Social Media Icons

perjantai 24. toukokuuta 2013

Nahkavekkarit

26 kommenttia , , Share It:
1b 2b 3b

Herätyskelloa ei tässä talossa tarvita kuin aniharvoin. Aurinkoakin tarkemmat lapset pitävät kyllä huolen univelan lyhentymättömyydestä heräämällä ennen kaikkia muita. Yleensä ensimmäinen herääjä on Armas, joka on syntymästään saakka herännyt aamuviideltä, viimeistään kuuden pintaan. Vauva on onneksi mitä helpoin hämättävä, ja unenpöpperössä yöpöydältä kaivettu helistin antaa hetken armonaikaa. Yleensä meidät herättää lopun viimein myöhempään liki kaksivuotias Helmi, joka iloisesti laulellen juoksee makuuhuoneeseemme, laittaa valot päälle, alkaa avaamaan verhoja ja tulee yövaippoineen istumaan tyynyn päälle suukottelemaan. Osansa saa tietenkin myös pikkuveli, jonka sänkyyn Helmi kiipeää (yleensä syömään toisen tuttia). Koska lapset nukkuvat eri aikoihin myös päivällä, on Helmi toimittanut itkuhälyttimen virkaa jo jonkin aikaa, ja kun olohuoneesta alkaa kuulua onnellista hirnuntaa ja "eeeiikkaa, eeiikkaa täällä" tiedän vauvankin jo heränneen.

Vatsan päällä pomppiva lapsi ja hehkulampun loiste joka tunkee silmäluomien lävitse on tavallaan aika hellyyttävää, mutta jään odottamaan niitä vuosia, kun voin maksaa viikkorahaa aamukahvin keittämisestä ja kuskaamisesta suoraan sänkyyn. Tosin otaksun, että supermärät pusut ja peitteleminen piikkimatolla kuuluvat juuri tähän hetkeen, aikaan ennen viikkorahaa ja ensimmäisiä koulupäiviä. Sitä ennen herään kai aina väsyneenä ja sydän kurkussa kun joku seisoo haarukka kädessään sängyssämme ennen aamuseitsemää ja nauraa.

Miten te heräsitte tänään? Kuka tai mikä teidät herättää?

26 kommenttia:

 1. 11kk poika herää vieressä vaihtelevasti siinä vaille viidestä puoli kuuteen, välillä itkien ja välillä nauraen. Aamut vähän nyt aikaistuneet, kun lopetin muutama viikko sitten yöimetykset. (Tosin en muista enää moneltako ennen herättiin, veikkaan että siinä kuuden ja seitsemän välillä. :D)

  VastaaPoista
 2. Luin otsikon pikaisesti ja siirryin heti blogitekstiin. Mietin miten tämä nyt mitenkään liittyy mihinkään nahkaveRkkareihin. Kunnes tajusin mistä olikaan oikeasti kyse. :D Lisää kahvia, kiitos...

  VastaaPoista
 3. Meillä esikoinen herättää pääsääntöisesti hieman ennen tai jälkeen aamu kuuden. Hän joko juoksee makuuhuoneeseen tai huutaa huoneestaan "äitiiii, tuu tänneee!". Muistan nuo aamu viiden herätyksetkin, niitä meilläkin esikoinen suosi ennen. Kyl on päivä pitkä kun sen aloittaa jo viideltä ja klo 9.30 alkava kerhokin tuntuu kaukaiselta :D

  VastaaPoista
 4. Taapero herää kellontarkasti kello 6.30, paitsi silloin kun oli käännetty kelloja jolloin kesti 4 viikkoa saada lapsi taas "oikeaan aikaan". Onneksi olen aamuvirkkua sorttia ja tottunut heräämään aikaisin myös töihin (yli tunnin työmatka).

  VastaaPoista
 5. Meillä nelikuinen hienoneiti herättää klo 7-8 alkamalla kovaäänisesti ähertämään kakkaa. Joka aamu. :D

  VastaaPoista
 6. Arkiaamuisin ihan herätyskello pääsee herättämään ennen lasta mutta viikonloppuna tai muilla vapailla hento kuiskaus kysyy: "Äiti. Mennään kattoon elokuvaa.." Pikku mies herää joka aamu klo 6. Ei paljon siis tuu valvottua iltaisin. Kymppi uutisia en oo katsonut kahteen vuoteen. :D

