Social Media Icons

tiistai 28. toukokuuta 2013

Master bedroom

7 kommenttia , , Share It:
136 5

Minä olen aina haaveillut lasisista pariovista makuuhuoneessani. Unelmissani tietenkin herään päivään virkeänä unelmapehmeästä (ja lapsista tyhjästä) sängystäni, jonka lakanat ovat luonnollisestikin egyptiläistä puuvillaa. Avaan lasiset pariovet ja astun parvekkeelle Toscanan auringon alle. Aamiaispöydässä on tuorepuristettua appelsiinimehua ja vasta paistettuja croissantteja. Nautin kahvini kuumana eikä kenenkään aamiaista kumota lautaselta lattialle. Joku muu korjaa tiskit ilman ketään lahkeessaan roikkumassa. Uskon, että hyvä päivä alkaa täydellisestä makuuhuoneesta. Meidän ei tietenkään ole vielä sellainen.

Unelma Toscanan auringosta ja palvelusväestä elää yhä, mutta lasiset pariovet minulla sentään on makuuhuoneessani. En astu parvekkeelle, vaikka se mahdottoman ihanaa näin kesäaikaan olisikin. Entinen työhuone on pienempi, mutta paljon vanhaa suurempaa makuuhuonetta toimivampi. Kummallakin on yöpöytä eikä pinnasänkyäkään tarvinnut sahata pienemmäksi. Makuuhuone eroaa kodin muusta sisustuksesta aika lailla, ja olen halunnut pitää siellä tavaran määrän minimissään ja värimaailman vaaleana.

Pentikin pallojalkaista pöytävalaisinta ja sänkyä lukuunottamatta makuuhuoneen kalusteet on toisaalta perittyjä tai hylkytavaroina meille päätyneitä; Brion pähkinän värisen pinnasängyn saimme perhetutuilta jo Helmin odotusaikana, yöpöydät löytyivät vanhan kodin roskakatoksesta, Ikean vaatekaappi netin kierrätyspalstalta ja Kuvastimen tammikehyksinen peili löytyi kuudella eurolla kirpputorilta. Pihan roskalavalta löytyi vanha antiikkituoli, joka on uutta kangasta ja pintakäsittelyä vailla (ei näy kuvissa, bongasin sen vasta). Tekstiilit ovat pääasiassa alennusmyyntilöytöjä, mutta tätä kotia varten hankittuja. Päiväpeitto on Ikean löytönurkasta, printtityynyt H&M Homesta, kaksi tyynyä Casa Stockmannin, kaksi on anopin ompelemia ja kankaina on käytetty vanhoja verhoja. Pimentävät sivuverhot on teetetty Vallila Interiorin kankaasta, ja ne löytyivät Tammistossa sijaitsevasta Vallilan Outletista melkoisen huokeaan hintaan, 6 euroa / metri.

Lastenhuonetta lukuunottamatta kotimme seinät ovat vielä koskemattomia. Miljoonan rei'iän poraamisen sijaan haluan miettiä, mitä seinille oikeasti tahtoisin. Makuuhuoneeseen on tulossa yksi täydellinen lisäys appivanhempiemme kellarista, josta mieheni on haaveillut vuosia, ja jolle ei ole löytynyt sopivaa paikkaa ennen kuin nyt. Toistaiseksi se kuitenkin majailee vielä kellarissa ja päätynee seinälle vasta huomenna, samalla kun kuvassa näkyvä peili pääsee viimein lattialta seinälle saakka. Siitä lisää vielä myöhemmin. Kahden rei'iän poraamista lukuunottamatta en halua tehdä makuuhuoneeseen vielä isompia tai pysyvämpiä muutoksia, sillä järjestys muuttunee radikaalistikin pinnasängyn siirtyessä aikanaan Helmin huoneeseen.

Millaisia makuuhuoneunelmia teillä on? Millainen makuuhuoneen tulisi olla? Inspiraation värikäs mekka vai rauhan tyyssija?

7 kommenttia:

 1. kaunis makuuhuone kertakaikkiaan! Ihanan valoisakin!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää. :)

  Pariovet makkariin olisi ihanat. Makuuhuoneesta haluaisin rauhallisen väritykseltään, iso pehmoinen sänky keskelle huonetta ! :D

  VastaaPoista
 3. Pakko nyt kysyy, et eiks reikä taivu ihan vaan "reiän", vai oonko vaan ite pahasti erehtyny? :O

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana makuuhuone teillä! :)

  VastaaPoista
 5. Teillä on kyllä kiva makuuhuone!
  Tällä hetkellä meidän makuuhuoneessa on ahdasta, kun 4kk ikäinen
  neiti pinnasänkyineen ja hoitopöytineen vie paljon tilaa. Olemme muuttamassa kesän jälkeen suurempaan asuntoon ja tarkoituksena olisi lapselle laittaa sinne oma huone. Uudessa asunnossa haluan saada kunnon makuuhuoneen, joka on ilmeeltään vaalea ja avara, hieman maalaisromanttinen. ;)

  mbabysteps.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Kaunista on! Saanko udella, että mikä lattia teillä on? Meillä uuteen vielä kaunis vaalea lattia hakusessa ja tämä näyttää todella ihanalta! :)

  VastaaPoista
 7. Heh, tämäkin huone on (taas) työhuoneena. :D Lattia on laminaattia, valkolakattua mäntylankkua jäljittelevää. Me etsittiin sitä täydellistä valkolakatun näköistä laminaattia tosi tosi kauan, kunnes löydettiin tämä! En halunnut missään nimessä liian harmaata enkä yhtään punertavaa lattiaa, puhtaan valkoisen vain. En millään muista, mikä on mallin nimi! Mieheni muistelee, että merkki oli saksalainen? Tämä ei ollut halvin vaihtoehto muttei myös kalleinkaan, ehkä 15-17e/m2? Tämä nimenomainen lattia on kuitenkin K-raudan myydyin valkoinen laminaatti, eli luulisi mallin selviävän helposti! Heillä tietysti vähän vaihtelevat valikoimat, mutta tätä käsittääkseni löytyy lähes kaikista K-raudoista ja myös Puukeskuksessa oli tätä lattiaa.

  VastaaPoista