Social Media Icons

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Taaperon vappuaatto & päivän asu

6 kommenttia , , , , , , , , Share It:
Yleensä kirjoitan omasta näkökulmastani, hämmästelen äitiyttä ja lapsia tai ilmiöitä ja asioita niiden ympärillä, vaikka oikeastihan päähenkilöt ovat miltei kaksivuotias rämäpää Helmi, ja hyvin syövä & nukkuva nelikuinen Armas. Koska Armas käytännössä nukkui ja söi koko vappuaaton lukuunottamatta muutamaa pakollista edustushetkeä isovanhempiensa lämpimässä sylissä, päätin kertoa teille taaperon päivästä.

kuplabkuplab1 kuplab2

Helmin vappuaatto alkoi aika vauhdikkaasti, kun hän isänsä valvovan silmän välttäessä keksi kurottaa syöttötuolista kohti keittiön tuuletusikkunan sälekaihtimia ja tippui tuolistaan lattialle. Lievä aivotärähdys ja pieni kuhmu otsaanhan siitä saatiin, ja enemmän taisivat kuitenkin säikähtää vanhemmat. Ei siis mitään, mitä ei muumimehupullo, syli ja perhepiirin lääkäri olisi voinut korjata.

Vappuaaton kohokohtia olivat paitsi tietenkin vappupallot (joita anoppilaan oli hankittu kolme, toim. huom.), myös saippuakuplat ja jätöstensä päälle lehtiä potkiva mummolan koira (ennen kuin ne korjattiin parempaan talteen). Vappumunkkeja parempaa oli perunasalaatti ja kotitekoinen sima, jota juodessa piti irvistellä teatraalisesti - ja pyytää sitten lisää.

helmi6b helmiblog helmi7b helmi8

Vaatteistaan yhä enemmän kiinnostunut Helmi valitsi itse asukokonaisuutensa, siis keltaiset nahkanauhakumisaappaat, farkkulegginssit, pandatunikan ja pipon, punaisen takin, helmet ja kerhorepun, johon pakattiin pumpulipuikkoja, kolme duploa ja juomapullo. Reppua ei missään tapauksessa saanut sulkea, älkää kysykö miksi. Aurinkolasit olivat jostain syystä erityisen ihanat hieman vinksallaan, eikä se meitä haitannut. Ulos lähteissään Helmi vilkaisi vielä peiliin, nyökkäsi, ja sanoi sitten ihaillen "vaau". Vielä mummolassa puettiin moneen kertaan päälle attua ja jalkaan vedettiin kiinkat.

ah2

Käytiinpä myös tsekkaamassa jäätilanne Vuosaaren satamassa, ja toteamassa, että ensi viikolla on kaivettava pelastusliivitkin jemmoista. Helmi oli vakuuttunut, että meressä kellui autoja, ja oli jo ottamassa varaslähtöä veneilykauteen naapuripaikkain veneillä, eikä huudolta tietenkään vältytty kun kömmittiinkin takaisin autoon.

Tänään meillä on ohjelmassa grillikauden avaus anoppilassa, jonne meidän lisäksemme matkaavat myös minun vanhempani, eli melkoinen perhevappu on luvassa!

PS. Mikäli ihmettelette yhä suurentuvia vesileimoja kuvissa, voin kertoa, että olen aika valveutunut kuvieni luvattoman käytön suhteen. Mieheni inttikaveri oli bongannut seuranhakupalstalta minun vanhan valokuvani, kun Anu K Porista etsi miesseuraa. Sikäli on hauskaa tietää, että tälläkin naamalla kävisi flaksi, ja että olen kuuma kissa (tähän väliin on todettava, että kyseessä on kasvokuva), vaikka allekirjoittaneella onkin timanttisormus vasemmassa nimettömässä. Toisaalta kuva on ajalta, jolloin valvoin öisin baaritiskillä, en virttyneissä imetysliiveissä parisängyn nurkassa...

6 kommenttia:

 1. Täälläkin on jo välillä hyvinkin tarkkaa se mitä päälle laitetaan ja erityisesti asusteet. Kameralaukku kulkee kaulassa ja raivarit tulee, jos se pitää hetkeksi ottaa pois että saadaan paita päälle. Tänään ulos oli pakko laittaa kuulokkeet korville... Eilen niitä ei missään nimessä haluttu, kun oltiin Vallilan vapputansseissa ja musiikki olisi oikeastaan vaatinut niiden laittamisen. Mut se on tarkkaa :D

  VastaaPoista
 2. Ihanan asukokonaisuuden on Helmi valinnut, ja reppukin hyvin pakattu :) Muistan omasta lapsuudestani, kun mukana kuljetettiin käsilaukkua, jonka sisältö oli hyvin vastaavanlaista :D

  VastaaPoista
 3. Kannattaisi varmaan laittaa noi vesileimat lähemmäs kasvoja, ja sivustolle semmoinen esto, ettei kuvia saa edes kopioitua. Nine days wonderin Saralla on sellainen esto, että kun klikkaa oikealla hiiren näppäimellä, tulee ponnahdusikkuna "Näpit irti!" Leimat siksi lähemmäksi, että Print screenillä kuvan kopioimalla leiman saa rajattua pois.

  VastaaPoista
 4. Mä kans mietin, et voiskohan sitä vesileimaa tosiaan laittaa vaikka kasvojen päällekkin? Jos se on aika vaalea kuitenkin, niin tuskin liikaa kuvaa "pilaisi". Kurjaa, miten toiset kehtaa kopioida ja käyttää toisten kuvia.

  VastaaPoista
 5. Olen seurannut bloggaamistasi siitä lähtien kun Helmi oli vielä mahassa ja täytyy sanoa että aivan ihana tyttö teillä!

  VastaaPoista
 6. Mä näinkin kuvan facebookissa, sehän oli aika tyylikäs kokonaisuus! :D

  VastaaPoista