  VastaaPoista
 7. AAi että sun juttuja on niin mukava lukea! Sulla on kyllä sana hallussa ja kielikuvat tapahtuneista on vertaansa vailla. Meillä kaks vanhempaa lasta(2 ja 3 vuotiaat) on yökylässä. Ja meidän 8kk vauva (joka normisti nukkuu niin lyhyissä pätkissä ja herää parhaimmillaan 5:30) nukkui tänään 10 asti!! Eli kertakaikkiaan luksusta äidille. Aamusta asti ihana päivä, rauhassa kaffet(ihan kuumana!) Ja lehden lukua. Havahduin tänään ku aamulla kuului KELLON TIKITYS.. voitko uskoo mikä hiljasuus?!;) yleensä aamusin herää vaihtelevasti lasten iloon uudesta päivästä tai kolmiäänisesti laulettuun itkuvirteen. Onneks mollivoittoset aamut kääntyy päivän mittaan päälaelleen ja illalla sit ku nukkua pitäs ni meno on parhaimmillaan;) ihanaa kotielämää täysillä elellen:)

  VastaaPoista
 8. Täh! Oonko ainut jonka lapset ei herää keskellä yötä? :D Kaksivuotias oli hetken ennen kellojen siirtämistä rytmissä, jossa se heräsi ennen kahdeksaa. Siis seitsemän jotakin. Olin kauhuissani! Tuntui ettei kukaan voi herätä virkeänä niin aikaisin. Nyt ollaan onneksi päästy takaisin mukavaan rytmiin. Herätään 8-10 välillä, vauva joskus alkaa ähistä jo seitsemän aikoihin, mutta ei herää kokonaan sekään.

  Yläkerrassa asuu kaksivuotiaalle sopivan ikäinen kaveri. Siellä kuitenkin herätään viiden-kuuden aikaan. Olemme sattuneet samaan aikaan ulos YHDEN kerran! Onneksi puistossa on muitakin lapsia...

  VastaaPoista
 9. Mitä? Blogipostaus jossa ei ole mainosta? Jo on aikoihin eletty!

  VastaaPoista
 10. Mä aina toisinaan herään hetken ennen lapsia (silloin kun herään kuuden maissa) ja ne on kyllä päivän parhaita hetkiä. Ja mukavampia herätyksiä kuin se, kun säpsähtää keittiöstä kuuluvaan leivänpaahtimen napsahdukseen - parempi sekin toki kuin palohälytin.

  VastaaPoista
 11. Miten mää onnistuinki lukemaan ton otsikon, että "Nahkaverkkarit"..? Odotin jotain postausta uusista housuista tai muusta, mutta pitikin palata lukeen toi otsikko uudelleen tekstin luettuani :--)

  VastaaPoista
 12. Meillä kömmitään ylös siinä 9 maissa.. Lapset 1v9kk ja 4kk. Isompi saattaa herätä aikasemmin mutta höpöttää omiaan sängyssä :) Vauvan saattaa joutua joskus herättämäänkii. Sopii mulle, ite olen aamutorkku!

  VastaaPoista
 13. Lohduttavaa ettei meillä olla ainoita aamuvirkkuja... Itse en kyllä ole, mutta siis tuo poika. Aina viimeistään 7 ylhäällä, yleensä jo kuuden aikaan. Me ei miehen kanssa kumpikaan olla aamuvirkkuja ja sängyssä sitten tönitään ja väitellään siitä kumman vuoro on nousta. :D Mies kun menee usein vasta iltavuoroon (klo 13) töihin niin on aamupäivät myös kotona.
  Nyt kun luovuimme tutista on herätys lähes järjestän ollut 5.45, eikä suostu enää meidän väliin köllimään niin kuin vielä tutin kanssa suostui... :/ Mutta mahtista silti että tutista päästiin!! :)

  VastaaPoista
 14. Moi!

  Meillä 1-vuotias herättää tätä nykyä aina hitusen 5 jälkeen. Erittäin pirteänä ja iloisena :) Itse en ole aamuvirkku ja illat sohvalla venyy aina liian myöhään. Mutta, aina sitä jotenkin pääsee hereille.

