Social Media Icons

torstai 23. toukokuuta 2013

Hei, me muutetaan!

8 kommenttia , Share It:
6

Kypsyttelin ajatusta viikkoja mielessäni. Katsoin lasiruutuisia pariovia, etsin täydellistä paikkaa peilille. Tiesin mihin liinavaatekaapin laittaisin, missä olisi hyvä paikka pinnasängylle. Mattokin sopisi paremmin tänne. Työhuoneeseen. Mieheni ei innostunut, tietenkään. Vakuutin, että neljä kirjahyllyä ja kaksi antiikkikirjoituspöytää muuttaa hetkessä toiselle puolen asuntoa. Ja että vastaavasti parisängyn, pinnasängyn ja liinavaatekaapitkin suorastaan voi heittää uusille paikoilleen. Hetken me mittailimme ja mallailimme. Viikonloppuna kiireen helpottaessa työhuoneemme muuttaa pois lastenhuoneen kyljestä isoimpaan ja valoisampaan makuuhuoneeseen. Seuraavana projektina onkin peittää tuo mieheni valitsema ruskea raitatapetti kirjahyllyin. Siinä onkin hommaa...

Me vaihdamme huonekalujen järjestystä aika usein. Kuluneen kuukauden aikana sohvia ja lepakkotuolia on pyöritelty olohuoneessa kolmeen eri asentoon ja vanhassa kodissa kirjahyllyä purettiin alvariinsa siirtämistä varten. Eräs muutaman kerran vuodessa meillä kyläilevä kaveri sanoo aina kun astuu meille sisään: "ai, sitä on taas dekoreerattu". Niin. Taas. En voi käsittää ihmisiä, joiden keittiönpöytään hioutuvat maitopurkin jäljet ja joiden huonekalut tuntuvat juurtuneen niille sijoilleen. Esimerkiksi isovanhempieni kotona kaikki tavarat ovat olleet niillä sijoillaan niin kauan kuin muistan. Ja katsaus aikaa ennen minua otettuihin valokuviin kertoo, että niin on ollut aina. Minusta ei kai olisi sellaiseen.

Miten on teidän laitanne? Oletteko impulsiivisia sohvan kääntelijöitä vai onko tavaroillasi vakiintuneet paikkansa?

8 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa! Meidän kämppä on sen mallinen, ettei järjestystä voi muuttaa. Valitettavasti ;-)

  VastaaPoista
 2. Mielelläni siirtelisin ja vaihtaisin järjestystä, mutta olohuone on sen mallinen, että huonekalut ei oikein muuten asetu sinne fiksusti

  VastaaPoista
 3. Mä en saa koskea kotona sisustukseen (ihan tosi) mutta Käytännön Miehen harrastus on vaihtaa huonekalujen (siis ihan isojenkin, kuten kirjahyllyjen) paikkaa toistuvasti. Melko varma nakki, että jos olen yli 3 tuntia poissa kotoa niin siellä on uusi järjestys. Vähän rasittavaa, mutta kai sitä miehellä voisi huonompikin harrastus olla.

  (Ja miten mua harmittaakaan nyt että annettiin 10 vuotta sitten lepakkotuoli pois, kun se oli niin "passé" ja "kasari").

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut Jupen kanssa jo kolme yhteistä kotia ja joka kodissa tavarat on jököttänyt juuri siinä paikalla, mihin ne on ekan kerran pistetty. :D Mutta meidän taktiikka on siinä, että me mietitään ne paikat ensin tosi hyvin, joten ne on oikeasti ne parhaat paikat, joten mitä niitä muuttamaan. :)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin vaihtuu järjestys useita kertoja vuodessa. Kaikissa kuudessa kodissamme ollaan venkslattu huonekaluja, vaikka alle vuosi oltaisiinkin kodissa asuttu. Se on mun(meidän) juttu myös. Järjestysten päässä pyörittely on ihanaa aivojumppaa. Pienimmissäkin kodeissamme huonekalut on vaihtaneet paikkaa, vaikka ne neliöt oli kyllä aika tarkkaan määrittänyt, missä minkäkin "paikka" on. :-)

  Omissa mummoloissakin huonekalut on olleet samoilla sijoillaan aina eli vuosikymmeniä. Vaikka en sitä täysin ymmärräkään, niin muuttumaton tunnelma on itselleni olennainen osa mummolan käsitettä. Laittaisinkin varmasti vastaan, jos joku kehtaisi ehdottaa sohvan tai ruokapöydän siirtämistä. :-D

  Tsemppiä teille huonekalu-rumbaan!

  VastaaPoista
 6. Meidän nykyisessä asunnossa huonekaluilla on omat paikkansa juurikin sen takia ettei niitä saa muuten mitenkään fiksusti. Edellisissä asunnoissa ne kyllä saivat ihan riittävästi liikuntaa.. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä sama ongelma kuin monella muulla, huonekalut sopivat vain yhteen paikkaan ja siinä ovat nyt vuoden verran olleet ja ovat kunnes tästä pois muutetaan. Siskoni puolestaan vaihtaa huonekalujen järjestystä joka kerta kun siivoo paremmin, eli noin kerran kuussa tai kahdessa. Kuulemma jos kerta huonekalujen alta täytyy lattia imuroida ja pestä, pääsee helpommalla, kun siirtää huonekalun uuteen paikkaan ja pesee sitten vasta :D

  VastaaPoista
 8. Tää tapetti ei ole olleskaan huono Anna! Oikeiden värien kanssa ja retrojen huonekalujen kanssa se sopii loistavasti!

  VastaaPoista