Social Media Icons

lauantai 18. toukokuuta 2013

Ystäviä ja naapureita

Ei kommentteja Share It:
Seuraa sekalainen reportaasi yhdestä kuluneen viikon kohokohdista. Meillä edelleen kolme niiskuttaa ja kaksi yskii öisin, joten vapaan hetken tullen (yömyöhään) haluaisin kertoa kaikesta viikon varrella ilahduttaneesta ja askarruttaneesta. Pidän kuitenkin kieleni kurissa ja pitäydyn maailman parhaissa naapureissa. Myöhemmin jatkoa seuraa jäätelöstä, lastenhuoneen uusimmista hankinnoista, kodista, kestovaippailuista, päivän asu-dilemmasta ja sisarusrattaista.

1b 4b grillaamassa

Uudessa kodissamme on huikean sijainnin lisäksi yksi iso plussa, joka osaltaan vaikutti ostopäätöksen tekemiseen. Nimittäin yhdet parhaimmista ystävistä (lähestulkoon) naapurissa. He ovat vanhoja koulukavereita, sekä mieheni että minun, ja vuosien varrella porukka on hitsautunut yhteen. Juhlapyhien ja maljapuheiden lisäksi me vierailemme verkkareissa toistemme luona, juurrumme sohvan nurkkaan kahvikuppien ja jäätelökulhojen kanssa. Ehkä juuri se on heissä erityistä. Se ettei tarvitse esittää mitään. Voi tulla sellaisena kuin on. Hiukset pesemättä ja ripsarit poskella.

11 jätskitb

Kuluneella viikolla avasimme grillikautta ystäväporukalla ja nyyttärihengessä, tietenkin. Me kaikki rakastamme hyvää ruokaa ja pidämme ruoanlaitosta, ja saimme nopealla aikataululla aika kivat kestit aikaiseksi. Viimeisimpiä juoruja vaihtaessa skumppapullo jäi avaamatta, mutta hyväksi havaittu mansikkalinja ei pettänyt. Arvovaltaisa makuraatimme sai lisäksi maisteltavaksi Kolmen kaverin, uuden helsinkiläisen jäätelötehtaan, suussa sulavia jäätelöitä, ja minä ihastuin niin, että kirjoitan niistä vielä ihan erikseen. Oikeastaan siksi, että testijäätelöt upposivat ennätysnopeasti grillikansan suihin eikä kuvamateriaalia ehditty tallentamaan... Mustikka-kaardemummajäätelö joka ei sisällä keinotekoisia makuaineita, teollisesti tuotettuja lisäaineita tai väriaineita kun ansaitsee todella ihan oman erityismainintansa - myös taaperon mielestä (katsokaa suupieliä..).

3b 8

Mekko / Jocko Elise Baby dress, Minimint (saatu)


Parasta yhteisissä hetkissä ja ystävyydessä on, miten hyvin ystävämme ovat ottaneet Helmin vastaan. Meillä ei ollut lähipiirissä entuudestaan lapsia ja parhaista ystävistämme toiset odottavat esikoistaan saapuvaksi nyt heinäkuussa. Silti Helmi on aina löytänyt joukosta jonkun, jonka kanssa rakentaa vaihteeksi lego-tornia, jolle esitellä uutta kirjaa tai joka on imetyshetken tullen jäänyt valvomaan iltapuuron syömistä. Kun olemme saaneet kahvileipätuliaisia, on Helmille varattu samalla viinirypäleitä. Se on musta tavattoman huomaavaista. Kaikki ovat lisäksi kyllästymiseen saakka jaksaneet kuunnella liitoskipumarinaani ja uskomatonta synnytyskertomustani. Meillä ei ole ikinä ollut joukkoon kuulumaton olo, eikä tunnetta siitä, että eläisimme erilaista elämänvaihetta. Se, ettei kukaan meistä ole kreisibailaaja eikä viina virtaa, vaikuttaa varmasti osaltaan asiaan.

Kun ystäväpariskunta osti asuntonsa alueelta pari vuotta sitten, ihastuin tähän paikkaan. Sen isoihin ja vehreisiin pihoihin, vanhoihin taloihin, puukeinuihin ja grillipaikkoihin. Etsiessämme isompaa asuntoa päädyimme yhä tänne vain. Ja vaikka olen eksyksissä jo naapuritalon takana, tuntuu tämä kodilta. Kotikaupungilta. Taas. Alueessa ja sen ihmisissä on lämminhenkisyyttä ja ulospäinsuuntautuneisuutta jota en olisi osannut odottaakaan. Ystäväpariskunnan naapuri rauhoitti grillipaikan halkovaraston linnunpesän vuoksi ja meillä naapuri auttoi kantamaan rattaat ylös kotiin. Hiljan ovikelloamme taasen soitti alakerran naapuri joka toivotti tervetulleeksi. Yläkerran pojat tervehtivät kohteliaasti kohdatessa ja kaikki tuntuvat lajittelevan jätteensä. Olen mykistynyt.

Taidan hiljalleen kotiutua. Naapuritkin on kerrassaan mahtavia.

Sisältöyhteistyö, Kideblogit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti