Social Media Icons

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusterveiset

5 kommenttia , , , , , , , , , , Share It:
1b 2b 3 4b 5b 6 7 8 12b 13 14 15b 16

Juhannusterveiset täältä iki-ihanasta Kymestä! Me otimme suunnan kohti mökkilaituria jo torstaina ja kolme päivää on mennyt nukkuen, saunoen, hyvin syöden ja lokoillen. Lasten kanssa olen tullut huomanneeksi, että isoimmat elämykset ja arjen luksus syntyvät varsin pienistä asioista; siitä, että saa nukkua aamulla yhdeksään, siitä että joku muu keinuttaa kolmatta tuntia valittamatta, että kesätorilta saa pillimehun tai että hattupäinen mies soittaa haitaria juhannuskokolla. Kahdeksan euron mökkirattaat muuntautuvat paitsi maailman parhaimmiksi päiväunikieseiksi löysien jousiensa vuoksi, myös sisarusmallisiksi.

Ihan ilman kommelluksia emme tietenkään tälläkään reissulla selvinneet; Helmin kummitädin olkapää meni sijoiltaan kun hän nosti vauvaa (alla vanha vamma), vastikään asennetusta hyttysimurista huolimatta järvivesi kirvelee laikukkaita nilkkoja ja lasten vaatteet pakannut mies oli unohtanut vauvalta hatun - vaan mihin ei tuubitoppi taipuisikaan! Snobikonkkaronkkamme uhmaikäinen haluaa ulkoilla makean veden helmet kaulassa, pienempi kelpuuttaa ensilusikallisiksi näin puolen vuoden kypsässä iässä ainoastaan kaupan kalleinta luomusmoothieta ja minä nostalgiankaipuisena juoksin paljain jaloin nurmikolle ja keihästin kantapäähäni viiden sentin loven. Ensihoitajaksi minusta ei ikinä olisi; kun haavaa putsattiin, tunsin tutun kauhun, oksennuksen maun suussa ja olin vähällä pyörtyä, taas. Nauroimmekin, että onneksi lomailemme kesähuvilalla emmekä kaivovedellä toimivalla mökillä - mehän kuihtuisimme alkeellisiin olosuhteisiin.

On ihanan helpottavaa olla mökillä, jossa on vesivessa ja jonka saippuaoopperat voi katsoa tuttuun kellonaikaan kuten kotonakin. Täällä voi ottaa rennommin; täystuhon nähnyt vaatehuone on kahdensadan kilometrin päässä ja päiväunilla ei tarvitse katsoa kelloa tai odottaa pesukoneen piippavan. Tähän hiljaisuuteen en meinaa tosin millään tottua. Yöllä imettäessäni odotan aina vain yläkerran naapurin lorottavan pyttyynsä kovaa ja korkealta eikä tuttu kellon tikityskään kuuluu.

Toivottavasti te olette viettäneet yhtä ihanaa keskikesän juhlaa kuin me, hyvin syöden ja nukkuen, lomaillen. Vaan älkää teloko itseänne älkääkä hukkuko. Ihanaa juhannusta!

5 kommenttia:

 1. Hei c'mon, jaan samat fiilikset, mutta mua melkein hävetti tänään, kun hyppäsin metrin ilmaan nähdessäni madon. Siis kastemadon! Luoja! Huoh. Mietin sen jälkeen kyllä, että oon sopeutunut tähän kaupunki elämään kai vähän turhan tehokkaasti :D

  VastaaPoista
 2. Lapsiperheen juhannuksesta taas hei! Mikä toi sun ihana mekko on??

  VastaaPoista
 3. No hei vaan hei! (Vale)kietaisumekkoni on Stockan Outletin alesta, Tammistosta. Hintaa oli muistaakseni huikeat 7.9 euroa ja ostin sen siis ihan muutama päivä sitten, niitä oli reilusti rekissä, samoin samalla kuosilla paitoja. Merkki on Noom, yksi suosikeistani; kivoja, freesejä kuoseja järkevään hintaan. :)

  VastaaPoista
 4. Ihania juhannuskuvia, kesäfiilistä ja nostalgiaa!

  VastaaPoista