Social Media Icons

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Lasten valtakunnan uusimmat päivitykset

8 kommenttia , , Share It:
1 2 3

Olen aiemminkin kertonut hetken mielijohteesta tekemistäni muutoksista ja ylösalaisin kääntämästäni kodista. Ja niinhän siinä kävi tälläkin kertaa; löysin jotain ihanaa, ja yhtäkkiä huomasinkin kääntäväni kirjahyllyä toisin päin, inventoivani lelulaatikoita, mattokin sai kyytiä. Läheisen Tiimarin poistopisteestä löysin punavalkopilkullisia lelusäkkejä ulosheittohintaan, ja koska en voi vastustaa a) punaista b) pilkkuja c) säkkejä tai d) tarjouksia, survoin niitä ostoskoriini typerä virne naamallani vaikka olinkin oikeasti ohikulkumatkalla. Koska lastenhuoneesta ei heti löytynyt niille sopivaa nurkkaa, jouduin tekemään sellaisen. Ja sillä tiellä olen. 85

Lastenhuoneen kattovalaisinkin, vaaleansinikukallinen riisipaperivarjostin oikeastaan, löytyi kuin sattumalta tuhannen ja yhden tavaran ihmekaupasta Tigerista huikealla neljällä eurolla (josta kuvan kolmen euron naulakkokin on). Naulakossa säilytetään tärkeimpiä ja rakastetuimpia juttuja, ja kollaasi on vaihtuva. Tällä hetkellä pop-juttuja ovat koiralaukku, josta puuttuu nappi, helmirannekkeet, kirpputorilta kahdellakymmenellä sentillä löytynyt oravalaukku ja viime kesän ihanin hellemekko.

4

Viime viikkoisella mökkireissulla (joka oli myös hellepäivien ja perhepiirissä kuohuttaneen sairastapauksen lisäksi syy radiohiljaisuuteen) piipahdimme paikallisella kesätorilla, josta löysin ihanan tilkkupeiton nukensänkyyn, joka on itse asiassa puuseppäsetäni minulle aikanaan nikkaroima. Ihana pehmonukke löytyi tänään kymmenen sentin hintaan uudelta itsepalvelukirpputorilta, Mini Muksuista, Vantaan Hakunilasta. Raidallinen matto on mummolasta ja vaihdettiin oikeastaan kuivaksi harjoittelua silmällä pitäen mustavalkoisen maton tilalle.

10

Keinutuolin maalausprojekti on yhä kesken (=aloittamatta), Helmin nimikirjaimet vinossa (koska joku on käynyt ne jo moneen kertaan irroittamassa ja jemmaamassa), eikä liitutaulukaan ole ehtinyt vielä seinälle. Sisustustarratkin odottavat edelleen kaapissa. Lastenpöydän vaihtokin on työn alla. Kuumeinen ohjehaku pitsimaton virkkaamiseen on käynnissä, eli tehtävien asioiden lista kasvaa ennen kuin yhtään projektia on varsinaisesti hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Ei siis mitään uutta auringon alla.

PS. Kuvat on totaalisen lavastettuja eli viimeisten ilta-auringon säteiden ja lelujen korjaamisen aikaan otettuja. Oikeasti päiväsaikaan lattiaa ei näe duplomeren alta ja nukensängyssä asustaa villi kommuuni unirievuista puisiin pizzapaloihin.

8 kommenttia:

 1. Joko mä luen liian vähän blogeja, joissa sisustuksesta puhutaan, tai sitten en ole miettinyt asiaa tarpeeksi, mutta lelulaatikoiden kanssa tuskaillessa en ole tullut ajateelleeksikaan, että tommoset säkithän ajaa samaa asiaa! Kiitos siis :D

  Ja lisäkiitos lavastuksen myöntämisestä, olis voinut muuten tulla suorituspaineita ;)

  VastaaPoista
 2. Hahah! Musta tuntuu, että säilytyskassivimma on vaan mun heiniäni (?). Meillä on miljoonittain Ikea-kasseja, vetoketjuin suljettavia siistimpiä säilytyskasseja, ja kun Ivana Helsinki teki Pirkalle parit kauppakassikuosit niin arvaapa kuinka monta niitä on (varmaan 30kpl!)... :D Säilytyskassit on tosi edullisia, ei maksa verkkokaupoista tilattunakaan paljon mitään, menee pieneen tilaan, on helppo nostella kun imuroi jne. Kannattaa tsekata esim. H&M Home, Tiimari, Tiger (jossa niitä on ehkä eniten ja vaihtuvissa kuoseissa, hintaa aina se 1-3e).. :)

  Niin, ja henkilökohtaisesti en jaksa uskoa, että kenenkään pienen lapsen huone näyttää siistiltä tai että lelut ovat kasseissaan, ainakaan keskellä päivää. Meillä siivotaan ennen päiväunia ja illalla lelut pois, ja lastenhuone on keittiön lisäksi ainoita huoneita, joissa imuri laulaa päivittäin.

  VastaaPoista
 3. Mä saatan pikkuhiljaa liittyä säilytyskassivimmaisten joukkoon!
  30 kpl?!? Hmmh... en ehkä noin täyspäiväisesti heittäydy kuitenkaan :D
  Mä ostin just muovisia säilytyskoreja, jotka mahtuu mainiosti lipaston alle. Ongelma vaan on se, että niihin koreihin ei mahdu mitään.

  Meillä saattaa jäädä lastenhuoneen lelujen keräilykin moneksi päiväksi näin kesällä, kun ensin leikitään, sitten lähdetään vaihtamaan vaippaa/syömään/vastaamaan puhelimeen alakertaan ja siitä sitten ulos. Siivoamattomuuden muistan siinä vaiheessa kun vien lasta iltapuuron jälkeen nukkumaan ja mikä sitä enemmän piristäisi kuin tavaroiden paikalleen laitto eli ihana mahdollisuus sekoittaa kaikki uudelleen!

  VastaaPoista
 4. No joo, ne ei kyllä sisustuselementtejä vaan enemmänkin mökkikasseja, kartonkikeräystä varten jne.. :D
  Mä olen monestikin miettinyt juuri sellaisia pieniä, söpöjä koreja tai pussukoita. Ongelmana vaan on, etten todellakaan keksi, mitä NIIN pientä niihin survoisin. Hmph.

  Meillä Helmi on oikea sääntöpoliisi kun sattuu sille tuulelle ja auttaa mielellään lelujen korjaamisessa, duplo kerrallaan kerää laatikkoon ja komentaa "äiti, auttaa!". Kaikkialla muualla meillä sitten onkin kaaos. Nimimerkillä Ylihuomenna syntymäpäiväjuhlat ja koti kaaoksessa. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana lastenhuone!! Ja niin kauniit värit!

  VastaaPoista
 6. Oonko ainoa jolla sun blogi ei näy kunnolla kännykällä? Eli ei muutu sellaseks mobiiliversioks?

  VastaaPoista
 7. Korit ovat ihanat. Meilläkin lelut ovat korissa (tai siis pitäisi olla, edes nukkumaanmeno- ja vieraiden sisääntuloaikaan, mutta...). Olen miettinyt Helpboxin ostamista monen monta kertaa, mutta miettinyt, ovatko sittenkään hintansa arvoisia...

  VastaaPoista
 8. [...] vaihtoehtona oli hento lehmuksenvihreä. Päädyttiin sitten tosi punaiseen kuitenkin. Erottupaahan lastenhuoneen valkoisesta tapetista, mutisin miehen epäluuloista katsetta [...]

  VastaaPoista