  Mä googlettelin joku aika sitten kokemuksia kestovaipoista ja silloin löysin tieni sun vanhempaan postaukseen, jossa kerroit teidän käyttävän mm. Babylandin kestoja. Mä oon vasta nyt yrittämässä kestoilua kunnolla ja tilasinkin raskauskeijusta kokeiluun noita Babylandeja. Ne vaan haiskahti paketista otettuna todella vahvalta kemikaalilta. Nyt oon pessyt ne imuineen kaksi kertaa Neutral pesuaineella ja huh edelleen haisee ihan todella vahvasti. Tulinkin kyselemään, että miten ja kuinka usein olet pessyt ennen käyttöönottoa? Luin jostain, että olisi hyvä pestä 4 kertaa ennen kuin on hyvä imu. Nyt vaan lähinnä epäilyttää toi haju, että pesenkö jotenkin väärin kun ei yhtään ole kahdessakaan pesussa hävinnyt ja uskallanko pukea lapselle. Myös ihmettelin kun raskauskeijun sivulla lukee vaippojen kilomääränä 4-16kg, mut aika monissa muissa nettikaupoissa 3-13kg samoille vaipoille. Meillä poika nyt n.11kg. Oletteko vielä olleet tyytyväisiä kyseisiin vaippoihin? Ja kuinka paljon Helmi tarvitsee imuja? Oon hieman pihalla vielä vaippojen ja imujen kanssa. Testaamalla tietenkin selviää :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Jaa, piti oikein laskea. Jos tässä kuussa on ollut 14 postausta niin kovasti pinnistelemällä saa puolet niistä sitten leiman "mainostusta" koska niissä on mainittua tuotteita tms - ja loput sitten ovat niitä ei-kaupallisia bloggauksia. Kannattaa varmaan lukea useammin, niin säilyy paremmin tuntuma mistä blogataan.

  VastaaPoista
 16. Moikka! Sulla kun on kokemusta noista kantojutuista, niin olisi yksi (tyhmä?) kysymys. Meillä on siis Manduca ja poika on nyt 1kk vanha pikkuinen, joka nukahtaa tietty aina kantaessa ja pää painuu mun rintaa vasten. Jos sillä on tutti, niin se saa hyvin happea, mutta kun jos ei ole niin se nenä on ihan lytyssä ja pelkään lapsen tukehtuvan! Olisko vinkkejä miten handlaisin ton jutun? Nyt joudun minuutin-parin välein asettelemaan lapsen päätä uusiksi, kun se ei pysy sivulla pystyssä vaan lysähtää aina silleen leuka rintaan. :| Auttaiskohan jos pitäisin sitä reppua ylempänä? Hjälp! Vauva kyllä nukkuu ihan tyytyväisenä, mutta mua pelottaa.

  VastaaPoista
 17. hmm. eskarilainen nousee 7-7:30, ja syö aamupalan ja istuun katsomaan piirrettyjä. keskimmäinen nousee 8 jälkeen ja kuopus ysin maissa mun kanssa.
  onneksi isommat on noin isoja, että aamulla voin torkkua itse ;) tosin kyllä ne joskus on koko lauma kasilta hereillä.

  VastaaPoista
 18. Torstai-iltana mieheni erehtyi luottamaan siihen, että lapsi herää AINA 7.30. Perjantaina heräilin itse klo 8.00 ihmetellen, että mitenkäs se lapsi nyt vielä nukkuu ja lähdin keittämään kahvia. Kesken kahvin keiton sain ahaa-elämyksen, että mieshän taisi olla vielä sängyssä sieltä noustessani...
  Eipä siinä muuta, mutta kun sen työaika alkaa 8.00.
  Poikkeushan vahvistaa säännön, eikö ;D

  VastaaPoista
 19. Onko Armas vauvan oikea nimi vai bloginimi?:)

  VastaaPoista
 20. Voi ei! Mullakin meni kyllä tätä kommenttia lukiessa aamukahvit väärään kurkkuun! :D Nahkaverkkareita ei kyllä tässä huushollissa tulla näkemään. Eikä nahkahousuja, joten jos lähestyn sellaisella otsikolla niin oletettavasti mun blogi on anastettu hirveisiin käyttötarkoituksiin. ;)

  VastaaPoista
 21. Oi, ihana!

  Mä myönnän kukkuvani silmät ristissä puoleen yöhön ihan vain periaatteen vuoksi, koska se on sitä kuuluisaa "omaa aikaa". Siis pakata puistoeväitä. Hmm.

  VastaaPoista
 22. Heippa!

  I feel your pain, mitä tulee aamuherätyksiin. Mä pääsen sängystä ylös toisinaan hyvin, yleensä vaan hyvin huonosti. Mä puhun aamukuudesta vielä aamuYÖNÄ. Hullut lapset!

