Social Media Icons

perjantai 10. toukokuuta 2013

Hei hei, Vantaa

5 kommenttia Share It:
asunto3 asunto6 asunto7 asunto9 asunto12

Olemme asuneet uudessa kodissa jo jonkin aikaa. Paikanvaihdos tuntuu muuttaneen niin monia asioita. En tunne bussireittejä enkä neuvolantätiä, lähikaupan kassallakin ovat vastassa vieraat kasvot. Juustohöylällekään ei ole löytynyt sitä täydellistä koloa uudesta keittiöstä. Vielä.

Minä ehdin asua yli kymmenen vuotta mainettaan paremmassa Hakunilassa. Opin tuntemaan sen läpikotaisin, muistamaan kaikki kadunnimet ja bussiaikataulut. Tiedän jokaisen polunhaaran, lenkkireitit ja suurustejauheen paikan lähikaupassa. Kahtena kotiäitivuotenani ehdin myös tutustua maailman upeimpaan porukkaan läheisessä avoimessa päiväkodissa. Vaikka kyllä me siellä edelleenkin käymme, autolla vain.

Edelleenkin mummolasta tai reissusta palatessani olen kääntymässä vanhalle kotireitille. Kai minulla on vähän ikävä vanhaa kotia. Ikävä pesutuvan aktiivipyykkäreitä ja aikakausilehtien kierrätyspistettä (minä olin yksi niistä jotka siipeilivät naapurin Avotakka-kestotilauksen suhteen). Niitä hassuja ja sympaattisia eläkeläisukkoja jotka hakkasivat jäätä päivät päästään talvella, hoitivat pihan viherkasveja kesällä ja haravoivat syksyllä. Luulen, että naapureilla ei kuitenkaan ole ikävä meitä tai meidän aamuisia en halua sukkahousuja-draamojamme. Omalta mekastukseltamme emme ikinä kuulleet pihaustakaan naapureista - lukuunottamatta sitä kohtalokasta kattopanelointiprojektia, jonka ykköskerroksen pariskunta toteutti pari vuotta sitten, koko naapuruston suureksi iloksi.

Haikeudella katsoin vanhan kotimme myyntikuvia (paitsi niitä kamerakännykällä yömyöhään otettuja, miehet...). Hei hei, Hakunila.

5 kommenttia:

 1. Tuttuja tunteita, kun me muutettiin viime syksynä Porvooseen. Onneksi näin puolen vuoden jälkeen uskaltaa sanoa, että koti se on uudellakin paikkakunnalla. Hetki siihen kyllä menee, mutta onneksi aika parantaa. :-)

  VastaaPoista
 2. Ai te omistitte itse tuon vanhan asunnon? Miten mulla oli sellainen mielikuva että olitte vuokralla.. vai onko omistaja laittanut tuon myyntiin nyt teidän muuton jälkeen?

  VastaaPoista
 3. Hih, tutulta kuulostaa nuo äänettömät naapurit; täällä kolme lasta ja koira, niin ei tosiaan naapureiden kolisteluja paljon kuule, sen sijaan niitä käy kyllä sääliksi.

  VastaaPoista
 4. Mulla on vamma tuosta muuttamisesta, muualta saisi ehkä kivempiakin asuntoja, mutta olen niin kiintynyt meidän alueeseen etten uskalla läjteä täältä. Täälöä on oma yhteisönsä, tyttären kerho, omat ystävät, lasten ystävät... Onneksi ei ole pakko lähteä mihinkään sillä kerrankin olen juurtunut jonnekin. Why fix it if it aint broken?

  VastaaPoista
 5. hassua:) Ollaan sit asuttu vastapäisissä taloissa, useimiten käydään just tossa leikkipuistossa, ja teiän partsilta näkyy meidän auto:) Tiesin/ aavistelinkin aikasempien kuvien perusteella, et jossain lähistöllä asuitte. Toivottavasti uusi asuinpaikka on yhtä ihana ku tämä! :)

  VastaaPoista