Social Media Icons

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Äitienpäivä

7 kommenttia , Share It:
1b21 19 18 17 16b4 313 12 209b 8b

Me vietimme äitienpäiväviikonloppua mökkikautta avaten ja palasimme kotiin kolmen mummon kautta. Kun soppaan lisätään räkätauti x 3, ja kuluneelle viikolle mahtuneet kahdet syntymäpäiväkemut, voi jo näin tiistaina sanoa, että olo on kuin pieksetyllä nyrkkeilysäkillä. Automatkat olivat eittämättä mieleenpainuvia etenkin kun äitiyslomailen kartanlukijan pestistäni ja keksin yhden paluumatkan aikana kolme "oikopolkua" kahden nälkäisen pedon kiljuessa takapenkillä. Kuluneet päivät olemme syöneet hyvin, nukkuneet huonosti ja juosseet paikasta toiseen. Mansikkakakkuorgioita voinee kaiketi kutsua myös hiilaripöhöksi joka näkyy ja tuntuu. Näitäkö ovatkin ruuhkavuodet?

Mitä tulee itse mökkikauden avaukseen, mahtui viikonloppuun yhdet rikkoutuneet airot, yllytyshullu anoppi joka heitti talviturkin toukokuussa, 75-vuotiskahvit ja äitienpäiväskumpat, kuumaa kahvia & oikeutetusti pullaa joka päivä, taaperoa päivätyökseen viihdyttänyt kummitäti, kaatosade, euforiset hetket puusaunan lämmössä ja kesän ensimmäiset mansikat (ulkomaiset tosin). Jorma Uotisen sanoin: ei huono.

Huomenna avataankin grillikautta naapurissa kaveriporukalla hieman rennommissa merkeissä ja juhlistetaan miehen alkanutta kesälomaa. Seuraava reissu on jo suunnitteilla, ja ajatusasteella siintää jo Jäämeri mahdollisimman vähine varusteineen, mutta toistaiseksi exceliin on päätynyt 76 artikkelia, joten nähtäväksi jää, millaisen naparetkivarustuksen kanssa oikeasti lähdetään - ja minne.

PS. Ennen kuin kukaan ehtii kysyä äitienpäivälahjoista, ehdotti mieheni, josko ostaisimme äitienpäivälahjaksi kesäkukkia parvekkeelle. Ehdin jo liikuttua ihanasta ajatuksesta, kunnes hän samaan hengenvetoon kysyi palkkapäivääni. Niinpä niin. Eipä menty rikkaisiin naimisiin....

7 kommenttia:

 1. Hahaa, munki äitienpäivälahja noudetaan perjantaina postista, kun äitiyspäiväraha saapuu. ;) Kaksi lasta, toinen äitiyslomalla oleva opiskelija ja toinen opiskelija= hetkittäin hieman niukkaa. Silti oon täysin sitä mieltä, että lapsia hankkiessa ei tarvi olla omistusasuntoa, ammattia ja autolaina maksettuna. Ei meiltä oikeasti puutu mitään, vaikka ylimääräisiä ostoksia pitääkin aikalailla miettiä. Eikä varsinkaan lapset kärsi siitä millään tavalla. (Kaksivuotias oli juuri maailman onnellisin hieman ruostuneesta tätini lahjoittamasta pyörästä. Se tuskin olisi muuttanut asiaa enää mihinkään suuntaan, että pyörä olisikin ollut vaikka keltainen uusi minijopo)

  VastaaPoista
 2. Ompas teidän pienemmällä ihana pipo ! Ja Helmi on suloinen Ruotsin väreissään ;)

  VastaaPoista
 3. Olen kanssasi ihan samoilla linjoilla! Mun mies opiskelee myös, ja kyllähän se tarkoittaa aikamoista laskemista ja budjetoimista. Me voidaan kyllä laittaa rahaa kerralla kiinni aika paljonkin, ja yleensä ostetaankin vain "isoja" juttuja kerralla, mutta harvoin. Esim. uusi sohva, kamera jne. Mutta kun tulitikuissa säästää, voi ostaa shampanjaa. :) Eikä elämä ikuisesti ole tällaista, sekin lohduttaa. Ja kun tietää realiteetit, ei osaa edes haikailla muuta, eikä tarvitsekaan. Meillä on kaikki mitä _tarvitaan_, enkä äkkiseltään keksi yhtään asiaa, jota edes palavasti haluaisin.

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! Olen yrittänyt ratkoa tuota "poikaväristä" haalaria uniseximmäksi, mutta Ruotsin lippuhan se oli lopputulos.. :D

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa niiiiin tutulta, vaikka meistä toinen töissä käykin. On meillä asuntolaina ja ne autotkin (pakko olla täällä korvessa), mutta ei ne meidän taloutta oo liiaksi ahdistaneet, vaan tuo pirskatin piharakennus... Johon on viime keväästä asti kaikki liikenevät roposet työnnetty.

  Mutta lapsi tästä tuskin tosiaan kärsii - itteä ottaa välillä aivoon, mut eiköhän se sit palkitse kun se joskus (ens kesänä?) valmistuu :D

  VastaaPoista