Social Media Icons

lauantai 18. toukokuuta 2013

Myyrä saapui lastenhuoneeseen

9 kommenttia , , , , , , Share It:
710b 9

Saimme valittavaksi Minimintin valikoimista yhden Myyrä-tuotteen sitä palavasti fanittavalle liki kaksivuotiaalle. Olin jo pitkään etsinyt lastenhuoneeseen sopivaa lukuvaloa iltasatuaikaa silmällä pitäen, mutta en ollut kelpuuttanut yhtäkään vastaan tullutta. Kun bongasin Minimintin sisustustuotteiden valikoimasta tsekkiläisenä käsityönä tehdyn vanerisen, kolmiulotteisen Myyrä-seinävalaisimen, tiesin, että olin löytänyt sen oikean.

Tsekkiläisen Zdenek Milerin Myyrä-hahmo on saanut alkunsa kommunistisen Tšekkoslovakian aikaan 1950-luvulla, ja saavuttanut suuren suosion pian ensijulkaisun jälkeen. Yhtä ja ensimmäistä Myyrä-animaatiota lukuunottamatta elokuvat eivät sisällä puhetta, vaan kirjailija on käyttänyt ääninäyttelijöinä omia lapsiaan, ja esimerkiksi kelannut heidän nauruaan ja huudahduksiaan takaperin, mikä on osa elokuvien uniikkia äänimaailmaa. Myyrä-elokuvien teemat ovat luonnonsuojeluajatuksineen edelleenkin ajankohtaisia. Itse tunnustaudun Myyrä-faniksi, ja olin tietenkin todella iloinen, kun myös Helmi innostui värikkäästä ja sympaattisesta Myyrästä (tai Myyästä, kuten hän sanoisi).

1

Paitsi kirja-ja elokuvahyllyyn, myös lastenhuoneeseen sopii tavattoman hyvin Myyrä kavereineen. Uusi seinälamppu on meistä kaikista ihana, hauskalla tavalla retro, lapsekas ja ennen kaikkea sukupuolileimaton, mikä tuntuu tärkeältä, sillä vuoden päästä lastenhuoneessa asustanee kaksi eri sukupuolta olevaa lasta yhden sijaan. Vaaleanpunainen höttö tai vaaleansiniset nallet eivät muutenkaan ole meitä varten, mutta ei ole myöskään valkoinen ja kliinisen näköisen kotikaan. Kivalla tavalla old shcoolia henkivä Myyrä on juuri se, mitä Helmin ja Armaksen huoneeseen haluan. Voitte kuvitella, että olin pudota penkiltäni kun näin Mintun Mami go go-blogissa Myyrä-pinnasängyn! Se on niin hieno!

Minimintin Myyrä-tuotteiden valikoima on huikea aina rantaleluista vauvansukkiin ja nalaukoihin ynnä valaisimiin. 155 erilaisen Myyrä-tuotteen valikoima saa ostoslistani kasaantumaan aika huikeaksi, joten eletään palkkapäivää odotellessa... Kuumailmapallovalaisimen kaveriksi sopisi tasapuolisuuden nimissä myöhemmin esimerkiksi Myyrä ja matto-seinävalaisin tai vauvamaisempi Myyrä ja vuode-valaisin. Kun mieheni kiinni valaisimen seinään, aloin heti harmitella, ettemme sittenkään valinneet pilvitapettia lastenhuoneeseen, se olisi varmaan ollut tosi hauskan näköinen! Himotustani hillitäkseni olen kuitenkin alkanut silppuamaan jo yhtä aaltopahvilaatikkoa aikeenani askarrella pahvista ja kartongista lisää pilviä talotapetin ylle. Mutta se, kuten niin monet muutkin projektit, odottavat vielä valmistumistaan.

PS. Note to self: jos kiinnität pilvet lapsen ulottuville, käytä kaksikomponenttiliimaa vähintäänkin. Ne nimittäin katosivat seinästä päiväuniaikaan. Ilta menneekin pilvibongaripuuhissa...

Sisältöyhteistyö, Kideblogit

9 kommenttia:

 1. Ihan ohi aiheen, mutta minen sitten saanu koodia siihen Zipittiin vaikka kommentoin siihen postaukseen :(

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana valaisin! Lähti kyllä oitis meidän, kohta kaksi vuotiaan pojan, huoneen hankintalistalle! Ja näkyi tuolla sivuilla olevan söpö Myyrä-naulakkokin :-)

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Sain viime hetkellä melkoisen suman meilejä ja koodipyyntöjä, ja osan jouduin onkimaan tiukan roskapostisuodattimen kynsistä. Laitoin sinulle kuitenkin meiliä ja saat peittosi 20% alennuksella. :)

  VastaaPoista
 4. Mekin tykätään tuosta tosi paljon! Ja Tigerin nuppinaulakkokin saanee väistyä Myyrien tieltä, on se vaan niin symppis - ja niin lastenhuonemateriaalia. ;)

  VastaaPoista
 5. Noi verhot... ja toi tapetti! Mistä tuollasia saa? :)

  VastaaPoista
 6. Verhot on teetetty Vallilan Nukkekoti-kankaasta joka löytyi Lanternan K-raudan poistomyynnistä hiljan 10e/m. Ja tapetista en itse asiassa ole ehtinytkään kirjoittamaan vielä, mutta se on ESTAn Denim & Co-mallistosta ja tilasin sen arvontapalkkiolahjakortillani maahantuojan verkkokaupasta, Pikku Kengurusta. Me mietittiin pitkään valkoisen ja keltaisen pohjan välillä, mutta päädyttiin valkoiseen. :)

  http://www.pikkukenguru.fi/tapetit/denim-co-non-woven/denim-co-tapetti-hopea-talo.html

  VastaaPoista
 7. Onko minulta mennyt vain ohi vai onko Villervalla-lastenvaatelahjakortti vielä arpomatta?

  VastaaPoista
 8. Ei liity mitenkään myyrään, mutta KIITOS eilisestä Sorel vinkistä fb:ssä. Sain ne ja vähän muutakin :)

  Aarteenmetsästystä idässä |
  http://kummelikopplan.wordpress.com/2013/05/22/aarteenmetsastysta-idassa/

  VastaaPoista