  Ja mitä tulee noihin vaippoihin, niin mulla on luonnoksissa piiiiitkä kertomus meidän kestovaippahistoriasta ja saan sen julkaistua varmasti tällä viikolla, toivottavasti illalla kun aamuvirkut sammuu.

  Mä olen kuullut, että Babylandeja on kahta eri kokoa, pienempää ja isompaa, joten siitä voisi johtua tuo kokohaarukan eroavaisuus. Meillä vaipat ei ole koskaan haisseet uusina erityisen voimakkaalta, ja olen pessyt uusia vaippoja pari-kolme kertaa ennen käyttöön ottoa - käyttöönottopesua enemmän kaipaavat mun mielestäni vain imut, jotka paranevat pesuissa imukykyisemmiksi. Kannattaa siis reklamoida myyjälle, jos pesuista huolimatta haju ei katoa vaipoista, sillä niiden ei tietenkään kuulu haista miltään. :)
  Meillä imujen määrä taskuissa on suoraan verrannollinen syömisiin ja etenkin juomisiin. Yövaipassa tykkään järeämmistä luonnonkuituimuista, esimerkiksi Babyidean hamppuimuista tai bambu-hamppusekoitteesta, mutta päiväsaikaan riittää 3-4 tunnin vaihtovälillä yksi Babylandin mikrokuituimu ja yksi lisäimu (meidän on pääasiassa vanhoista pyyhkeistä yms ommeltuja esteettistä silmää hivelemättömiä pötköjä), ja Babylandin mikrokuituimu yksinäänkin riittää, jos syömisen suhteen on hyvä kausi, eikä lapsi tankkaa pelkkää vettä (meillä syöminen on tosi kausiluontoista, välillä menee hirveästi, sitten on kolmen lihapullan päiviä). Eettisestä näkökulmasta Kiinassa valmistetut halpavaipat ei välttämättä ole se ässin ratkaisu, mutta musta käytännössä katsoen koko vaippaiän sopivat vaipat, jotka on edullisempia ja joita on siksi matalampi kynnys kokeilla, on oikein huomionarvoisia. Jos Babylandeja saisi coolmax-sisuksella, en ostaisikaan mitään muuta! Meillä Helmi käyttää edelleen Babylandin taskuja ja on n. 13kg ja käyttää vaatekokoa 92-98cm, eli aika pitkäikäisiä ja toimivia ovat minusta. Ja tietysti jos ajattelee kestovaippailua säästöratkaisuna, on Babylandit oikein mainioita - vaipattamisen kulut on TAATUSTI pienemmät vaikka kierrossa olisikin paljon vaippoja!

  VastaaPoista
 23. Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä vastauksia. ;)

  Meillä oli Armaksen kanssa ihan sama juttu, että tutin kanssa käänsi pään oikein, mutta muuten tykkäsi nojata rintaa vasten nenä lytyssä ja aina välillä nosti päätään ja haukkasi happea. Itse en keksinyt siihen paljoa muuta kuin että muutin vauvan asentoa repussa/liinassa sammakkomaisemmaksi ja käänsin pään aina "sivulle". Ehkä isoin helpottaja oli aika ja se, että asentoa tosiaan sai muuttaa. Repun kanssa musta tuntui jotenkin "turvallisemmalta" kun kangasta ei ollut niin paljoa kuin kantoliinassa, mutta luulen, että kyse on ihan mun omasta mutu-tuntumasta ja siitä hormonimylläkästä... :) Laitoin viestiä tutulle kantoliinatukihenkilölle ja hän vastaa tähän vielä asiantuntijan näkökulmasta. :)

  VastaaPoista
 24. Armas on ihan vauvan oikea nimi, joskaan ei kutsumanimi vaan osa hänen nimestään. :)

  VastaaPoista
 25. Kiitti vastauksesta! :) Eiköhän aika tosiaan auta tähän(kin) vaivaan. Onhan meidänkin poika Armaksen lailla iso kaveri (en muista teidän pojan kokoa, mutta meidän oli syntyessään 4,7kg), mutta jotenkin se isosta koostaan huolimatta silti uppoaa sinne, tietty kun ei päätään vielä jaksa kannatella kunnolla yms. Tosin oon mäkin huomannut, että poika selkeästi liikahtaa jossei saa happea, mutta entäs jos se on tosi sikeessä unessa. :/ Noh, koitan pitää lapsen elossa ja jään venailemaan vielä Asiantuntijan neuvoja. :)

  VastaaPoista