Social Media Icons

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kukkamekkoja ja kaksivuotiskuvia

6 kommenttia , , Share It:
8b60's 10b60's 12b60's 13b60's 16b60's 17b60'sblog60's

Minä kärsin lapsena lierihatuista ja pitsikauluksista. Inhosin sitä, että juhliin täytyi mennä kampaajan kautta ja kärvistellä paplarit päässä kukonlaulun aikaan. Pyhästi lupasin ja vannoin, että antaisin omien lapsieni joskus mennä juhliin tai koulukuvaukseen kolmiraitaverkkareissa ja hennatatuointi poskessa, tukka sotkussa.

Ja niin petin lupaukseni. Mummojen hienovaraiset ja vähemmän hienovaraiset kuvapyynnöt jälkikasvusta vitriinin täytteeksi saivat minut hermoilemaan. Kaavailemani otokset oikeasta elämästä tarkoittivat oikeasti tomaattitahraisia paitoja ja vuotavia neniä - jostain syystä meidän lapsistamme on tavattoman paljon kuvia ruokapöydän ääressä! Kun sain juuri sopivasti valittavaksi Kideblogien sisältöyhteistyön kautta Minimintin valikoimista yhden tanskalaisen Jocko-mekon, tilasin sovitettavaksi valinnan vaikeuksissa oikeastaan kolme, joista päädyimme yhteen hurmaavan ihanaan ja perinteiseen kukkamekkoon, Elise Baby Dressiin. Jockon juhlavaatteissa on nostalgista tunnelmaa, selkeitä leikkauksia ja perinteisiä kuoseja, joista pidän. Juhlavaatteisiin erikoistunut Jocko on vahva pohjoismainen brändi juhlavaatteiden saralla, enkä ihmettele, miksi. Elise Baby Dress istui (epävirallisiin, varsinainen päivä koittaa vasta kohta) kaksivuotisvalokuviin täydellisesti ja oli mummojenkin mielestä ensinäkemällä mitä hurmaavin. Vielä kun osaisin valita suosikkini jonka kehitän!

1 2 3

Oma suosikkini Jockon mekoista oli yllä oleva Rose Dress jonka muhkea tyllihelma ja sievät vadelmanpunaiset rusettiyksityiskohdat tekivät mekosta erityisen juhlavan. Rohkeita värejä ja räiskyviä kuoseja rakastava kaksivuotias ei innostunut tyllihelmasta ja kesän juhlasaldokin jää valitettavasti vain kahteen, joten valitsin meille mekon, jota voi käyttää (ja jota on käytettykin) ihan tavanomaisina kesäpäivinä ja epämuodollisemmissakin tilaisuuksissa. Silti hieman haaveilen lunastavani tyllihelmaisen kukkaunelman sunnuntaisiin rippijuhliin...

Mekon kanssa saimme valittavaksi myös sukkahousut puolalaisen Knittexin valikoimista, ja yllätyin varsin positiivisesti, kun huomasin, että sukkahousut olivatkin pehmeää ja ohuehkoa puuvillaa - ei siis hiostavaa keinokuitua jonka pitkillä kynsilläni hajotan jo pakettia avatessani. Valkeat sukkahousut ovat käyneet pesukoneessa jo varmaan kymmenen kertaa, ja toisin kuin monet muut, nukkaantumatta. Alle viiden euron hinta yhdistettynä hyvään laatuun ja laajaan väri-ja kuosivalikoimaan vasta onkin hienoa ja ennenkuulumatonta. Varoituksen sanana sanottakoon, että mitoitus on todella naftia. 92-98cm-kokoa käyttävälle Helmille tilasin 104-110 senttiset sukkahousut eivätkä ne olleet laisinkaan reilut päällä. Kannattaa siis varautua tilaamaan kokoa, kahtakin isommat sukkahousut.

Nyt puuttuvat vielä juhlakengät - kuten kuvistakin näkyy, olin turhan luottavaisena siinä uskossa, että kaksi kuukautta sitten sopivina käytetyt siistimmät kengät mahtuisivat edelleenkin. Note to self: tsekkaa kaapit tasaisin väliajoin ja sovituta kengät ja vaatteet. Eihän ne tietenkään mahtuneet jalkaan! Lapsi huusi kuin syötävä ja jalkaan sujautettiin maailman karseimmat turistisandaalit. Herkät Vincentin ruusuballerinat polttelisivat, mutta ylitsepursuava kenkäkaappi vaatii raisuja otteita ja tiukkaa harkintaa.

Minkälaisista juhlavaatteista te pidätte? Millaisia ette missään nimessä pukisi lapsenne päälle?Sisältöyhteistyö, Kideblogit

6 kommenttia:

 1. Vannoin esikoisen oltua vielä mahassa ja syntymän jälkeenkin, että meille ei tule yhtään vaaleanpunaista tai hempeän kukista vaatetta eikä kukaan mummo tai kummi niitä saa mennä ostamaan.. Nyt tyttö himppaa vaille kaksi ja kuinkas kävikään...kröhöm.. :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kukkamekko ja söpöt nuo nukenvaunut :)

  VastaaPoista
 3. Meidän juhlakengät tulee yleensä h&mltä, koska käyttö on noin 3krt ennenkuin jää pieniksi, ja hintakin pyörii kympin luokassa.

  VastaaPoista
 4. Nuo vaunut on ihanat! Ja neiti sopii niiden kanssa hyvin yhteen. Mistä ootte hommanneet nuo vaunut. Täydelliset.

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko. Ostin itse Ainolle vähän samantyyppisen, mutta valko-sinikuvioisen lähiPrismasta. Ja iki-ihanat nuo retrovaunut!!

  VastaaPoista